Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm insanlığı etkileyen yeni tip koronavirüsle mücadele sürüyor. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde uzun süredir yüz yüze eğitimin olmadığı okullarda eğitim çevrimiçi olarak devam ediyor. İkinci eğitim-öğretim dönemine başladığımız şu günlerde ise öğrencilerin büyük çoğunluğu eğitime evden devam ederken, bu durum çantacı esnafının okul çantası satışlarını durma noktasına getirdi. Konuyla ilgili Manşet Gazetesi ekibine açıklamada bulunan çantacı Hüseyin Yaylagediği, Okul çantasının yanında üniversitelerin de uzaktan eğitim yapması sebebiyle bavul satışlarının da azaldığını ifade etti.

“BİR ESNAF OLARAK ÇOK MUZDARİBİZ”

Hüseyin Yaylagediği, konuşmasında şunları söyledi: “Okul çantalarının satışı durdu. Okul çantası satışlarımız durmuş vaziyette. Normalde de hafta sonu kapalıyız, bu konuda bir esnaf olarak çok mustaribiz. Ürünlerimize zam geldi ama geçen yılki fiyattan satıyoruz. Biz zamları yansıtmadık fiyatı ise 38 ile 75 lira arasında değişiyor.

“ÇANTA ÇANTACIDAN ALINIR”

İkincin eğitim öğretim döneminde köy okullarında yüz yüze geçildi ama bu bizi etkilemedi. Çanta çantacıdan alınır. Çanta alırken arkasının ortopedik olmasına dikkat edilmelidir. Şu anda bavul satışlarımızda durdu diyebilirim. Çok az satışlarımız oluyor. Özellikle üniversitelerin uzaktan eğitim yapmaları bunu fazlaca etkiledi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz