Türkiye Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi, Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Doğan Alıç ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Çavuş’u kentte ağırladı.  Türkiye Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Murat İnce ile bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Doğan Alıç ve Osman Çavuş, kentte sağlık alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Doğan Alış ve Osman Çavuş’un düzenlediği bilgilendirme ve fikir alışverişi toplantıları ise sağlık işçileri tarafından büyük ilgi gördü. Bu toplantılar da işçilerin sıkıntılarını dinleyip çözüm önerilerinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, birçok sağlık çalışanında taleplerini alarak gerekenlerin yapılacağını bildirdiler.

"BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Doğan Alıç Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde düzenlenen toplantıda Sağlık-İş ve kendine dair, "Sahada sizlerin içerisinde olduğum için tüm sorunları görme fırsatım oluyor. Bugüne kadar hem 696'lı olsun hem eski kadrolu olsun tüm çalışma arkadaşlarımızın karşılaştıkları zorlukları iyi bilen birisiyim. Bugün bir sendikacı olarak değil bir arkadaşınız dostunuz olarak burada karşınızdayım. Dolayısıyla çalışma hayatınızda ne gibi zorluklar varsa bunu sizlerden öğrenmek ve öğrendiklerimizi yukarıya bakanlıklara veya kanun koyuculara iletmek bizim boynumuzun borcudur. Ancak sorunlar bu şekilde çözümleniyor. Biz Türkiye Sağlık İş sendikası olarak 1961'den beri işçiye büyük hizmetler vermiş, bu yolda da katabildiğimiz ne varsa katmak için elinden geleni yapan büyük bir aileyiz." ifadelerini kullandı.

" BİLİRKİŞİLERİNDE OLUR RAPORU VERDİĞİNİ BİLİYORUM"

Alıç sözlerine şu şekilde devam etti, "2020 11. ayın 31'nde ne olacak? Bizim eski kadrolularımızın şuan yararlandıkları toplu sözleşmelerden yararlanacaksınız. Tabi aksi yönde bir kanun değişikliği olmazsa. Bizim mevcut toplu sözleşmeden yararlanmamız içinde davamız başlıyor. Bilirkişilerinde olur raporu verdiğini biliyorum. Eskiden taşeron diyorduk ben dahi ifade etmekte zorlanıyordum, şimdi ise herkese 696'u anlattık. Herkes bu konunun olumlu ve olumsuz yönlerini biliyor. Bizler için önemli olan bu çatı altında birlikte mücadele etmemiz. Burası Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastane ve asıl ileri yardımcı işçi olarak çalıştığımız için bizim tek yürek olmamız lazım. "

"FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Necip Fazıl Şehir hastanesindeki toplantının ardından muhabirlerimize konuşan Türkiye Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Murat İnce şu ifadeleri kullandı; "Bugün Türkiye Sağlık İş sendikası Genel Başkan Yardımcılarımız, Doğan Alıç ve Osman Çavuş buradaydı. Onlar ile birlikte Kahramanmaraş'ta ki kurumlarımızı ziyaret ettik. Çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını gündeme taşıdık ve onlarla fikir alışverişinde bulunduk. Maalesef birçok zorlukla, çalışmalarımız devam ediyor. 696 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçtik ama taşerondaki sıkıntıları yaşıyoruz. Hala taşeron gözüyle bakılıyor. Bu yolda çalışan arkadaşlarımız gerek çalışma ortamlarında gerek aldıkları maaş konusunda çok rahatsızlar. Aldıkları maaş ekonomiye göre çok az. Asgari ücret ile çalışıyorlar. Eşit ücret talep ediyoruz. "

"ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Sağlık çalışanlarının her zaman haklarını koruyacaklarını söyleyen İnce sözlerine şu şekilde devam etti, "Bir kamu kurumunda kesinlikle 696 ve taşeron olmaması gerekir. Çünkü kamu kurumları daha ciddi ve tek sistem olmalıdır. Sağlık bakanlığı ise bu kurumlar arasında en önemli olanlarından bir tanesidir. Sağlık Bakanlığında danışmandan tut kurum amirine kadar insana hizmet eder. Bu yüzden sağlık kurumları önemlidir. Bu doğrultuda bizim çalışan arkadaşlarımız hem fiziki olarak hem ruhsal olarak kendilerini iyi hissetmeleri önemlidir. Kurumlarımızla çok verimli bir toplantı geçtiğini söyleyebiliriz. Değerli yöneticilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz sahada arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Türkiye Sağlık İş sendikası 1961'den beri kamu da yetkili sendikadır. Biz her zaman işçinin yanında olmuş ve olacağız. "

HABER:ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz