Yedikuyular Kayak Merkezi’nden Köprülü Kavşaklara, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nden Kapıçam Extrem Park’a kadar birçok prestij projeyi hayata geçiren Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un koordinesindeki Büyükşehir Belediyesi, sosyal donatılardan altyapıya, üstyapıdan ulaşıma her alanda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle yıllardan bu yana önemli bir sorun haline gelen ve “Yıkılması çok zor” denilen Tekke bölgesine kentsel dönüşüm için iş makinelerini girdirerek büyük bir cesaret örneği gösteren Başkan Erkoç’un vizyonundaki Büyükşehir Belediyesi, yıktığı evlerde oturan vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam sunmak için Saçaklızade Mahallesi’ne konut yaptırıyor. Yapımına başlanan ve 3 etapta bitirilmesi planlanan konutlarda toplamda 106 daire bulunurken, her bir konut 8’er kattan oluşacak. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere 4 tip daireden oluşacak konutların birinci etabının 2019 yılı içerisinde bitirilmesi ve teslim edilmesi bekleniyor.

BAŞKANIMIZIN CESARET VE MÜCADELESİYLE BU İŞE BAŞLADIK”
İnşaatın birinci etap çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, “Şu anda Saçaklızade Mahallesi’ndeyiz. Burası toplu konut işi ve 3 bloktan oluşuyor. 8’er kat ve 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere 4 tip dairemiz var. Bu dairelerimiz farklı cephelerden oluşuyor ve her bir dairemiz güney cepheyi görüyor. Yaklaşık 50 yıldan beri Kahramanmaraş’ta kapanmayan bir yara vardı. Hepimiz yıllarca Tekke bölgesinin yıkımından bahsettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un çok ciddi cesaretiyle, mücadelesiyle bu işe başladık. Bizde bununla beraber bu projenin içerisinde bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

İNŞAATIMIZIN TEMELLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI”
İnşaatın temellerinin yükselmeye başladığını belirten Abacıoğlu, konutlardaki diğer etap çalışmalarının daha sonra başlayacağının bilgisini verdi. Abacıoğlu, “Kentsel dönüşüm ayrı bir konu. Yani sadece bir Toplu Konut inşaat işi değil. Kentsel dönüşüm başlı başına bir mevzuatla başlamış bir konu ve kentsel dönüşümü Tekke üzerinden başlatmak daha ayrı bir zor. Yani bununla beraber başkanımız bir dönüşüme girmiş oldu ve inşaatımızın temelleri yükselmeye başladı. Şu anda burası inşaatın birinci etap çalışması. Diğer etaplar daha sonra olacak” dedi.

İNŞAATIN BİRİNCİ ETABINI 2019 YILI İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ”
İnşaatın birinci etabını 2019 yılı içerisinde bitireceklerini ve Başkan Erkoç tarafından vatandaşlara anahtarlarının teslim edileceğini duyuran Abacıoğlu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Başkanımızın seçim projelerinden köprülü kavşak, kayak merkezi gibi bir takım büyük projelerin hepsi yavaş yavaş canlanıyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili kısmı da bu taraftan başlattık ve kentsel dönüşüm içerisinde olan Tekke’deki vatandaşlarımızı başkanımız buraya taşıyarak daha sıhhi daha hijyenik bir yaşam alanı oluşturacak. Bununla beraber toplamda burada 106 dairemiz var ve bu 106 dairemiz farklı sınıflardaki insanların bir araya geleceği bir yer değil. Tek tip insanların hep beraber burada kültürel yaşamlarına uygun şekilde tasarlanmış bloklar. Dolayısıyla bir site havasında da devam edecek. 2’nci etap projemizi de şu anda hazırlamaya başladık ve başkanımızın da talimatıyla Tekke tarafındaki güzergâhı belli olmuş yerlerdeki evlerin yıkımı da tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah inşaatın birinci etabını 2019 yılı içerisinde bitireceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili başkanımız bu işin diğer etaplarıyla alakalı gerekli açıklamaları yapacak.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz