Başbakan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Saçaklızade Vakfı’nda vatandaşlara aşure dağıttı.

 

Kahramanmaraş'ta 24 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfında muharrem ayı dolayısıyla Aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına Başbakan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’da katılarak vatandaşlara aşure ikram etti.

Programa Veysi Kaynak’ın yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, İlçe Belediye başkanları, protokol üyeleri, STK’ların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek “15 Temmuz’daki hainler sürüsünün ihanetine millet olarak karşı durup geçit vermedik. Bu birlik ve beraberlik inşallah ilelebet devam edecektir. Burada bir aradayız, hep beraberiz” dedi.

 

10 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen ise Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik ayı olması nedeniyle Saçaklızade vakfında ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Yaklaşık bin kişiye aşure ikramında bulunduklarını belirten Demirdöğen, “Bu yıl 16. yılımızı kutluyoruz. Kutluyoruz derken bir gelenektir, tarihi bir gelenektir, örftür, adettir. Geçmişimize bağlı bir milletiz. Bağlı da olmamız lazım. Geleceğimizi düşünen bir milletiz. Bu yıl 10 kazan aşure yaptık, 10 kazanda yaklaşık 10 bin kişi faydalandı. Komşularımız, gelenlerimiz, Abdulhamidhan Camiinde ikramlarımız oldu. Bundan amaç, sizlerde gördünüz mahşeri bir kalabalık var. Devletin milletin iç içe olması, Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız elleriyle aşure dağıttılar. Çok memnun olduk. Bizim arzu ettiğimiz zaten milletin, devletin el ele olduğu, omuz omuza kaynaşmasıdır. Bu bir vesile oldu, omuz omuza kaynaşıyoruz. Allah muhabbetimizi artırsın. Zaten dualarımızda da bunları zikrettik. Dualarımıza hep beraber coşku ile âmin dedik” şeklinde konuştu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz