Özel bir mekanda düzenlenen ve Kahramanmaraş’ın sorunlarının konuşulduğu toplantıda STK temsilcilerinin sorularına açık bir şekilde cevap veren İmran Kılıç ve Ahmet Özdemir’e ilgi yoğun oldu.

“OMUZ OMUZA İSTİŞARE İLE ÇALIŞIYORUZ”

Toplantı esnasında açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, kentte yapılan çalışmaların takipçisi olduklarını belirterek, “Bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı omuz omuza, istişare ile danışarak, konuşarak yapıyoruz” dedi.

Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Kahramanmaraş’ta bize ne var ne yok diye soruluyor. Kahramanmaraş’ta şuanda 620 bin civarında nüfus yaşıyor merkezimizde. İlçeleri de katacak olursak 1 milyon 100 bin, Suriyelileri de katacak olursak 1 milyon 200 bin nüfusumuz bu ilimizde yaşıyor. Bu insanlarımızı rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şehrimiz büyümüştür, şehrimizin yeni donatılarla donatılması gerekiyor. Üstgeçitler vesayre bunları görüyorsunuz, bu şehrin arıtma tesisi bile şuana kadar yapılamamıştı. Şuanda kayseri yolu altında 255 dönüm arazi üzerinde 170 milyonluk bir harcama ile kimyasal ve biyolojik arıtma tesisini yapıyoruz ve bu sene inşallah faaliyete geçecek. Türkoğlu, Pazarcık, Narlı ve Afşin bitmiştir, diğer bütün ilçelerimizin, arıtma tesisleri de şuan ihale aşamasındadır, çünkü amacımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın da Avrupa standartlarında, arıtılmadan büyük yerleşim suyu, asla Ceyhan nehri ve kollarına karışmayacaktır. Doğal gazımız gelmişti, her yere ulaşmaya çalışıyoruz, pazarcıkta doğalgaz geçen seneden yanmaya başlamıştır. Türkoğlu ve Kılılı’da verilmeye başlamıştır. Bu sene Afşin ve Elbistan’ın doğalgazı, Afşin’e ve Elbistan’a gelip dayanmıştır. Dağıtım çalışmaları ve ana dağıtım binası ile gayretler devam ediyor, arkasından inşallah Göksun andırın ve Çağlayancerit’e de doğalgaz enerji bakanlığımızın söylediğine göre 2018 yılı içerisinde çalışmalar başlayacaktır. Biz çalışmalarımızı sözlerimin başında da söylediğim gibi, elbirliği ile omuz omuza, istişare ile danışarak, konuşarak yapıyoruz” dedi.

“İRTİBATIM ZAYIFLAMASIN DİYE EVİMİ TAŞIMADIM”

İmran Kılıç, evinizi Ankara’ya neden taşımadınız sorusuna ise şu şekilde cevap verdi; “Benden önceki ağabeylerimizin tecrübesini de aldım, kendi tecrübemi de kattım, evimi de Ankara’ya taşımadım, şu anlamda, evimi Ankara’ya taşırsam, ilimle, hemşerilerim ile irtibatım zayıflayabilir dedim. Hafta içi meclisin açık olduğu bütün günlerde istisnasız komisyonda ve mecliste görevimin başındayım ve her hafta da halkımın içindeyim, tatlı güne, acı güne, etkinliklere, il merkezi ilçe merkezi ve bütün mahallelerimize de katılıyoruz, bundan hemşerilerimiz mutlu oluyor bunların mutluluğu da bizi mutlu ediyor. Çünkü ulaşım iletişim hep ilerlemiştir. Böyle de hizmetlerimize gayret ediyoruz. Haberleşmede bir sorun olduğunu biliyoruz. Benim semtim de telefonlar çekmiyor, internetler çekmiyor meselesi gündeme gelince, kaymakamlarımız, il, ilçe başkanlarımız belediye başkanlarımız ve tüm muhtarlarımızla bir çalışma başlattık, kimin yöresinde bildiği yerde internette veya haberleşmede noksanlıklar varsa bize bildirsinler dedik, o bilgiyi topladık 80’ e yakın yerde. Sosyal medya da bu bilgiyi paylaştık 80’e yakın yeri listeledik hem bakanlığımıza hem haberleşme genel müdürlüğümüze ulaştırdık, bununda iyileştirmesi içinde uğraştırdık.”

“ELİMİZDE TUTAMIYORSAK BUNDA BİR ARIZA VAR”

Toplantıda konuşma yapan Ahmet Özdemir ise Kahramanmaraşlı siyasetçiler olarak yapılan çalışmaların sıkı takipçisi olduklarını söyledi. Bazı öz eleştirilerde de bulunan Özdemir, “Bizler vatandaşın ihtiyacı olan şeyin ne olduğunu takip ediyoruz. Benzin istasyonu ile ilgili konuda yıllardır adım atılmamış buda bizim hatamız. Söylerken bunu birilerini suçlamak için söylemiyorum. Topyekün bunu kendimiz için söylüyorum. Adam bizden 4 milyon lira istemiş. Bizde 4 milyon lira vermemişiz. Biz ona 4 milyon lira verseymişiz ve o zaman da bu işe girseymişiz şimdi bizim havalimanımız da yapılırmış, terminalimiz de yapılırmış, uçak sıkıntısı da yaşanmazmış. Şu anda 16 milyon lira teklif ettik, kabul etmedi ve “Bana 16 milyon değil 32 milyon da verseniz ben ordaki ticari itibarımı burada sağlayamam siz bana yer verin” dedi. Ve biz ona yer verdik takas işlemi yaptık. Bunun için vekillerimiz Ankara’da çalıştı, Başbakan Yardımcımız çalıştı, Valimiz her gün Bakanlık ile görüştü, bizlerde görüşmelerimizi yaptık ve bir netice aldık. Ama şu var, gıybet etmek, biri hakkında birşeyler söylemek çok kolay. Ama bir şey üretmek çok zor. Biz biraz kendimizi eliştirelim, çeki düzen verelim derim. Çünkü Cumhurbaşkanımız bize Başbakan Yardımcısı da vermiş, Bakan da vermiş. Eğer bunu elimizde tutamıyorsak bunda bir arıza var. Arıza yukarıda değil bizde diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz