24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, seçim çalışmalarını ve saha izlenimlerini gazetemize anlattı. Seçim çalışmaları esnasında vatandaşların Saadet Partisi’ne olan ilgisinin arttığını belirten Pınarbaşı, seçimin kaderini milli görüşe sahip insanların belirleyeceğini söyledi. Saadet Partisi’nin seçimde kritik bir rol oynayacağına dikkat çeken Pınarbaşı, göreve gelmeleri halinde Türkiye’yi fabrikalarla donatacaklarını söyledi.

16 YILDIR MECLİS DIŞINDAYDIK”

Saadet Partisi’nin 16 yıldır meclisin dışında olduğunu dile getiren Erkan Pınarbaşı, “24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin Kahramanmaraş’ımıza, Ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna kadar geldik. Birkaç üzücü olayın dışında herhangi bir şeyin olmaması bizi sevindiriyor. Türkoğlu Kılılı’da yaşanan bu üzücü olaydan dolayı çok müteessiriz. Biz 16 yıldır meclis dışındayız. 16 yıldır bütün imkânsızlıklara rağmen, bütün yokluğa rağmen bu davaya gönül veren kardeşlerimi kutluyorum. Biz 16 yıldır rampa çıkıyorduk. Rampa çıkarken yürüyenler yorulur, insanlar yorulur, araçlar bile yorulur. Şimdi, 16 yıldır bu canla başla çalışmanın neticesinde zirveye çıkmış bulunmaktayız. Bundan sonra işimizin biraz daha kolay olduğunu düşünüyorum ve bu seçimlerde meclise girmek nasip olacak inşallah. Önceden baraj vardı baraj varken vatandaşımız şunu söylüyordu; %10 barajına takılıyorsunuz bundan dolayı biz siyasi tercihimizi başka partiden yana kullanıyoruz diyorlardı” dedi.

MECLİSİ HİZAYA SOKMUŞTUK”

“Meclise girdiğimizde biz orada hakkı haykıracağız” diyen Pınarbaşı, “Artık baraj sıfır, ittifak yaptığımızdan dolayı sıfır kanuni herhangi bir düzenleme olduğu için değil. Bu vesile ile biz bu seçimde meclisteyiz en az 30 vekille mecliste olacağımızı düşünüyoruz. Bu bizim için kritik bir eşik. Meclise girdiğimizde biz orada hakkı haykıracağız. Her dönemde biz bunu yaptık. Geçmiş dönemlere bakın meclise gerdiğimiz dönemlerde, Başbakan oluğumuz dönemlerde, Necmettin Erbakan hocamızın Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemlere bakın 24 Milletvekili ile girmişiz meclisi adam etmişiz meclisi hizaya sokmuşuz. Burada da yine biz meclise gireceğiz orada hakkı haykıracağız, adaleti tesis etmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Eğitim yazboz tahtasına döndü 16 yılda 16 defa müfredat değişir mi, değişti. Biz geleceğiz eğitimin değişmesi için, ekonominin kalkınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ondan sonra da ilk seçimde tek başımıza iktidar olacağız çünkü bizim çalışmalarımızın neticesini Allah bize ödül olarak verecek. Biz gayret ettik, bu zamana kadar sabırla, aşkla, heyecanla çalıştık. Biz inşallah bu seçimlerde meclise girip öbür seçimlerde de tek başımıza iktidar olacağız” şeklinde konuştu.

EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ GÖNDERECEĞİZ”

Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak gayretli bir şekilde çalışma yürüttüklerini dile getiren Pınarbaşı, “Kahramanmaraş üzerine gelince de biz gayretli bir çalışma ortaya koyduk gitmediğimiz ilçemiz, köyümüz, mahallemiz, kasabamız kalmadı ve son ana kadar da devam edecek. Vekillerimiz şimdi alandalar çalışıyorlar, esnaf ziyareti yapıyorlar. Kişi, kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluş herkesi ziyaret ediyoruz ve vatandaşımız bizi bağrına basıyor iyi ki geldiniz diyor. Biz bu teveccühten memnunuz, bu teveccüh Maraş’ta da en az bizi iki vekil ile meclise gönderecek diye düşünüyoruz. Hiç olmazsa birinci sıra adayımızı meclise göndereceğiz. Yani en az bir vekil ikinci vekile de belki olabilir diyoruz. Bunun dışında da alanda karşılaştığımız en büyük sıkıntı; biliyorsunuz ki AKP bizim içimizden çıktı milli görüşü bölerek çıktılar. Bunlar Necmettin Erbakan’ın yetiştirdiği talebelerdi. Bunlar Avrupa’yla, Avrupa birliğiyle, İsrail’le, ABD’yle, İngiltere’yle çeşitli görüşmeler yaparak iktidara geldiler yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığından başka bir şeyi yoktu. Milli görüşün bütün teşkilatlarını kullanarak iktidar oldular. Şimdi de eski milli görüşçü arkadaşlarımızın hepsi biz yanıldık diyorlar ve yuvaya dönüyorlar. Yuvaya dönüş başladı bunu biz görüyoruz ve belki de medya olarak sizde bunun farkındasınızdır. Partimize karşı olan ilgi ve sevgi arttı” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SIKINTI CHP İLE OLAN İTTİFAK”

Sahada karşılaştıkları en büyük sıkıntının partililerinin CHP ile yapılan ittifaka tepki göstermesi olduğunu fakat bu durumu da izah ettiklerini belirten Pınarbaşı, “Karşılaştığımız en büyük sıkıntı CHP ile olan ittifak. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti biliyorsunuz ki ittifak yaptı. Bizim bu partilerle alakalı bir görüş birliğimiz yok yani Cumhuriyet Halk Partisi farklı düşünüyor, İYİ parti farklı düşünüyor, Demokrat Partisi de farklı düşünüyor. Bu farklı düşünen siyasi partiler bir araya geldiler bir kardeşlik örneği ortaya koydular ve bundan da memnunuz. İtiraz eden kesim CHP ile yapılan ittifaka itiraz ediyorlar buradan ben o kardeşlerime şunu söylüyorum; Cumhuriyet Halk Parti de bu Ülkenin vatan evladıdır. 81 milyon vatan evladı kardeşçe yaşıyoruz burada bin yıldır biz bu topraklarda kardeşliği tesis etmişiz bundan sonra da devam edeceğiz. Biz ötekileştirişi bir siyaset güdersek yarın toplumlar kavga eder. Bu kavganın önüne siyasiler olarak geçmek durumundayız ve bu toplumun farklı renkleri bir araya geldiyse bundan memnuniyet duymak zorundayız. Bundan dolaylıda bu siyasi partilerimizin genel başkanlarını, genel idare kurul üyelerini, yetkililerini kutluyorum. İtiraz eden kesimlerde bunun doğru olduğunu anlayacaklar çünkü bu vesileyle biz meclise girmiş oluyoruz. Eğer baraj sıfırlanmamış olsaydı işimiz yine çok zordu bundan dolayı bu ittifak isabetli oldu diye düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

SEÇİMİN KADERİNİ MİLLİ GÖRÜŞ BELİRLEYECEK”

“Seçimin kaderini milli görüş belirleyecek” diyen Pınarbaşı, konuşmasını şu şekilde tamamladı, “Biz her dönemde kritik parti olduk. 1974‘te hükümet kurulamıyordu Necmettin Erbakan biz CHP ile hükümeti kurarız dedi ittifak yaptı, koalisyon kuruldu ve o koalisyon ile biz Kıbrıs’ı aldık. O koalisyon ile 160’ın üzerinde fabrika temeli atıldı Türkiye’ye Şeker fabrikaları, Sümerbank, PETKİM, et, balık, süt kurumları, küçük sanayi siteleri, organize sanayi siteleri, çimento fabrikaları, gübre fabrikaları yani irili ufaklı Türkiye’nin her tarafına o koalisyon döneminde biz attık bunların temelini. Bunlar ne yaptılar bizim temelini attığımız, kurduğumuz fabrikaların hepsini sattılar. Biz yapalım diyoruz onlar satalım diyorlar aynı miras yedi mantığıyla hareket ediyorlar. Biz yine geleceğiz yeniden Türkiye’yi fabrikalarla donatacağız. O dönemde nasıl seçimin kaderini, Ülkenin kaderini milli görüş belirlediyse bu seçimde de milli görüş belirleyecek. Şu görülüyor ki biz birinci turda Cumhurbaşkanlığına seçilemeyeceğiz. İkinci tura kaldığımızda yine kritik parti olacağız. Bugün Cumhur İttifakı’nın 45’te kaldığını düşünelim, 45’te millet İttifakı’nın olduğunu düşünelim ne olacak? Yine milli görüş burada kritik parti haline geliyor. Bunun için biz ülkemize hizmet etmeye şimdiden hazırız. Biz herkesle ittifak yapabiliriz çünkü biz vatanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz biz hizmet etmeyi seviyoruz. Geçmişte nasıl hizmet ettiysek şimdi de öyle hizmet edeceğiz. Meclise girdiğimizde hükümet kurulmazsa biz yine yardımcı olacağız hükümete yani bu manada biz kritik partiyiz ve inşallah ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyoruz.”

(Haber: Tuğçe Kayar-Abdullah Hançer)

Editör: Mahmut Beyaz