Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayları ve parti teşkilatı, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bilindiği üzere siyasi partiler 24 Haziran seçimleri için gösterecekleri milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK’ya teslim etmişti. Böylelikle Saadet Partisi’nin de Kahramanmaraş Milletvekili adaylarının kimler olduğu kesinleşmişti. Adayların belli olmasının ardından ise Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayları seçim çalışmalarına start verirken, Saadet Partisi 27. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili adayları Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla hem parti teşkilatına hem de kent halkına tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya Ökkeş Narlı, Vahap Karpınar, İshak Köroğlu, Sultan Kamalak, Cihat Dinler, Mansur Özcan, Ahmet Zor katılırken, Burak Doluzengin ise sınavı olduğu için katılamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Saadet Partisi'nin 'Değiştir' isimli yeni seçim şarkısı çalındı. İl ve ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, adayların özgeçmişleri okunurken, birer selamlama konuşması yaptılar.

TÜRKİYE’NİN TEK SAHİBİ MİLLETTİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, “Türkiye’nin bir tek sahibi vardır o da bu millettir” dedi. Pınarbaşı konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu ülke Kürt’üyle, Türküyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Sağcısıyla, Solcusuyla bir bütündür. İnşallah 24 Haziran seçimleri millet iradesinin kayıtsız şartsız tecelli ettiği demokrasi şöleni olacaktır. 24 Haziran tarihi bir seçimdir. Rahmetli Erbakan hocamız her seçim önemlidir derdi. Evet, 24 Haziran seçimleri de çok önemlidir. Ancak bu seçim gerçekten tarihi bir özelliğe sahiptir. Çünkü 24 Haziran uçurumdan önceki son çıkıştır. Bu seçimlerde bizler sadece milletvekili veya cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oy ile Türkiye’nin yolunu belirleyeceğiz. Bundan dolayı tamam mı devam mı diyeceğiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe tamam mı devam mı diyeceğiz. Biz Saadet Partisi olarak yeter artık diyoruz. Bu düzen böyle gitmez. Türkiye’de yeni siyasetin adı Saadet Partisi’dir. Türkiye’mizin önü tıkanmıştır. Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze yeni bir siyasi anlayışa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın adresi Saadet Partisi’dir. Çünkü Saadet Partisi tertemiz bir mazinin tertemiz bir kadronun tertemiz bir geleceğin adıdır. Bizler tertemiz bir maziye sahibiz. Geçmişimizde bize hiç kimse yolsuzluk yaptınız diyemez. Çünkü bizim geçmişimiz fabrikalarla dolu. Çünkü bizim geçmişimizde milli görüş var. Biz ne yaparsak Allah rızası için yaparız. Bu kadro Allah rızası için çalıştığı takdirde önünde hiçbir engel kalmayacaktır.”

KUTUPLAŞTIRMAYACAK, BARIŞ VE SUKUNETİ SAĞLAYACAĞIZ”

“Biz toplumu kutuplaştırmayacağız” diyen Pınarbaşı, “Bakınız 3 güzel parti bir araya geldi ve seçim için işbirliği yaptı. Bu seçim işbirliğinin içerisinde tek bir şey var; barajı ortadan kaldırmak ve kardeşler topluluğu ile bir arada seçim yapıp Türkiye’de kardeşliği yeniden tesis etmek. Saadet Partimizin iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek ve vergi de adaleti sağlamak olacaktır. Asgari ücretliden vergi alınmayacaktır. Saadet iktidarında siyasi tutumundan dolayı kimse işinden, kariyerinden mahrum bırakılmayacaktır. Memur, işçi, çalışanlar Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayram ikramiyelerini alacaktır. Vatandaşın geleceği günübirlik siyasi bir ranta asla kurban edilmeyecektir. Ülkemizde ve bölgemizde barışı ve sükûneti sağlayacağız. Ülkemiz Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olmaktan kurtarılacaktır” ifadelerini kullandı.

ÜZERİME AĞIR BİR YÜK VERDİNİZ”

Konuşmasına ilk olarak İslam aleminin Ramazan Ayı’nı tebrik ederek başlayan Saadet Partisi 1. Sıra Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ökkeş Narlı, Kahramanmaraş’tan aday olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Ağır bir yük aldığını dile getiren Narlı, “Bizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından korunmak olan Ramazan ayına eriştiren, bu ayda yaptığımız ibadetlere ek olarak esaslarını merhum liderimiz Necmettin Erbakan’dan öğrendiğimiz cihat ibadetini yapmayı nasip eden Cenab-ı Hakk’a hamdolsun. Biz gençlik yıllarımızdan beri Saadet Partisi teşkilatının alt tabın tabanında görev almaya kendimizi adadık. Ama Genel Merkezi’mizden gerekse Kahramanmaraş için bizi aday göstermesi bize çok büyük gurur verdi. İnşallah Cenab-ı Hak bizleri mahcup etmez, hep birlikte bu ülkeye hizmet etmeye nasip eder. Şu ana kadar rahattım, kendi işimde çalışıyordum, helal de kazandığıma inanıyordum. Buraya geldim üzerime ağır bir yük verdiniz. Benim uykularımı kaçırdınız, Allah için çalışmak zorundayım. Şimdi bize bir yük verdiniz, İnşallah bu yükün altında Cenab-ı Hak bizi ezmez, ayağımızı sabit kılar. Bu kadim davanın takipçileri olarak, hayır işlere motor, kötü işlere fren olmak, bütün bunları yaparken de tıpkı mübareklerin yaptığı gibi sadece Allah rızası kazanmak için çalışıyoruz. Rabbim bu davada ayaklarımızı sabit kılsın” dedi.

AHLAK VE MANEVİYAT OLMADAN MUTLU OLUNMAZ”

Ahlak ve maneviyatın önemli olduğunu anlatan Narlı, “Rahmetli Erbakan Hocamızın belirttiği gibi Milli Görüş’çüler olarak önceliğimiz ahlak ve maneviyattır. Maneviyat olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Çünkü manevi yönden çöküntü içerisinde olan bir toplulukta refaha ve saadete ulaşmak yani mutlu olmak mümkün değildir. Kıyamet günü Allah’ın huzurundu kurulacak mahkemede bu dünyada yapılanların hesabını soracağını düşünmeden hareket eden bir insan ne hak tanır, ne hukuk tanır, ne adalet tanır. Kendi çıkarı uğruna her türlü kötülüğü meyledebilir, Allah hepimizi bu duruma düşmekten muhafaza etsin. Uyuşturucu, içki, kumar, hırsızlık, yolsuzluk, rant, ehliyet ve liyakate dikkat etmemek gibi yaşadığımız çağda başımıza bela olan kötülüklerin temel sebebi ahlak ve maneviyat yoksunluğudur. En yüksek teknolojiye sahip, en zengin, en gelişmiş olan topluluklarda bile eğer ahlak ve maneviyat yoksa toplumun elde ettiği üstünlükler insana huzur ve mutluluk getirmez. Daha çok kazanmayı ister, daha çok başkasının ayağına basmak ister. Kaybetmekten korkar çünkü, geçmişe kıyasla yaşadığımız çağı bilim ve teknoloji açısından insanlığın en ileride olduğu çağ olmasına rağmen dünyanın durumu ortadadır. Her yerde zulüm ve göz yaşı vardır. Çünkü şu anda dünyayı yöneten sistemi kurgulayanlar hakkı değil, gücü üstün tutan bir zihniyete göre hareket etmektedirler. Biz Milli Görüşçüler ve bunların rehberleri olan liderimiz rahmetli Erbakan hocamızın iktidara geldiği dönemlerde yaptığı gibi, doğru olduğuna inandığımız bu değerleri önce Türkiye sonra da bütün dünyaya hakim kılmak için çalışacağız. Bizim görevimiz bu, Müslümanların rahat yaşaması değil, dünyanın mutlu olmasıdır. Bunların huzur içinde yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Milletvekili adayları toplu şekilde fotoğraf çekildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz