2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor bu sezon oynadığı 3 maçta mağlup oldu. Peki, bu mağlubiyetler ve başarısızlığın sorumluları kimler desem herkes derki, futbolcular, hoca ve yönetim der.

Zaten ilk akla gelen, günah keçisi olanlar, bunlar olurken, kimse ayranım ekşi demez, kimse takımın bu hale gelmesinde bizim de payımız var diye düşünmez.

Fatura her zaman dediğim gibi, futbolculara, teknik adama ve en çok da hakeme kesilir. Hakemin kararları tartışılır ilk planda.

*

Sorun burada sırf Kahramanmaraşspor değil, halkayı geniş tutacak olursak, kent için hangi iş yapılırsa yapılsın, bir vurdumduymazlık, bir sahipsizlik, bir umursamazlık var.

Düşünün, şehrimizin bir milletvekili bakanlık düzeyinde bir konuma getiriliyor, buna destek olacağımıza köstek oluyoruz. Bir hizmet yapılacak, hemen bu hizmetin yapılmaması için hareket eden bir kesim var.

*

Kahramanmaraşspor mevzusu da aslında buna benziyor. Daha sezon başlamadan stat çürük raporu ortaya çıkıyor ve taraftar hariç kimse de demiyor ki; “bu takımın hali ne olacak?”

Neymiş takım şirketmiş. Bugün baktığınızda süper ligde mücadele eden birçok takım şirketleşmiş. Geçmişte Çanakkale Dardanel şirket değil miydi, Çaykur Rizespor şirket değil mi?

Kahramanmaraşspor’un dernek olduğu zamanları da biliriz. Sahiplenme yönünden o yıllarda da aynıydı, şimdi de aynı, kısacası değişen bir şey yok. Kimse kimseyi kandırmasın, asıl sorumlular bu şehirden para kazanıp, siyaset yapıp sahip çıkmayanlardır.

*

 Malın ucuzu, ehveni kadar siyasetin de ehveni, ucuzu ile gündem değiştirmeye kalkışanlar, fatura kendilerine kesilince yan çiziyorlar. Yapıyormuş, çalışıyormuş gibi yaparak, ‘cek, cak’lı ehven cümleler kurarak kahraman olmaya çalışıyorlar.

*

Balık baştan kokuyor. Birlik beraberliğin olmadığı Kahramanmaraş’ta dolayısıyla Kahramanmaraşspor takımında oynayan futbolcular da ruhsuz, inançsız, amaçsız, yüreksiz, güçsüz şekilde sahaya çıkıp maça direk mağlup başlıyor. Olan burada Kahramanmaraş’a oluyor ve bir adım ileri gidemiyoruz.

“Biz nerede hata yaptık!” diye soran, sorgulayanda yok!