1985 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalar, kente kazandırdığı çeşitli yöresel ürünlerle Kahramanmaraş’ın tarhanadaki öncü markası olan Haşiroğlu, Rivos markasıyla sektöre yeni bir katma değer kazandırdı. Bu doğrultuda Haşiroğlu markası ile başlayan tarhananın yolculuğu, 2020 yılında üçgen formuna girerek Cipstar markasıyla, 2021 yılında ise farklı aromalarla çeşnilendirilerek Rivos markasıyla tüm dünyaya ulaşmayı hedefliyor. Sadesi, acılısı ve bifteklisi olmak üzere 3 çeşniyle sunulan Rivos, üretim ve pazarlama ağını oluşturdu.

4 ŞEHRE BAYİLİK VERİLDİ, SIRADA 15 ŞEHİR VE AVRUPA VAR
Rivos’un dağıtım ve pazarlama süreçleriyle ilgili bilgi veren Haşiroğlu Tarhana Yönetim Kurulu Başkanı Samet Çiftaslan, şunları söyledi: “Rivos, 1985 yılında Kahramanmaraş tarhanası üreterek yola çıkan Haşiroğlu tarhananın bir ürünüdür. Rivos, Kahramanmaraş tarhanasını daha evrensel ve daha uluslararası tat hailine getirme girişimidir. Rivos biftekli, acı ekşi ve klasik olmak üzere 3 farklı çeşittedir. Kahramanmaraş tarhanası, Türkiye’deki birçok insanın severek tükettiği sağlıklı bir atıştırmalıktır. Tarhananın içerisinde birçok besin değeri var. Biz tarhananın bu tadını daha farklı hale getirip, insanlara daha lezzetli ve doğallığını bozmadan sunmak için bir Ar-Ge çalışması gerçekleştirdik. 7 yıllık çalışma sonucunda da Rivos ortaya çıktı. Rivos yepyeni bir şirket, yepyeni bir iş ve yepyeni bir tat olmasına rağmen deneyenler tarafından çok lezzetli bulundu ve kısa bir zamanda güzel bir ivme yakaladı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Malatya’da Rivos’un bayiliğini verdik. Önümüzdeki 6 ay içerisinde de 15 şehirde daha Rivos’un bayiliğini verme planımız var.

HEDEF: SEKTÖRDEKİ YERLİ SERMAYEYİ ARTIRMAK
Tabii cips sektörü çok büyük ciroların döndüğü ve çok büyük firmaların olduğu bir sektör. Bugün baktığımızda sektörde 2 tane öne çıkan firma var. Maalesef ki bu sektörde Türkiye’de yabancı sermayenin pay oranı yüzde 87, yerli firmaların payı yüzde 12, diğerleri dediğimiz grubun Pazar payı ise yüzde 1. Tabii bizim değerimiz olan Rivos, yabancı sermayenin yüzde 87’lik payından yerli sermayesiyle sektöre katma değer sağlarsa bu bizim için kardır. İlk hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 87’lik pazar payından yüzde 5’lik bir pazar payı elde etmek. 

“ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Yılda yaklaşık 90 milyar TL’lik bir pazar büyüklüğünün olduğu bir sektörden bahsediyoruz. İşte böyle büyük ciroların olduğu bir pazarda payın yüzde 87’si maalesef yabancı sermayeye ait. İnşallah bu pazar payından alabildiğimiz kadar pay almak ve ülkemize katkı sağmak istiyoruz. Tabii Haşiroğlu grubu Avrupa’da 4 bin noktada olmasından ötürü Haşiroğlu’nun Avrupa’daki bağlantılarıyla iletişime geçip Rivos’u da Avrupa’da bilinir ve satılabilir bir hale getirmek istiyoruz. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde Rivos’un Avrupa’da bin 500 noktada satılmasını istiyoruz. Aynı zamanda dünyada cipsi en çok tüketen iki ülke olan Amerika ve Rusya’da bu ürünleri inşallah önümüzdeki yıl pazarlamak istiyoruz. Bizler yerli üreticiler olarak ülkemizin ekonomik refahına ancak üreterek destek çıkabiliyoruz. Üretmenin zorlu olduğu dönemde elimizdeki imkânları en verimli şekilde kullanarak, katma değerli ürünler üreterek ülkemize döviz girdisi sağlayarak, katkı sağlamak istiyoruz.

HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ
Şu anda günlük üretim kapasitemiz yaklaşık 1,5 ton civarında. Bunu inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde günlük 20 tona çıkartacağız. Bu lezzet inşallah tüm çocuklarımızın beğeneceği bir lezzet haline gelecek. Çünkü inanılmaz lezzetli ürünlerimiz var. İnsanların tattıklarında yorumları ve geri dönüşleri bu şekilde. Ürünümüzün diğer cipslerden farkı doğal aromalar içermesi, MSG içermemesi ve lif oranının yüksek olması. Yani çocukların beynine zarar verecek maddeler yok. Rivos’u diğer cipslerden ayıran en önemli özellikler bunlar. Rivos insanların hem atıştırmalık ihtiyacını giderecek hem de insanların sağlıklarına zarar vermemelerini sağlayacak.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz