1985 yılında Kahramanmaraş’ta kurulan ve aradan geçen 36 yıllık süreçte kentin yöresel lezzetlerini sadece Türkiye’ye değil, tüm Avrupa ve dünyaya tanıtan Haşiroğlu, tarhananın evrenselleşmesi adına yaptığı özverili çalışmaların akabinde dünyanın ilk ve tek buğday cipsi olan Rivos’u tanıtmış ve kısa bir süre içerisinde üretime başlamıştı. Piyasada henüz kısa süren geçmişi olmasına rağmen insanlar tarafından oldukça beğenilen Rivos, yurt dışına ilk ihracatını gerçekleştirdi. klasik, acı-ekşi, biftekli olmak üzere 3 çeşit aromayla tüketilen Rivos’un yakın zamanda yoğurtlu ve mevsim yeşillikli olmak üzere bir yeni aroması daha çıkacak.

“RİVOS İLK ÇIKTIĞI GÜNDEN BUGÜNE ÇOK BEĞENİLDİ”
Rivos’un gelişim, üretim ve pazarlama süreçleriyle ilgili bilgi veren Rivos markasının kurucusu ve Haşiroğlu Tarhana Yönetim Kurulu Başkanı Samet Çiftaslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Rivos bir buğday cipsi. Tarhananın evrenselleşme yolundaki bir adımı. Rivos 7 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının sonucu. Rivos ilk çıktığı günden bugüne çok beğenildi. Biz tarhanayı alışığız çünkü yöresel bir ürün. Ama özellikle yurt dışında tarhanayı bilmeyen ve alışık olmayan kişiler bir aroma arıyorlar. Bu doğrultuda yola çıktık ve Rivos markasını kurduk.

YOĞURT VE MEVSİM YEŞİLLİKLİ YENİ AROMA
Rivos’un biftekli, acı ekşi ve klasik olmak üzere 3 çeşidi var. Aromalar içerisinde acı-ekşi aroması, biftek aromalı Rivos’a nazaran az bir farkla geriden geliyor. Ama acı-ekşi aromayı sevende çok fazla. Bu aromalar içerisinde klasik biraz daha az beğeni alıyor. Çünkü klasik aromalı, baharatlı isteyen kişilerin çok tercihi olmuyor. İnşallah yakın bir zamanda klasiğin yerine yoğurt ve mevsim yeşillikli aromalı bir ürünümüzü daha çıkartacağız ve çok lezzetli olacağına inanıyoruz.

“RİVOS’U TADAN 10 KİŞİDEN 9’U ÜRÜNÜ ALIYOR”
Kahramanmaraş ve Gaziantep’te Rivos’un bayilikleri verildi ve bu iki şehirdeki yerel marketlerin hepsinde Rivos satılıyor. Biz insanlara Rivos ile ilgili tadım yaptırıyoruz. Yaptırdığımız tadım sonucunda 10 insanın 9’u Rivos’u mutlaka alıyor. Örneğin; gözümle gördüm çocuk babasını çekiştirerek, “Baba bana Rivos cipsi al” diyor.

“RİVOS’UN GELECEĞİNİ ÇOK GÜZEL YERLERDE GÖRÜYORUM”
Tabii Rivos uzun bir yolculuk. 5-10, belki 20 yıllık bir yolculuk. Bir anda devasa bir şirket yâda marka haline gelmesini bekleyemeyiz. Ama bir olgunun nereye gideceğini görmek için de gidişatına bakmak yeterli. Bu yüzden ben Rivos’un geleceğini çok güzel yerlerde görüyorum. Rivos Avrupa’da da pazara sunuldu.

RİVOS İLK İHRACATINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Hollanda’da Haşiroğlu grubunun distribütörü olan bir firma var ve bu firma ürünlerimizi Avrupa’daki market zincirlerinin sahiplerine ve satın almacılarına sundu ve gerçekten çok beğenildi. Beğenildiği içinde geçenlerde Avrupa’ya belli bir miktarda ürün ihraç ettik. Haşiroğlu ürünleri ve bilhassa tarhanaları dünyanın 17 ülkesinde satışa sunuluyor ama Rivos ürünleri yurt dışına ilk kez ihraç edildi. Rivos İspanya’dan çok ciddi bir talep gördü. Çünkü İspanyollar chili biberi tadına çok alışkınlar. Bizim de acı-ekşinin içerisinde chili biberi ve lime yani misket limonu tadı var. Aynı zamanda Çinliler inanılmaz şekilde lime tüketen bir ülke. Ürünlerinin genelinde lime kullanan bir ülke. Bu yüzden Rivos’taki lime tadı onlara çok tanıdık geldi ve çok beğendiler. Rivos, tarhananın evrenselleşmesi yolunda inanılmaz bir aşamaya gelecek.

“TARHANAMIZI DA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Öte yandan tarhanamızı da tanıtmaya devam edeceğiz. Tarhana yüzde 100 sağlıklı bir ürün. Tarhana C,D vitamini, Probiyotik gibi insan sağlığı için faydalı besinler içeriyor. Kahramanmaraş tarhanası geçen haftalarda ulusal çaplı büyük indirim marketlerinde satışa sunuldu. Türkiye’nin tüm marketlerinde 10 bin şubede Haşiroğlu tarhanaları satılıyor. Bu sayede de tarhanamız güzel bir şekilde tanıtıldı. Bu süreden sonra bize daha çok talepler gelmeye başladı. Çünkü tarhana insanların sağlıklı atıştırmalık ihtiyacını tamamıyla karşılayan bir ürün.

“HAŞİROĞLU GRUBU OLARAK AR-GE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Rivos ise 3 saniyelik bitkisel yağda kızarıyor ve içerisinde hiçbir şekilde zararlı kimyasal madde bulunmuyor. Aromaları tamamen doğal ve buğdaydan gelen bir lif yüksekliği var. Lif yüksek olduğu içinde çocuklarımızın günlük lif ve protein ihtiyacını Rivos’tan karşılıyoruz. ‘Ben kiloya önem vermiyorum ama sağlıklı ve çok daha lezzetli olsun’ diyenler için Rivos’u, ‘Hem kilo almak istemiyorum hem de sağlıklı olmak istiyorum’ diyenler içinde tarhana cipsini öneriyoruz. Haşiroğlu grubu olarak büyümeye ve Ar-Ge çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz