Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi araç kiralamalarında yoğun mesai sürüyor. Kurban Bayramı öncesi ve pandemi halinin devam etmesiyle uzun yola çıkacakların tercihi araç kiralamak oldu. Özellikle yurt dışı müşterilerine hizmet verdiklerini belirten yetkililer, ellerinde bulunan tüm araçların kiraya verildiğini söyledi.

GELEN ZAMLAR VE PANDEMİ BİZE ZORLUK YAŞATTI”
Konuyla ilgili konuşan araç kiralama esnafı Nahit Can Hacıbebekoğlu, şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz bu yoğun pandemi döneminde alınan sıkı önlemler içerisinde 2 yıl boyunca süren zaman zaman tam kapanma, kısmi kapanma gibi kısıtlamaların gelmesi en çok turizm sektörünü etkiledi haliyle. Evinden çıkamayan, kısıtlamalarla karşı karşıya olan hem yerli hem yabancı vatandaşlarımız 2 yıl boyunca turizm adına nerdeyse hiçe yakın bir etkileşimde bulunmadı. Bu dönemde oto kiralama sektörünün demirbaşı olan bayram ve özel günlerde gelen yasaklar da araçlarımız bu iş yaptığımız dönemde çalışmadı. Sektörün açılmadığı bu dönem boyunca ayriyeten gelen ÖTV zamları, ÖTV ile beraber artan yedek parça fiyatlarındaki zamlar bize zorluk çıkarttı.

ARAÇLARIMIZ GURBETÇİLERE GİDİYOR”
ÖTV sonrası araçların kasko değerleri arttı, haliyle yaptırdığımız Rent a car kaskolarımızda da zam görüldü. Maliyet oranımız fazlasıyla arttı. Bu şartlar altında düşük fiyata araç kiralamak kâr dan çok zarara yol açtı. Bu Kurban Bayramında, 2 yıl süren bu durgunluğu biraz rafa kaldırdı. Memleketine 2 yıl boyunca gelemeyen gurbetçi müşterilerimiz geldi gün öncelerinden araçlarını rezervasyon yaptırdılar. Ağırlıklı olarak araçlarım şuan gurbetçi müşterilerimde.

“PARÇA FİYATLARINDAKİ ZAMLAR BİZE ZORLUK ÇIKARTTI”
İçinde bulunduğumuz bu yoğun pandemi döneminde alınan sıkı önlemler içerisinde 2 yıl boyunca süren zaman zaman tam kapanma, kısmi kapanma gibi kısıtlamaların gelmesi en çok turizm sektörünü etkiledi haliyle. Evinden çıkamayan, kısıtlamalarla karşı karşıya olan Hem yerli hem yabancı vatandaşlarımız 2 yıl boyunca turizm adına nerdeyse hiçe yakın bir etkileşimde bulunmadı. Bu dönemde oto kiralama sektörünün demirbaşı olan bayram ve özel günlerde gelen yasaklar da araçlarımız bu iş yaptığımız dönemde çalışmadı. Sektörün açılmadığı bu dönem boyunca ayriyeten gelen ÖTV zamları, ÖTV ile beraber artan yedek parça fiyatlarındaki zamlar bize zorluk çıkarttı.

ÖTV SONRASI ARAÇLARIN KASKO DEĞERLERİ ARTTI”
ÖTV sonrası araçların kasko değerleri arttı, haliyle yaptırdığımız Rent a car kaskolarımızda da zam görüldü. Servis, bakım onarım gibi zorunlu giderlerimizin masrafı arttı. Maliyet oranımız fazlasıyla arttı. Bu şartlar altında düşük fiyata araç kiralamak kâr dan çok zarara yol açtı. Bu tabloya baktığımız zaman arabanın işe gitmemesi, uygun fiyata işe gitmesinden daha hayırlı oldu. Gelen zamlara ve uzun süren yasaklardaki zararımızı karşılaması için yaptığımız fiyat zammında, bütçeye uygun müşteri bulamadık. Bu Kurban Bayramında, 2 yıl süren bu durgunluğu biraz rafa kaldırdı. Bayramın gelmesi aracı olmayan müşterilerimde bir ihtiyaç doğurdu ve bir talep artışı oldu. Memleketine 2 yıl boyunca gelemeyen gurbetçi müşterilerimiz geldi, gün öncelerinden araçlarını rezervasyon yaptırdılar. Ağırlıklı olarak araçlarım şuan gurbetçi müşterilerimde. Yerli müşterilerimizden yoğun bir talep alamadık.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz