Mersin Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleştirilen görüşmede Mart 2020’de başlayan uzaktan eğitim süreci, yaşanan sorunlar ve üretilen çözüm önerileri gündeme alınarak, edinilen tecrübelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. KSÜ olarak sürece tam bir hazırlıkla girdiklerini, öğrencilerin uzaktan eğitimin dezavantajlarını yaşamaması için, dersin işleniş yöntemleriyle ilgili tedbirler aldıklarını, öğretim elemanlarının sisteme uyumu için uzaktan eğitim kılavuzu hazırladıklarını ve diğer adımları attıklarını ifade eden Rektör Can, uzaktan eğitim rakamlarına ilişkin bilgiler verdi.

Uzaktan eğitim sistemine öğretim elemanları tarafından yüklenen aktiviteler ve öğrenci bazlı erişim istatistiklerini paylaşan Rektör Can, sisteme yüklenen 11 bin 175 canlı derse 188 bin 697 erişim sağlandığını, yüklenen 69 bin 185 videonun 1 milyon 17 bin 677 kez izlendiğini, süreç boyunca gerçekleştirilen 2 bin 411 sınava 325 bin 757 bireysel giriş sağlandığını söyledi.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da uzaktan eğitimde verimliliği sağlamak için öğrenci ve öğretim elemanlarına dönük alınan tedbirleri, yapılan çalışmaları anlattı.
Her iki rektör, covid-19 virüsüyle ilgili PCR testi, hastalananların tedavisi ve aşı çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi paylaşımlarını gerçekleştirdiler.

Ziyaretin sonunda karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: Mahmut Beyaz