GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı kapanış oturumuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, TÜSF Yönetim Kurulu üyeleri, üniversite rektörleri, ilgili üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi dekanları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu müdürleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanları ve vakıf üniversitelerinin spor koordinatörleri katıldı.

Federasyon faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı ve üniversitelerarasında sportif faaliyetlere ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı toplantının kapanış oturumunda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık olarak sporu geliştirmek ve güçlendirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Sportif malzeme alanında yerli üretim çalışmalarına dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “İnşallah bunları ithal eden değil, ihraç eden ülke hedefine de hızla ilerleyeceğiz. Milli sporcu bursumuz ülkemizin yarınları adına önemli bir hamleydi. Sporcularımızın ‘eğitim mi? spor mu?’ ikileminin tamamen sona ermesi için önemli bir hamle oldu. Bizlere her zaman daha çok çalışmak düşüyor. Çünkü biz biliyoruz ki, iki günü eşit olan ziyandadır. Sporun her branşını ve gençlerimizi daha fazla desteklememiz gerekiyor. Biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Gençlerimizin daha fazlasını yapabileceğine de inanıyoruz” diye konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da birer selamlama konuşması yaptılar.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun üniversitelerde yeni dönem spor etkinliklerinin değerlendirildiği 2 gün süren toplantıya üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başkanlığında, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Bilgekağan da katıldı.

Toplantı kapsamında gençlerimize sunulan imkânların artırılması ve daha fazla öğrenci katılımlı spor etkinlikleri düzenlenmesine ilişkin kararlar alınırken, toplantıda yurtiçi faaliyetlere katılacak sporcular için Spor Bakanlığı uygulaması olan ‘Sporcu Kartı’ işlemleri hakkında bilgi aktarımı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları Birliğinin kurulması, organizasyonlar ve diğer spor faaliyetler hakkında da kararlar alındı.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “KSÜ’de eğitim, bilim ve teknoloji alanlarındaki çalışmaların yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de önem veriyoruz. Son 2 yılda içinde birçok sportif faaliyetin yapılmasına olanak sağlayan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu üniversitemize kazandırdık. Yerleşkelerimizdeki spor komplekslerinin teknik kapasitelerini artırdık. Öğrencilerimizin farklı spor branşlarda kendilerini geliştirebilmeleri için üniversitemizin imkânlarını seferber ettik. Üniversitemizde öğrenci odaklı bakış açısıyla gençlerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak adımlar atıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecektir. Çünkü spor; zihin, beden ve ruh sağlığı demektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz