Göreve geldiği günden itibaren Belediye Başkanlığı’nı yaptığı Onikişubat İlçesi’ne bir yatırım daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Hanefi Mahçiçek, ilçeye toplamda 33 milyon 928 bin TL’lik dev spor yatırımı yaptı. Spor yatırımlarının en önemlilerinden birisi olan Hürriyet Kapalı Spor Salonu’nun açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın katılımıyla yapıldı. Bugün sabah saatlerinde kente gelen ve iki açılışa katılmakla kalmayıp birçok yerde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Onikişubat Belediyesi’nin Hürriyet Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Kapalı Spor Salonu’nun açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÇOK CİDDİ HİZMETLER YAPTIM”

Programın açılış konuşmasını Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptı. Dört buçuk yıldan bu yana Onikişubat’a ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Mahçiçek, “Yaklaşık dört buçuk yıldan bu yana görevdeyiz. Yaptığımız hizmetlerin sektör bazında bir çetelesini yapacak olursak, sportif anlamda çok ciddi hizmetler, yatırımlar yaptık. Sportif anlamda çok güzel eserler meydana getirdik. Bir stratejiyle yola çıktık tabi ki. Öncelikle kırsaldaki çocuklarımıza spor yapacak alanlar oluşturalım dedik. Kırsal mahallelerimize 12 tane halı saha yaptık. Kırsaldaki ve diğer mahallerimizdeki bütün okullarımızın içini düzenledik. Oralara oyun aletleri ve sportif aletler koyduk. İki tane şehrin merkezinde skate park yaptık. 2 sentetik buz pisti, 2 tanesi yarı olimpik olmak üzere 7 tane havuz yaptık. Bizim belgemizdeki 420’yi aşkın  sitemize fitness takımları yerleştirdik. Gerçekten mukayese ettiğiniz zaman geçmişte böyle hizmetler maalesef hiç yoktu. Alt alta topladığınız zaman bu yatırımların tutarı ise 33 milyon 928 milyar TL. Geçmişi aklımdan geçirdiğim zaman 99’da Kahramanmaraş Belediyesi’ni aldığımızda bütçesi sadece 8 milyon TL’ydi. Biz sportif anlamdaki yatırımlara 33 milyon 928 TL harcamışız. Bunlar İnşallah devam edecek. Bu mutluluk bizim için her şeyin önünde Allah için. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Bu tesis öncelikle Kahramanmaraş’ımıza ve Onikişubat’ımıza hayırlı olsun” dedi.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN TÜRKİYE’Yİ NERELERE GETİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin Türkiye’yi önemli noktalara getirdiğini belirterek, “Öncelikle bu güzel yatırım için belediye başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum. Hanefi Beyi dinlerken AK Parti belediyeciliğinin, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin aslında Türkiye’yi nerelere getirdiğini de doğrudan görebiliyorsunuz. Sadece spor yatırımları için 33 milyon TL. Daha bir de 6 tane sanıyorum okul yapılmış. Artık yerel yönetimler bir taraftan da merkezi hükümet gibi de çalışarak hizmet üretebiliyor. Bu çok kıymetli bir durum. Bugün sabah Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızın da benzer bir kompleks açılışı vardı, aynı şeyleri orada gördük. Bunun kökenine indiğinizde bir anlayış değişikliği, bir zihniyet, bir paradigma değişikliği görürsünüz” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYECELİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin Kahramanmaraş’ta yoğun bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Ünal, “O 1994’de Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte yerel yönetimlerde yeni bir anlayışın, yeni bir bakış açısının ortaya çıkmasıdır. Biz buna Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin temel amacı, insanımızı evinde, sokağında, mahallesinde, ilçesinde, ilinde mutlu, huzurlu ve güven içerisinde müreffeh bir hayat yaşamasını sağlamaktır. İhtiyaçlarını karşılamak ve emin bir şekilde vatandaşların şehrinde yaşamasını sağlamaktır. Bu açıdan baktığınız zaman Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin gerçek anlamda bir  Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin devamı olduğunu görürsünüz. Dulkadiroğlu Belediyesi’nde ve hasılı diğer bütün belediyelerimizde aynı şeyi görürsünüz. Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin en kıymetli yönlerinden bir tanesi çok iyi bir kaynak planlamaktır. Yani kaynaklarımızı nerede, nasıl kullanacağız bunun planlanmasıdır. Yani zamanı, insanı ve parayı nasıl kullanacaksanız ve yaptınız planlamaların sonucunda yaptıklarınız sizin şehrinizde yaşayan insanlara nasıl yansıyacak, onların hayatlarını nasıl kolaylaştıracak ve onların gelişimlerini nasıl daha iyi yönde harekete geçirecek. İşte bunun planlanmasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hürriyet Kapalı Spor Salonu’nun açılış kurdelesi davetliler tarafından kesildi. Açılış sonrası ise Onikişubat Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz