11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hem insanları hem de çarşı-pazarı oruç telaşı sararken, kuşkusuz sahur ve iftar sofralarını süsleyen gıdaların başında gelen Ramazan pidelerine zam yapılıp, yapılmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, Ramazan ayında ekmeğe herhangi bir zammın söz konusu olmadığını vurguladı. Türkiye genelinde birçok ilde ekmeğe zam yapıldığını ancak Kahramanmaraş’ta şu an için böyle bir durumun olmadığını anlatan Güneş, sadece pidenin üzerine atılacak olan susam için cüzi bir fiyat farkının olabileceğini söyledi.

SADECE SUSAM FARKI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Güneş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ramazan Ayında pide ekmeğine ve somun ekmeğine zam yapmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Olası bir çalışmamız da sadece susam farkı almayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz Ramazan ayı dolayısıyla pide ekmeğimizin üzerine susam atıyoruz. Yalnızca o susam farkı ne ise o günkü değerinde cüzi bir şekilde onun fiyat farkını eklemeyi düşünüyoruz. Ramazan’da insanlarımız rahat olabilir. Ekmeğimize zam yok. Başka iller yapıyor ama Kahramanmaraş’ta ekmeğe zam yok.

HER 100 GRAMDA 10 KURUŞ
Şu anda pide ekmeğinin kilogram fiyatı 9 TL. 2 gram pide ekmeği ise 1.80 TL’ye tekâmül ediyor. Eğer olası susam olacaksa 20 kuruş bir fark koymayı düşünüyoruz. Yani 200 gramı 1.80 TL olan pide ekmeği fiyatı susam farkı ile birlikte 2 TL olacak. Yani her 100 grama 10 kuruş susam farkı olacak gibi duruyor. Ama esnaflarımızla istişare edeceğiz. İstişaremizin neticesinde belki susam farkını almayacağız. Onu da biz esnaflar olarak kendimiz yapabiliriz. Bu durum Perşembe günü yapacağımız toplantının ardından netleşecek.

EKMEKLERİMİZ ÇOK GÜZEL VE HİJYENİK
Fırınlarımız Tarım İl Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonlarca günlük denetim altında. Ramazan ayında insanlarımız rahat olsun. Ekmeklerimiz çok güzel hijyenik bir şekilde çıkıyor. Dünya’da yıkanmadan yenilebilecek bir şey var ise oda ekmektir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz