Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan öncesi vatandaşların daha sağlıklı ve temiz gıdalar tüketebilmesi için harekete geçti. Ramazan ayına çok kısa bir süre kala denetimler için gereken tüm planlamaları yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde özellikle fırınlar ve şekerlemeciler üzerine yoğunlaşacak. Ramazan ayında vatandaşın sağlığı korumak adına mesai saatlerinin içinde ve dışında denetimlerini sürdürecek olan ekipler, bu kapsamda adeta ramazan nöbeti tutacak.

ÖNCELİKLİ DENETLENECEK YERLER; FIRIN VE ŞEKERLEMECİLER
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, kurum olarak Ramazan ayına çok önem verdiklerini ve bu kapsamda denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi. Emiralioğlu, “Ramazan ayı bizim denetimler açısından önem verdiğimiz önemli aylardan bir tanesidir. Ramazan nedeniyle bizim öncelikli denetleyeceğimiz yerlerden birisi de fırınlar olacak. Bununla ilgili Gıda şubesindeki arkadaşlarımızla gerekli planlamamızı yaptık. Fırınlar ve özellikle şekerlemeciler dediğimiz firmalara denetimlerimizi sıklaştıracağız. Denetimlerimiz mesai saatleri içerisinde olabileceği gibi mesai saatleri dışında da olabilecek. Buradaki temel amacımız halkımıza temiz, sağlıklı gıdayı ulaştırmaktır. Hem tüketicilerimizden hem de üreticilerimizden biz bu anlamda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİDİR”
En iyi denetçinin tüketici olduğuna vurgu yapan Emiralioğlu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Tüketicilerimiz sahada gördükleri herhangi bir problemi bize aktarmaları gerekiyor. Çünkü bizim tüm alanlara yetişmemiz mümkün değil. En iyi denetçi tüketicidir. Bu nedenle eğer tüketicilerimiz sahada gördükleri herhangi bir uygunsuzluğu bizim Alo 174 Gıda Hattımıza ulaştırırlarsa biz hızlı bir şekilde bunlara müdahale ediyoruz. Artık gıda üretimi yapan işletmelerin tamamı gıda mevzuatı gereği uyması gereken kuralları biliyorlar. Yaptığımız denetimler esnasında bizim önem verdiğimiz konuların başında hijyen geliyor. Bizim gıda yasası kapsamında cezalarımız belli. Yaptığı işlemin karşılığı neyse biz o idari yaptırım kararını uyguluyoruz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz