Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı geçtiğimiz yıl ramazan pidesinin fiyatları Kahramanmaraş’tan tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Bağcı bu yıl ise Federasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek ramazan pidesinin fiyatını açıkladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş’te katıldı. Fırıncılar Federasyonu’nun Genel Merkezi’ndeki toplantının ardından Kahramanmaraş’taki ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

GRAMAJIN ARTMASIYLA FİYATI DA ARTTI”

Türkiye genelinde ramazan pidesinin 7 lira 20 kuruşun üzerinde olmayacağını belirten Güneş, “Türkiye genelinde 7 lira 20 kuruşun üzerinde olmayacak ramazan pidesi. Tabi ki bölgelere göre pidenin maliyeti fark ediyor, İstanbul’daki pidenin maliyetiyle bizim Kahramanmaraş’ımızda ki pidenin maliyeti aynı değil. Bizim oradaki maliyetlerimize göre ramazan pidesini 6 lira 25 kuruş olarak çıkartacağız. Oda 2,5 liraya tekabül ediyor, yani 400 gram Ramazan pidesini Kahramanmaraş’ta 2,50 liraya halkımızla buluşturacağız. Geçen yıl da fiyatlar aynıydı ama 300 gramı 2 liraydı, şimdi de gramajını artırdık pidenin 400 grama çıkardık. Geçen yılla bu sene ki fiyatımız aşağı yukarı aynı, gramajını artırdık fiyatını da öne göre orantılı bir şekilde artırdık” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİLİK EKMEKTE ZAM DÜŞÜNMÜYORUZ”

Ramazan ayı içerisinde ekmeğe zam yapmayı düşünmedikleri de dile getiren Güneş, “Şuan için ekmekte bir artış düşünmüyoruz, şuanda herhangi bir artış olmayacak. Dayanabildiğimiz yere kadar bu şekilde gitme çabasındayız, ama ne kadar gideriz onu da bilmiyoruz. Yakıta, una sürekli zam geliyor” dedi.

RAMAZAN AYININ VERDİĞİ HASSASİYETLE DENETLİYORUZ”

Denetimlerin Ramazan ayında da yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Erol Güneş, “Ramazan aylarında zaten sağ olsunlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü devamlı denetimler yapıyor. Zaman zaman bu denetim sayısını ikiye üçe katlayarak yapılıyor çünkü Ramazan ayının verdiği bir hassasiyet var. Biz oda olarak da denetime çıkıyoruz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak da biz kendi aramızda birleşerek denetime çıkıyoruz. Ramazan ayında en iyi şekilde, en hijyenli ortamlarda esnaflarımızın halkımıza hizmet vermesini sağlayacağız. Ramazan ayında insanlarımız rahat olsun. Ekmeklerimiz çok güzel hijyenik bir şekilde çıkıyor. Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum, ekmeklerimizi marketlerden ziyade birinci el olan fırınlarımızdan alalım. İnsanlarımız ekmeklerini fırından alırlarsa sağlıklı ve temiz ekmek yerler. Dünya’da yıkanmadan yenilebilecek bir şey var ise oda ekmektir” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz