PTT'nin Türk pulculuğuna yenilik katmak amacıyla 165. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde uygulamaya koyduğu kişisel pul hizmeti, gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen objelerin pul olarak basılmasını ve bunların hatıra olarak veya postada kullanılmasını kapsıyor. Basılması için tercih edilen objeler, belirli bir olayın anlatımı, ticari bir ürünün tanıtımı, kuruluş yıl dönümü, evlilik yıl dönümü, doğum günü, mezuniyet töreni ve Anneler Günü kutlamaları gibi özel amaçlar taşıyabiliyor. Daha önce Kahramanmaraş'tan Göksun Belediyesi'nin katıldığı kişisel pul uygulamasına bu kez de Onikişubat Belediyesi katıldı. PTT’nin sunmuş olduğu Kişisel Pul hizmetine olan ilgi her geçen gün artarken, uygulamaya katılan Onikişubat Belediyesi’nin ‘Kişisel Pulu’ kısa sürede büyük beğeni topladı.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ FARKINDALIK OLUŞTURDU”

Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü görevine yeni atanan Ali Kaplan, Onikişubat Belediyesi’nin kişisel pullarını teslim etmek üzere Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i makamında ziyaret etti. Başkan Mahçiçek’e PTT’nin sunduğu hizmetleri anlatan Kaplan, kişisel pulla birlikte Onikişubat Belediyesi’nin gönderilerini kalıcı ve unutulmaz bir hediye şekline dönüştürdüğünü söyledi. Kişisel pul hakkında bilgiler veren Kaplan, “Hizmetleri vatandaşın ayağına götüreceğiz. İşyerlerinin sayısını arttırıp müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için çalışmalarımız devam edecektir. Çeşitli ülkelerde pulculuğa yeni bir boyut getirmek ve posta idarelerine kaynak yaratmak amacıyla başlatılan "kişisel pul" hizmeti, Türk pulculuğunda bir yenilik olarak Kuruluşumuzun 165. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 25.10.2005 tarihinde uygulamaya konulmuştu. Bu uygulama kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objeler pul olarak basılıp, gerek hatıra amaçlı gerekse de postada kullanılabilecek. Söz konusu objeler, kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra gibi amaçlarda olabilmektedir. Bu kapsamda Onikişubat Belediyemiz tarafından gönderilecek olan gönderilerde, belediyemiz artık kendi kişisel pulunu kullanarak farkındalık oluşturacaktır. Model ve modern bir ilçe olma yolunda Onikişubat Belediyemize ve Başkan Hanefi Mahçiçek’e başarılar dileriz” dedi.

Başkan Hanefi Mahçiçek ise ziyaretlerinden dolayı PTT Başmüdürü Ali Kaplan’a teşekkür ederek, PTT ve diğer tüm kamu kuruluşlarına her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i ziyaret eden PTT Başmüdürü Ali Kaplan’a, Tanıtım ve Pazarlama Müdür Vekili Harun Oğuzhanoğlu ile İşletme Müdür Vekili Ali Seyyit Sevin eşlik etti.

Haber:Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz