Posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı, iki asra yakın tecrübesi, çağdaş teknoloji ve güçlü kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Kahramanmaraş PTT Baş Müdürlüğü vasıtasıyla kent halkına hizmet veriyor. Ülke önceliklerine göre faaliyette bulunan, yenilikçi, güvenilir, tarafsız, girişimci, sosyal sorumluluk, kişisel verilerde gizlilik ve saydam bir şekilde çalışmalarını sürdüren PTT, Kahramanmaraş’ta Başmüdür Ali Kaplan’ın öncülüğünde şube sayısını artırmaya devam ediyor. Son bir yıl içinde 1’i merkez olmak üzere 6 şubeyi faaliyete geçiren PTT Başmüdürlüğü, bu kez ise Demirciler Çarşısı PTT Şubesi’ni hem vatandaşların hem de esnafların hizmetine açtı. Özellikle Demirciler Çarşısı ve Kapalı Çarşı esnafı PTT Şubesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Demirciler Çarşısı PTT Şubesi’nin açılış kurdelesi PTT Kahramanmaraş Başmüdürü Ali Kaplan ve çalışanların katılımıyla kesildi.

“YENİ KONSTEPLE HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”

Demirciler Çarşısı PTT Şubesi’nin detaylarını anlatan Başmüdür Ali Kaplan, “Kahramanmaraş PTT Baş Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş merkez ilçelerimizde, Dulkadiroğlu ve Onikişubat merkezlerimize hizmet etmek amacıyla 1 Eylül’de Onikişubat PTT Merkezimizi faaliyete geçirdik. Bugünde Allah nasip etti, Demirciler Çarşısı, Kapalı Çarşı esnaflarımıza ve bu çevredeki vatandaşlarımıza hizmet edecek olan Demirciler PTT Şubesi’ni faaliyete geçirdik. Gördüğünüz üzere yeni bir konsept var ve konsept bu bölgedeki Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi illerimizin çoğunda mevcut değil. Burası, PTT bank ve posta hizmetlerinin ayrı bir faaliyet şeklinde yeni konsepte göre vatandaşımızın içine girdiğinde rahat edebileceği, huzurlu bir ortama sahip. Adeta banka statüsünde bir şubemiz oldu” dedi.

“BÖLGEDE İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Bölgede PTT Şubesi’ne ihtiyaç olduğunu gördüklerini anlatan Kaplan, “Buraya şube açmamızda tabi ki esnaflarımızın da talepleri vesile oldu ama gerçekten de gelip gözlemlediğimizde burada bir PTT Şubesi’ne ihtiyaç olduğunu gördük. Bizde o ihtiyacı karşılamak amacıyla burayı kiraladık. Şubemizin yeni konsept tasarımı biraz uzun süre aldı ama güzel bir şube ortaya çıkardık. Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz Kenan Bozgeyik’in hizmeti vatandaşın ayağına götürme prensibi doğrultusunda yer ve mekânı kendimiz belirledik. Projelendirme ve düzenlemeyi yaptık, açmak da bugüne nasip oldu” ifadelerini kullandı.

“TRABZON CADDESİ’NDEKİ MERKEZİ 12 ŞUBAT’A YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kahramanmaraş merkezde açılacak olan PTT Merkezi’ndeki son çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kaplan, “Trabzon Caddesi üzerindeki Bahçelievler Camii yanında hizmete açacağımız yer merkez şube olacak. Yani nasip olursa Kahramanmaraş'a 4. PTT Merkezi’ni açacağız. 4. açacağımız merkezin yer teslimini yaptık, kırım olayı bitti, malzemeler getirildi, imalata başlayacaklar. Burası yeni konsept PTT şubesi ise orada yeni konsept PTT merkezi olacak. Burası Allah nasip ederse bu bölgedeki güzide iş yerlerimizden birisi olacak. Oraya da yine aynı yaklaşık 100 gün sonra faaliyete geçireceğiz. Gönlümden Kahramanmaraş'ımızın kurtuluş yıldönümü olan 12 Şubat’ta faaliyete geçirmek geçiyor ama uğraşıyoruz, çalışmalarımız hızla devam ediyor. Orada da yine aynı burası gibi son sistem matiklerimiz olacak. Nasip olursa kısa bir süre sonra orayı da faaliyete geçireceğiz. Ama gönlümüzden geçen dediğim gibi 12 Şubat’a yetiştirebilmek. Yetiştirebilirsek 12 Şubat’ta yetiştiremezsek ilk fırsatta Mart ayının başında açmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz