Posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı, iki asra yakın tecrübesi, çağdaş teknoloji ve güçlü kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), kuruluşunun 179. Yıl dönümünü kutluyor. Ülke önceliklerine göre faaliyette bulunan, yenilikçi, güvenilir, tarafsız, girişimci, sosyal sorumluluk, kişisel verilerde gizlilik ve saydam bir şekilde çalışmalarını sürdüren PTT, Kahramanmaraş’ta da şubeleriyle kent halkına hizmet veriyor. Türkiye’nin en köklü teşkilatlarından biri olma özelliğini taşıyan PTT, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çeşitli etkinliklerle kuruluş yıl dönümünü kutladı. PTT Kahramanmaraş Başmüdürü Ali Kaplan, PTT’nin 179. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Dulkadiroğlu PTT Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Başmüdür Kaplan, etkinlikler kapsamında Dulkadiroğlu PTT Şubesi’ne gelen 179. müşteri olan Hacı Hüseyin Nacak’a genel merkez tarafından gönderilen hediyeler takdim edildi.

116 ARAÇ 382 PERSONEL ÇALIŞTIRIYORUZ

Posta ve Telgraf Teşkilatının kocaman bir çınar olduğunu ve Kahramanmaraş’ın bu çınarın önemli bir kolu olduğunu ifade eden Kaplan açıklamalarına şu şekilde devam etti;”
İki asırlık mazisi olan P.T.T A.Ş genel müdürlüğünü olarak kuruluşumuzun 179. Yıl dönümün de mutluyuz ve gururluyuz.  Bu mana da hizmete yeni verdiğimiz Dulkadiroğlu P.T.T Merkezimizde 179. Müşterimize genel müdürlüğümüzden gönderilmiş olan hediyeleri takdim ettik. Günün anlam ve önemi ile alakalı bilgilendirme yaptık. Hacı Hüseyin Nacak amcamıza 179. Müşterimiz olduğu için hediyelerimizi sunduk. P.T.T Genel Müdürlüğünün güçlü bir kolu olan P.T.T Kahramanmaraş P.T.T başmüdürlük olarak da hizmetlerimizi vatandaşa daha iyi sunarak, her gün ne yapabiliriz diye fikir değerlendirmesinde bulunuyoruz. Geldiğimiz iki yıldan bu yana Kahramanmaraş’ımıza iki tane lokal P.T.T merkezi, beş tane lokal P.T.T şubesi kazandırdık, on ATM kazandırdık ve hizmetlerimize var gücümüz ile devam ediyoruz, ki bunlar daha saha da gözükenler. Gözükmeyenler diye değerlendirirsek mesela posta dağıtım ağını güçlendirmek amacı ile hizmet filomuzu yüzde 78 arttırdık, araç sayımızı 116 ya çıkardık, personel sayımız da 70-75 civarı bir artış oldu. Ben geldiğimde 305 personel ile hizmet verilirken, şuan da 382 personel ile hizmet veriyoruz. Dün iki arkadaşımız aramıza katıldı. Var gücümüz ile ulaşıyoruz. “

HİÇ BEKLEMİYORDUM BÖYLE BİR ŞEY

Dulkadiroğlu PTT Şubesi’ne gelen 179. müşteri olan talihli Hacı Hüseyin Nacak ise, PTT’nin 179. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Bugün PTT Dulkadiroğlu Şubesi’ne fatura yatırmak için geldim, normalde şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum ama demek ki bugün şanslı günümdeymişim ki almış olduğum işlem sıra numarası PTT'nin kuruluş yıl dönümü ile aynı geldi. Bu vesile ile buradan PTT’nin 179. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

HABER; Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz