2017 yılında topluluk olarak kurulan, 2018 yılında ise resmi bir kimliğe bürünerek Umut Elleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Kültür Derneği olarak hizmet vermeye başlayan Umut Elleri Derneği, bugün hâlihazırdaki 9 projesiyle önemli işlere imza atıyor. Toplumun en hassas konularının başında gelen her bir olguya göz kırpan ve ‘Yardım’ adı altında değil, insanların kalbine dokunabilmek şiarıyla hareket eden dernek, kısa bir zamanda binlerce insanın gönül dünyasında yer edinmeyi başardı.

“SİZ NE HİSSEDERSENİZ BU DUYGU KARŞI TARAFA DA GEÇİYOR”
Derneğin kuruluş amacı, hedefleri ve yapacağı projelerle ilgili gazetemize konuşan Umut Elleri Derneği Kurucusu Büşra Şen, “Çocuklarla bir araya gelerek yaptığımız programlarda, bir yaşama dokunduğumuzu hissettiğimiz o anlarda tıpkı çocuklar gibi hissediyoruz. İçimizi güzel bir sevinç kaplıyor. Etkinlikleri gerçekleştirirken yardımda bulunuyormuş gibi değil de bir çocuğun kalbine dokunuyormuş hissiyatıyla gerçekleştirildiğinde hem bizler hem de çocuklar için ortam çok daha başka oluyor. Siz ne hissederseniz bu duygu karşı tarafa da geçiyor çünki. Dolayısıyla ileri de çocuklar o günü hatırladıklarında, mahçup bir duyguyla değil tamamen bir eğlence havası şeklinde hatırlayacaklar. Çünki amaç yardımda bulunmaktan daha ziyade yanlarında olmak...”ifadelerini kullandı.

“400 ÜYEMİZ VAR”
Şen, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Umut Elleri Derneği 2017 yılında topluluk olarak kuruldu. 2018 yılında da resmi kimliğini kazanarak Umut Elleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Kültür Derneği olarak hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 400 üyemiz var. Üye olunurken resmi bir üyelik şartımız yok.Burası insanların gönüllü üye olduğu bir STK. Herhangi bir yere bağlılığımız söz konusu değil. Projelerimizi gerçekleştirirken de üyelerimizle beraber istişare ederek gerçekleştiriyoruz.

UMUT ELLERİ DERNEĞİ BİR AİLE ORTAMI”
Umut Elleri Derneği birilerini mutlu etmek isteyen insanların, bir şey beklemeden bir araya geldiği bir aile ortamı. Derneğimizin düzenli olarak gerçekleştirdiği 9 sabit projesi var. Bunlardan bir kaçına kısaca değinecek olursak;

UMUT IŞIĞI PROJESİ
Bu projeyle; pandemi öncesinde düzenli olarak her hafta Pazartesi günleri saat 18:00, 19:30 arasında farklı 5 kişiyle onkoloji servisinde lösemi tedavisi gören meleklerimizi ziyaret ediyor, çocuklarla birlikte el işi etkinliği düzenleyerek güzel bir vakit geçirmeye çalışıyoruz. Burada amacımız oradaki meleklerimize ve ailelerine moral/motivasyon desteği sağlamak. Çünki sağlık için en güçlü tedavinin moral desteği olduğunu biliyoruz. Bu nedenle elimizden geldiğince onları yalnız bırakmamaya çalışıyoruz.

YENİ YUVAM PROJESİ
Yeni Yuvam projemizle onarıma ihtiyacı olan bir evi belirleyerek, evin onarımından eşyalarına kadar tüm ihtiyaçlarını katkıda bulunan güzel insanlarla birlikte karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle çocuklu aileleri tercih ettiğimiz bu evlerde amacımız, evi daha yaşanılır bir hale getirerek günlük hayatlarını iyileştirmede katkıda bulunmak. Geriye el birliğe ile kalıcı bir iz bıraktığımız bu projemizin de yeri çok ayrı.

BAYRAM SEVİNCİ…
Bilirsiniz “Bayram” kavramı toplumumuzu hep heyecanlandırır, o nedenle yeri bir başkadır. Hele ki bir çocuk için çok daha başka... Bu projemizde çocukların bayram sevinçlerine ortak olmak istedik. Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdiğimiz bu proje ile kırsal kesimde yaşayan çocuklarımızı AVM’ye getirerek, anlaşma sağladığımız mağazalarda dilediği gibi, kendi elleriyle istedikleri gibi alışveriş yapma hakkına sahip oluyorlar. Yanlarında üyelerimiz olan abi ve ablalarıyla da bu alışverişi daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz. Günün sonunu yine olmazsa olmazımız balonlar, şekerler ve şarkılar eşliğinde tamamlıyoruz. İleride “eski bayramları” tebessümle hatırlayabilirlerse ne mutlu hepimize...

RAMAZAN KUMANYASI VE TASARIM- BECERİ ATÖLYELERİ PROJESİ
Bir başka projemiz olan ramazan kumanyasında, belirlediğimiz ailelere üyelerimizle birlikte dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Kumanya dağıtımını önceden sadece ramazan ayında gerçekleştiriyorduk fakat pandemiden dolayı geçirmiş olduğumuz zor günlerde, halen devam ettiriyoruz. Bir diğer projemiz olan Tasarım ve Beceri Atölyeleri kapsamında ilk atölyemizi Şehitler Ortaokulu’na Müzik Atölyesi olarak açtık. Her yıl farklı bir okulda farklı bir atölye açılışı yapmayı amaçladığımız bu projemizde çocukların becerilerini geliştirerek, ilgi duydukları sanatla bir araya getirmek. Bu yanı ile hem bizleri hem çocukları oldukça heyecanlandıran bir proje.

“GERİYE BAKTIĞIMIZDA HEP GÜZEL İZLER GÖRMEK ÜMİDİYLE…”
Köy Okullarındaki çocuklara bot, mont, kırtasiye gibi destekler sağlayarak asıl amacımızın onlarla vakit geçirmek olan “Köy Okulu”, Huzurevlerindeki amca, teyzelerimizle vakit geçirdiğimiz “Aileden Biri”, özel gereksinimli çocuklarla ortak bağ kurabileceğimiz “Engelsizleşelim”, her yıl düzenli olarak farklı okulda açtığımız “Şehitler Kütüphanesi” gibi diğer projelerimizle elimizden geldiği kadarıyla; güzeli, mutluluğu, iyiliği, birlik olmayı, yaymaya, yaşamaya gayret ediyoruz. Geriye baktığımızda hep güzel izler görmek ümidiyle...

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz