Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, "Kalbinize bir sorun, hayat vermek ister mi?" sloganıyla yürütülen organ bağışı standıyla ziyaretçilerini bilgilendirerek, organ bağışının önemine dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş Piazza AVM, Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 3 – 9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda kurulan standında herkesi her bağış yeni bir hayat diyerek bilgilendiriyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu'nun katılımı ile Piazza'da açılan stant ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

 HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYAT

Stant görevlileri, "Kalbinize bir sorun, hayat vermek ister mi?" sloganıyla sürdürülen organ bağışı kampanyası hakkında AVM ziyaretçilerine önemli bilgiler veriyor. Birçok ziyaretçi, stantta form doldurup organ bağışında bulunuyor. Bağış yapanlara "organ ve doku bağış kartı" verilirken tüm ziyaretçilere de organ bağışının önemi hakkında broşür dağıtılıyor. Her bağışın yeni bir hayat anlamına geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, "Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasını kapsayan hafta 'Organ Bağışı Haftası' olarak kutlanıyor. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesindeki en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesidir" dedi.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz