Evcil hayvan mağazası bir diğer adıyla pet shop olan ve içerisinde çeşitli evcil hayvanlar bulunduran dükkânlara vatandaş son zamanlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Evcil hayvan mağazası veya pet shop değişik türde hayvan satışı yapılan perakende işyerleridir. Evcil hayvan mağazaları genellikle evde beslenmek üzere akvaryum, balık, küçük kuşlar ve küçük memeliler satarlar. Son zamanlarda insanlarında pet shopa ilgisi artmış durumda. Kahramanmaraş’ta 20 yılı aşkın bir süredir pet shop işiyle uğraşan Yaşar Göçer, konuyla ilgili Manşet Gazetesi haber ekibine değerlendirmelerde bulundu. Göçer, “Kahramanmaraşlı vatandaşların özellikle son birkaç ayda evcil hayvanlara ilgisi oldukça arttı. İnsanlar evlerine papağan olsun diğer kuş veya balık çeşitleri olsun alıyor ve besliyorlar” dedi.

EN ÇOK SATILAN HAYVANLAR: MUHABBET KUŞU VE JAPON BALIĞI
Pet shopun içinde birçok evcil hayvanı barındırdıklarını söyleyen Göçer, en çok satılan hayvanların ise muhabbet kuşu ve Japon balığı olduğu belirtti. Göçer, “20 yılı aşkın bir süredir pet-shop işiyle uğraşıyorum. Pet-shopumuz da genel olarak muhabbet kuşu, papağan, kanarya, keklik, bıldırcın, civciv ve balık çeşitleri var. Bu hayvanların her birinin ayrı ayrı toptancıları var. Bizde bu evcil hayvanları toptancıdan alıyoruz. Hayvanların bakımı gerçekten zor oluyor. Çünkü her gün yemini, mamasını veriyorsunuz. İlaçlarını veriyoruz. Balıkların suyunu her gün tazeliyorsunuz bu da ister istemez bizi yoruyor. Kahramanmaraşlı vatandaşların özellikle son birkaç ayda evcil hayvanlara ilgisi oldukça arttı. İnsanlar evlerine papağan olsun diğer kuş veya balık çeşitleri olsun alıyor ve besliyorlar. Dükkânımızda en çok satılan kuş türü muhabbet kuşudur. En çok satılan balık türü ise Japon balığıdır” şeklinde konuştu.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz