Kahramanmaraş’ta sporun gelişmesi amacıyla sorumluluk üstlenen ve hayata geçirdiği projelerle yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Mustafa Dağlı, geçtiğimiz haftalarda Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atanmıştı. Çalışmalarını artık daha aktif bir şekilde Pazarcık’da sürdürecek olan Dağlı’ya, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programlarına katılan Güvenç, Pazarcık İlçe Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Ziyarette Dağlı’ya hayırlı olsun dileklerini ileten Güvenç, gençlerle de hasbihal ederek taleplerini dinledi. Dağlı ise Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak Pazarcık’ta ki hedeflerini anlattı.

VERİMLİ BİR TOPLANTI YAPTIK”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Dağlı’nın bir spor adamı olduğunu belirterek, Pazarcık’a güzel hizmetler yapacağından emin olduğunu söyledi. Güvenç, “Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği güzel bir spor adamı, güzel bir evladımız Pazarcık’ta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandı. Pazarcık’ta gençlerin geleceğiyle ilgili çalışmaya başladı, Mustafa Dağlı’ya hayırlı olsun ziyareti yaptık. Belediye başkanımızla, ilçe başkanımızla ve Mustafa beyle neler yapılabilir, yeni sezonda gençlere spor adına, kitap okuma adına, sanat adına neler verilebilir, hangi kurslar açılabilir, gençlerimizi sokaktan nasıl buralara alırız, değerlendiririz, bu konuda belediyemiz hangi rolleri üstlenecek diye verimli bir toplantı yaptık. Gençlerle bir araya geldik, keyifli ve bereketli bir gün geçirdik. Allah gelecek bayramları bundan da iyi eylesin diyorum” dedi.

GENÇLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Dağlı ise sporun mutfağından geldiğini belirterek, gençlerin yapılan çalışmaların en iyisine layık olduğunu söyledi. Dağlı, “Biz zaten sporun mutfağından gelen bir insanız, 14 yıl amatör sporculuğumuzun yanı sıra Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, ardından Spor Yöneticiliği Bölümü ve sonrasında ise sporla alakalı yüksek lisans gibi güzel bir çalışma geçmişimiz var. En azından hem akademik olarak hem de mektepli-alaylı konusunda. Bu şehirde kazandıklarımızı bu şehrin toprağına ve insanına vermek zorundayız. En güzel hizmeti Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine nasip olacak İnşallah. Çok güzel insanlarımız var, çok güzel gençlerimiz var. Bu gençler her şeyin en iyisine layık, en güzelini hak ediyor ve en güzelini isteme haklarına sahipler. Burada çok güzel bir Gençlik Merkezi var, çok güzel tesisler var. Buraya muazzam bir tesis kazandırılmış. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya bu noktada teşekkür ediyorum. Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Allah hükümetimizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

PAZARCIK’TA TESİSLERİ ŞAHLANDIRACAĞIZ”

Pazarcık’ta spor tesislerini şahlandıracaklarının altını çizen Dağlı, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bize düşen bu tesisleri şahlandırarak, boş bıraktırmayarak gerek sanatsal gerekse de sportif anlamda gençlerimizi topluma çok daha faydalı bireyler yapma arzusundayız. Geldiğimizde gördüğümüz tablo karşısında mutluluk duyduk, Allah razı olsun çok güzel bir tesis kazandırılmış. Bize düşen Pazarcık’ın gençlerini harmanlayıp burada çok güzel bir eğitimden geçirerek şehrimize kazanım olarak sunmak.”

7 BİN GENÇLİK MERKEZİ ÜYESİ HEDEFİMİZ VAR”

Pazarcık Gençlik Merkezi’nin birçok ilde örneğinin bile bulunmadığını kaydeden Dağlı, gençlerin isteklerinde sınır tanımadıklarını anlatarak, “Pazarcık Gençlik Merkezi’nde gitar, bağlama kurslarından tutun da ebru sanatına kadar gençlerin isteklerinde sınır yok, sınır tanımıyoruz. Bize diyecekler ki biz şu kursu istiyoruz, hemen o kursu açacağız. Katılım noktasında yaz tatili olması sebebiyle biraz azalma var ama bunlar bahane değil. Çok iyi bir gitar kursumuz var, öğrencilerimiz güzel çalışmalar yaptılar. Bize düşen, elimizde olan 5-10-20 kişilik öğrenci grubuyla başarıdan başarıya koşmak. Bu sayıyı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7 bin Gençlik Merkezi üyesi hedef belirledik kendimize. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz ve gerçekten de gençlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Pazarcık için çok güzel günler bekliyor bizleri” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ BİZLERİ YALNIZ BIRAKMASIN”

Pazarcık’taki velilere de seslenen Dağlı, “Anne ve babalarımız lütfen tesislerimizi 7/24 boş bırakmasınlar, burası gençlerin güvende olabileceği, sağlıklı kalabileceği, sporsal, sanatsal ve ruhsal yönlerini geliştirebileceği mükemmel bir alan. Gerçekten de çoğu ilçemizde böyle tesislerimiz yok. Gençlik Merkezi zaten çok nadir. Burada gençlerle hasbihal edebileceğimiz has odamız var, terasımız var, gitar, bağlama, judo, voleybol, basketbol ve hentbol gibi çok çeşitli kurslarımız var. Anne ve babalardan isteğim bu tesisler milletimizin, bu tesisler memleketimizin. Lütfen vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmasın. Kaymakamlığımızla, Belediyemizle, Spor İl Müdürlüğümüzle senkronize bir şekilde güzel çalışmalar ortaya koyacağız” dedi.

Ziyarette Güvenç’e Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün’de eşlik etti.

Gençlik Merkezi’ndeki program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz