KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Paramediklerin sağlık alanında çok önemli görevler ifa ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Pak, alanlarının gerektirdiği becerilerle donanımlı bir şekilde yetişen paramediklerin topluma güven ve huzur vereceğini söyledi. Bütün paramediklerin 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutlayan Rektör Yardımcısı Pak, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine eğitim ve meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir ise konuşmasında paramediklerin sağlık sistemindeki önemine vurgu yaptı. İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Hakan Avan da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirirken paramedik mesleğine ilişkin bilgiler verdi. Açılış konuşmalarının ardından İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından vaka canlandırılması gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Vedat Argın ve Göksün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Hüseyin Yaşar’ın jüride yer aldığı Temel Yaşam Desteği Yarışması düzenlendi.

Program vaka canlandırmaları ve ‘22 Aralık Paramedikler Günü’ için hazırlanan paramedik pastasının protokol tarafından kesilmesiyle devam ederken, Öğretim Görevlisi Hakan Avan’ın akademik danışmanlığını yürüttüğü Sağlıklı Yaşam ve İlk Yardım Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et: Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi. Etkinlik İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Alihan Çam ve İrem turna Özyurt tarafından icra edilen müzik dinletisinin ardından protokol üyelerince etkinliğe katkı sağlayan isimlere teşekkür belgelerinin takdimiyle son buldu.

Editör: Mahmut Beyaz