Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan ve hayatı felç eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) şu anda Türkiye’de 347 bin 493 kişi de tespit edilirken, 9 bin 296 kişinin de hayatını kaybetmesine sebep oldu. Pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan gerek sokağa çıkma yasaklarıyla gerekse de ‘Evde Hayat Var’ ‘Hayat Eve Sığaı’ gibi sloganlarla insanların evde kalması teşvik edildi. Evde kalınan bu sürede de insanların birçoğu yediği yiyecekleri eriteme fırsatı bulamadığı için kilo almak durumunda kaldı. Türkiye’nin 1 Temmuz itibariyle yeni normal kurallarla hayata devam etmesiyle bu süreci fırsat bilen insanlar, aldıkları kiloları tekrar verebilmek için diyetisyenlere başvurdu. Şu anda işlerinde sıçrama olduğunu kaydeden diyetisyen Muhammet Yıldız, “Normalleşme süreci koronavirüsten etkilendiğimiz  2-3 aylık arayı kapattı” dedi.

"İŞLERİMİZ AÇILDI"

Diyetisyen Yıldız, konuşmasında şunları söyledi: “Koronavirüs nedeniyle neredeyse bütün sektör etkilenirken, bu etkilenen sektörlerden biri de diyetisyenler olmuştu. Diyetisyenler pandemi sürecinden etkilendi. Bizde bir nevi esnafız, bizim de bir nevi gelirlerimiz oluyor, giderlerimiz oluyor. Şimdi en azından 2-3 ay sokağa çıkma yasağının olduğunu dönemde etkilendi ama normalleşme sürecinden sonra çok şükür işlerimizde bir sıçrama oldu.

“HİÇ KİLO ALMADIM DİYEN 10 KİLO ALDI”

İnsanlar evlerinde kaldı, hiç kilo almadım diyen 10 kilo aldı. Ben bunu hem spor salonundaki yüzlerce müşterimden biliyorum hem de buraya gelen danışanlarımdan biliyorum. Bundan kaynaklı olarak pandemiden sonraki işler bizim o 2-3 aylık arayı kapattı. Ama bir çok sektör hala mağdur tekstil gibi.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz