Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, belediyede mezbaha görevlisi olarak başladığı kariyerine belediyeden ayrıldıktan sonra bugün TCDD Daire Başkanı olarak devam eden İlahiyat fakültesi mezunu Abdullah Özcanlı’nın çok kısa süre içerisinde inanılması güç yükselişini Meclis gündemine getirdi.

6 GÜNDE ŞUBE MÜDÜRÜ, 50 GÜNDE DAİRE BAŞKANI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski personeli ilahiyat fakültesi mezunu Abdullah Özcanlı, TCDD'ye transfer oldu, ardından Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanlığı görevine getirildi.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Abdullah Özcanlı, belediyede mezbaha görevlisi olarak işe başladı. 1971 doğumlu Özcanlı daha sonra belediye şirketlerinden BELBİM, METRO İstanbul'da görev yaptı.

Ardından TCDD Vakfı ile Raytest, Sarco, Raysimaş şirketlerinde de çalıştı. 1 Ağustos 2019'da TCDD Destek Hizmetleri'ne açıktan memur olarak atanan Özcanlı, 6 gün sonra da şube müdürü yapıldı. Özcanlı, 19 Eylül'de ise Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanı oldu.

Abdullah Özcanlı’nın eğitim ve kabiliyetlerine bakılmadan sadece yandaş olduğu için pek çok kişinin önüne alınarak makam ve mevkii sahibi yapıldığı ve son dönemde artan hızlı tren kazaları sonrası Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanlığı gibi önemli bir görevi yürütemeyeceği tartışmaları devam ederken, CHP’li Ali Öztunç Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle konuya dair soru önergesi verdi.

Öztunç’un Önergesi ve Kamuoyu Adına Cevap Beklediği Sorular Aynen Şu Şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski personeli ilahiyat fakültesi mezunu Abdullah Özcanlı, 1 Ağustos 2019'da TCDD Destek Hizmetleri'ne açıktan memur olarak atanmış ve 6 gün sonra da şube müdürü yapılmıştır. 19 Eylül'de ise Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanı olarak atanan Abdullah Özcanlı, çok kısa bir sürede baş döndüren bir yükseliş göstermiştir.

Buna istinaden;

  1. İlahiyat Fakültesinden mezun olan Abdullah Özcanlı, hangi özellikleri nedeniyle TCDD Trafik ve İstasyonlar Daire Başkanlığı makamına getirilmiştir?

  2. Liyakat sizin için ne ifade etmektedir? Bakanlığınızda üst düzey atamalarda öncelikli kriter yandaş olmak mıdır?

  3. İlahiyat fakültesi mezunu olan bir kişinin bu göreve getirilmesi sizce etik bir davranış mıdır? Daire başkanlığına getirdiğiniz bir ilahiyatçının TCDD hızlı tren trafiğine nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

  4. Tren kazalarının sıklıkla yaşandığı ülkemizde, görevinde ehil olmayan birini bu göreve getirerek vatandaşın canını hiçe saymış olmuyor musunuz?

Editör: Mahmut Beyaz