CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, beraberinde CHP İl Başkanı Esat Şengül, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mehmet Çarman ve diğer partililerle birlikte basının karşısına geçti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztunç, sözlerine Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutlayarak başladı. Ülkenin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Öztunç, bununla ilgili gerçek bir adım atılmadığını söyledi.

TÜM KAHRAMANMARAŞLI HEMŞERİLERİMİ KUTLUYORUM”
Öztunç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Yıldönümü ve aynı zamanda içinde bulunduğumuz hafta kahramanlık unvanı veriliş yıldönümü. Bir kez daha tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimi kutluyorum. Başta Sütçü İmam olmak üzere Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda can veren, kan veren büyük emek veren tüm şehitlerimiz, gazilerimize bir kez daha minnetlerimizi ve saygılarımız iletiyoruz. Değerli arkadaşlar bugün anlamı Sadece Kahramanmaraş’ın kurtuluşu değildir, bugünün anlamı aynı zamanda özgürlüktür. Özgürlük uğruna insanlar kendi memleketlerini kurtarmak için gerekirse canlarını vermişlerdir, bu bin yıl öncede böyleydi, Yüz yıl öncede böyle, bugünde böyledir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın,12 Şubat Kahramanmaraş’ta yıllardır kutlanır çeteler sokağa çıkar bayram havasında kutlanır. Bu yıl belki pandemi koşulları nedeniyle il salon toplantısıyla etkinlikler düzenlendi ancak geçtiğimiz yılda ondan önceki yıllarda çok ciddi bir kutlama olmadığını gördük. Geçtiğimiz yıl 100.üncü Yıldı ve 100.Yılda daha büyük etkinlikler bekliyorduk ancak büyükşehir belediyesi bu etkinlikleri gerçekleştirmedi.

“NE OLDU ÖNSEN KÖPRÜSÜ?”
Son iki yıldır Onikişubat etkinlikleri bana göre zayıf geçiyor, eksik geçiyor ve bana göre bunun sorumlusu da bugün büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Hayrettin Güngör’dür. Sebebi de kendisidir. Çok önem vermiyor, çok umursamıyor anlaşılan. O yüzdende dostlar bizi alışverişte görsün der gibi etkinlikler yapıyor sanki böyle iş savar gibi geçiştiriyor gidiyor. Hayrettin Güngör belki Kahramanmaraş’ta uzun süre yaşamamış olabilir ama 12 Şubat etkinlikleri Kahramanmaraşlılar için önemlidir. Umarım önümüzdeki yıl daha kapsamlı daha güzel daha geniş etkinlikler yapar. Maalesef Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor. Ben bir yıl sustum, rakibimizdi beraber yarışmıştık. Bir fırsat vermek gerekir zaman vermek gerekir diye sustum ama gördüğüm tablo bu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şu anda Türkiye’deki Belediyeler içerisinde en tembeli. Çalışmıyor bir iş yaptığı yok, sabah 9 da mesai başlıyor 5.30 da mesai bitiyor sanki tapu kadastro genel müdürlüğünden mesai dolduruluyor. Belediyecilik hizmeti böyle olmaz, verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı, vaatlerde bulunmuştu. Seçim öncesi kampanyada karşılıklı bulunmuştuk. Suya indirim yapacağım demişti suya zam yaptı. Sorduğun zamanda güncelleme yaptım diyor. Önsen köprüsünü yapacağım demişti, köprü diye bir şey yaptı şaşalı törenle açılışını yaptı köprü diye bir şey kalmadı azcık bir yağmur yağınca nerede önsen köprüsü Hayrettin Güngör ne oldu önsen köprüsü? Kendi belediye çalışanı ile barışık olmayan belediye başkanı başarısız olur. Kendi personeli ile barışık değil. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işçileri greve gidiyorlar. Niye? toplu iş sözleşmesi yapmadığı için. Bir Belediye başkanı toplu iş sözleşmesi yapmaz mı kendi işçilerini mutlu etmez mi?

ESNAF PERİŞAN”
Önceki gün Pazarcık’ın mahallerinde dün Göksun Afşin ve Elbistan’da halkımız esnafımızı çiftçimizi ziyaret ettim. Bugün de Türkoğlu’na gideceğim. Esnaf perişan, Esnaf bitmiş. Göksun’da bir cadde üstünde 100 dükkân var, daha önce hepsi açıktı şimdi ise 20 ile 25 arasında dükkânlar kapalı. Hangi esnafa sorduysam siftah yapamıyoruz diyor. Top atacağız diyor esnaf tabiriyle.

“DURUM İYİ DEĞİL”
Vergi vermeye devam bağ kura devam prime devan elektrik parası ödemeye devam su parası ödemeye devam stopaja devam kiraya devam ama gelir yok alışveriş yok bu gerçek. İstedikleri kadar kapatmaya çalışsınlar gerçek bu çiftçi perişan. Çiftçinin girdi fiyatları 3 katı 4 katı artmış gübre olmuş 120-TL, 130-TL ama elde ettiği ürün sattığı girdisini karşılamıyor. Çiftçinin durumu iyi değil, işçinin durumu iyi değil, Memur geçinemiyor, esnaf bitik, Emekliyi zaten söylemiyorum mahvolmuş durumda.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz