Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanlığı ile hayırsever vatandaş Abdulkadir Zeki Gülmez tarafından ‘Engelli olmak suç değildir, engelleri hep beraber aşalım’ sloganıyla başlatılan plastik kapak kampanyasına destek giderek büyüyor. Sadece mavi kapağın değil, diğer plastik kapaklarında değerlendirildiği kampanya çerçevesinde açıklamalarda bulunan Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, kent halkından engelli vatandaşların yüzünü güldüren kampanyaya destek vermelerini istedi. Kampanyanın güzel ilerlediğini de kaydeden Özsoy, şu ana kadar biri akülü, üçü manuel olmak üzere toplamda 4 tane tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlar ile buluşturduklarını söyledi. Ayrıca 1 tane akülü 2 tane ise manuel tekerlekli sandalyenin teslim edilmeyi beklediğini vurgulayan Özsoy, “Vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı olması lazım” diye konuştu.

“DEVAMINI GETİRCEĞİZ”

Ahilik haftasının kutlayarak konuyla ilgili konuşmaya Özsoy, şunları kaydetti: Kadir Gülmez isimli bir vatandaşımız var. Esas olarak Kadir Gülmez bu kampanyayla ilgileniyor. Bizde o arkadaşımıza yardımcı oluyoruz. Aracı olmuş oluyoruz. Bu noktada Kadir Gülmez kardeşime teşekkür ediyorum. Bir mavi kapak kampanyasını biz daha önce de başlatmıştık. 4 yıl bir ara verdikten sonra bu yıl tekrar devam ettiriyoruz. Şu anda 3 tane manuel verdik 1 tane de akülü tekerlekli verdik. Şu anda 1 tane akülü 2 tane manuel sırada bekleyen tekerlekli sandalyemiz var. Devamını getirceğiz yeterki kapak kampanyasında bize dönüş olsun.

“KAMPANYA İÇİN ELBİSTAN’DAN DAHİ ARIYORLAR”

Vatandaşlarımızın bu kapak kampanyasını sadece mavi kapak olarak algılamalarını istemiyoruz. Yeterki plastik kapak olsun. Kampanya güzel devam ediyor arkadaşlar arıyor ‘kapak biriktirdik gelin alın’ diyor, buraya da getiren var, veyahutta biz gidip alıyoruz. Kampanya için Elbistan’dan dahi arıyorlar. ‘Burada kapak var nasıl getirebiliriz diyorlar. Güzel bir kampanya. Vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı olması lazım.

“BİZ BUNDAN MUZDARİBİZ”

Muzdarip olduğumuz bir konu var: Kapakların toplanması için belirli aralıklara şişe şeklinde kap bırakıyoruz. Almış olduğumuz verilere göre, naylon toplayan Sureyili vatandaşlarımız bunları alıp gidiyor. Biz bundan muzdaribiz. Tabii onlar ekmek parası için uğraşıyorlar, bizde engelli vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz onun uğraşındayız.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz