Kahramanmaraş Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan seçim için başkanlığa aday olan isimler netleşmeye başlarken, bu kapsamda mesleğin çekirdeğinden yetişen ve şu anda ise Berber Kuaför ve Güzellik Salonlarının malzeme ve dekorasyon tedariki işiyle uğraşan Ahmet Özkömeç, Akdo’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toplantıda projelerini tek tek anlatan Özkömeç, birinci ve en büyük hedefinin bir havuz oluşturmak olduğunu dile getirerek, “Bu havuza şahsım, çevrem, durumu iyi esnaflarımız ve bazı üst kurum ve kuruluşlardan elde edilecek maddi destek ile bir birikim yapıp bu birikimle krizde ve normal süreçte durumu zayıf esnafımızı maddi anlamda destekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“DURUMU ZAYIF ESNAFIMIZI MADDİ ANLAMDA DESTEKLEYECEĞİZ”

Özkömeç konuşmasında şunları söyledi: “Mensubu olduğum mutfağında yetiştiğim 8 yıl çıraklık ve kalfalığını yaptığım, 16 yıldır kendi işletmeciliğini yaptığım aynı zamanda, 8 yıldır esnafımızın ihtiyaçı olan malzeme ve dekorasyon işlerini yapmakta ve hizmet vermekteyim. Esnafımızın sorunlarını ihtiyaçlarını bildiğim tanık olduğum ve bu sorunları sıkıntıları çözeceğime, ihtiyaçlarını gidereceğime inandığım, her zaman mensubu ve üyesi olmaktan gurur duyduğum, Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası Başkanlığına aday olduğumu esnafımıza ve kamuoyuna arz ederim. Gerek pandemi sürecinde ve normal yaşantıda, malzemeci olmam vasıtasıyla esnaflarımızın maddi durumu çok iyi biliyorum. Birinci ve en büyük hedefim bir havuz oluşturmak, Bu havuza şahsım, çevrem, durumu iyi esnaflarımız ve bazı üst kurum ve kuruluşlardan elde edilecek maddi destek ile bir birikim yapıp bu birikimle krizde ve normal süreçte durumu zayıf esnafımızı maddi anlamda destekleyeceğiz. Bu desteğe öncelikle odamızdan başlayacağız...

“İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

İş yerini kapatmak zorunda kalan ve mesleğini terk eden esnaflarımızın ayrıca yasa gereği vefat etse dahi mirasçılarının ödemesi gereken aidat borcunu bu havuzdan karşılayacağız. Durumu olmayan, üniversite okutan esnaflarımızın çocuklarına burs, askere giden çocuklarına destek vereceğiz. Yani kısacası iyi günde, kötü günde; düğününde, nişanında, cenazesinde, hastalıkta, ailevi ve mesleki sorun ve sıkıntılarında esnafımızın her zaman yanında olacağız. Eğitim ve seminerlerimiz her zaman olacak ama bugüne kadar yapılan klasik seminer ve eğitimleri üst seviyelere çıkarmak. Türkiye ve Yurt dışına taşımak istiyoruz. Talep eden esnafımıza salon eğitimleri verilecek. Yılda bir kere bay bayan ve güzellik salonlarına birlik beraberlik gecesi düzenleyeceğiz. Genç nesil kardeşlerimize yönelik yarışmalar düzenleyeceğiz ve onları Türkiye genelinde sahne aldırmak ve değerlerimizi ön plana çıkarmak istiyoruz. Bayan kuaförlerimizdeki gelir dağılımıyla alakalı biz düzenleme yapacağız. Düğün salonu ve gelinlikçilere oda olarak görüşüp bütün esnafımızın faydalanmalarını sağlayacağız.

"ESNAFIMIZI HAKSIZ REKABETE UĞRATMAYACAĞIZ”

Yıllardır mesleğini icra eden 2,3 nesil mesleğimize devam eden esnafımızı haksız rekabete uğratmayacağız. İş yeri açılımında odamız üst kuruluşundan KMESOB, Büyükşehir, ilçe belediyelerimiz ve Valilik nezrinde bir komisyon kurarak ihtiyaç olan yerlere iş yeri açılmasını sağlayacağız. Dibi dibine berber, kuaför açılımına son vereceğiz. Özel günlerde farkındalık ve etkinlikler yapıp şehrimizi ve odamızı tüm Türkiye’de tanıtıp, örnek alınacak bir oda seviyesine getireceğiz. Kısacası esnafımızın her zaman her konuda yanında olacağıma şahsım ve ekibim olarak söz veriyoruz.

Haber: Abdulsamet İspir/ Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz