Kent eğitimine verdiği destek ve sunduğu hizmet ile Kahramanmaraş eğitiminin kabuğunu kırmasında öncü rol oynayan okullardan biri olan ve yetiştirdiği yüzlerce, binlerce başarılı öğrenciyle nam salan Özel Beyza Okulları, ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için bursluluk sınavı yaptı. İl genelinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin başvurduğu sınavda öğrencinin başarı durumuna göre yüzde 100’den yüzde 15’e kadar indirim yapılacak. Sınav sonrası konuşan Özel Beyza Okulları Boğaziçi Kampüsü Müdürü Ali Kâhya,Beyza okulları olarak 20 yılın verdiği tecrübeyle 20.sınavımızı yapıyoruz. Bu da bize ayrıca mutluluk ve gurur veriyor. Biz öğrencilerimiz sınavla alıyoruz ve öğrencilerin aldığı başarı durumuna göre indirim oranları belirliyoruz. Yüzde yüz eğitim bursundan, yüzde on beş’e kadar burs oranlarını açıklıyoruz. Öğrenci aldığı puan dilimine göre orada indirim kazanmış oluyor. Sınava yaklaşık 4bin 500 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Kayıt yaptırmadan yaklaşık 100 öğrencimiz geldi ve onları da mağdur etmeyerek sınava aldık. Sabah saat 9.00 da 4.sınıf öğrencilerini aldık ve orada bin 500 öğrencimiz sınava kayıt yaptırmış. Bunun yaklaşık 650 tanesi şubemizde giriyor, geri kalan kısmı ise Bahçelievler şubesi ve ilkokul şubesinde giriyor. Saat 10.30’da ise 5.sınıf öğrencileri girecek sınava.5.sınıflardan ise yaklaşık bin 200 öğrencimiz sınava kayıt yaptırdı.4.ve 5. Sınıfların sınav süresi 75 dakika. Saat 14.30 da ise 6.ve 7.sınıfları sınava alacağız. Orada da yaklaşık Bin 500 öğrencimiz sınava kayıt yaptırdı. Sınav sonuçlarını 28 Şubatta Web sayfamız üzerinden açıklayacağız. Velilerimiz oradan takip edip, sonuçlara bakabilir. Okulumuza geldiklerinde tekrardan sınav sonuç kaydını vereceğiz velilerimize. Okulumuza mutlaka uğrasınlar ki çocuğun başarı durumuna göre indirim oranları olacak. Biz çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YOĞUN TALEPLE KARŞILAŞTIK”

Çok ciddi bir taleple karşılaştıklarını söyleyen Kâhya, “ Bundan sonraki sınavlarımızda da bizleri takip etsinler ve bize emanet ettikleri yavrularını başarılı ve güzel neticelerle velilerimize tekrardan teslim edeceğiz. Beyza okulları öncelikle sıkça sorulan sorular şunlar, neden bu okul varken tekrardan niye okul açtınız. Bizim Bahçelievler şubemiz biraz şehrin doğusunda kaldığı için, insanlar bizden şu taleplerde bulundu. Beyza okullarına çocuklarını gönderecekler fakat trafik sorunları olduğu için çocuklar 45 dakika serviste kalıyor. Bu taraftan çok ciddi şekilde okula talep vardı. 20.yılın verdiği tecrübeyle bizlerde bu talebe karşılıksız kalamazdık. Burada Boğaziçi şubemizi de açma kararı aldık. Açtığımızda ise yoğun bir taleple karşılaştık. İlk yılımız olmasına rağmen istediğimiz sayıda öğrencimizi aldık. Akademik olarak zaten velilerimiz bizi biliyor, bina yeni ama tecrübe 20.yıllık bir tecrübe. Beyza Boğaziçi kampüsü olarak, ilk yılımızı bu sene tamamlıyoruz. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum, Bahçelievler şubemiz aynen devam edecek, Beyza okulları olarak şehirde şuan 3 tane büyük bir kampüsümüz var. İlerleyen günlerde şehrin nüfus durumuna göre bizlerde şubelerimi artırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

SON DERECE DONANIMLI”

Kâhya, “Okulumuz son derece donanımlı. Modern bir okul oldu. Hem fiziki bir yapı olarak hem de öğretmen kalitesi olarak. İki tane havuz, biri küçüklere biri büyüklere olmak üzere.500 kişilik konferans salonumuz mevcut. Nizami bir kapalı spor salonumuz var, okulumuzun bünyesinde. Öğrenci okula geldiği zaman her şeyini bizde öğrenecek. Yüzmesini bizde öğrensin, basketini bizde öğrensin, sosyal etkinliklerini burada yapsın, yani öğrenci dışarıda bir şey aramasın. Bizler yazında öğrencilerimizi bırakmayacağız. Yazın kuran eğitimimi istiyorlar, onu da bizler vereceğiz. Burada yüzme eğitiminde alacak, basketbol eğimin de alacak. Her türlü etkinliğe cevap verecek donanımda bir okul. Akademik anlamda öğretmenlerimiz, tecrübeli öğretmenler, gerek sınıf öğretmenleri gerekse ortaokuldaki öğretmenlerimiz olsun velilerimizden aldığımız döngüler gayet iyi ve memnun kaldıklarını söyleyip teşekkür ediyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz