AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, metropol ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Burada çeşitli programlara katılan Özdemir, ziyaret kapsamında Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İlker Barak, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzettin Okumuş ve beraberindeki heyetle birlikte Şekeroba Meydanı’nda bölge halkıyla bir araya gelerek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Halkın yoğun ilgi ve teveccüh gösterdiği buluşma programında çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Özdemir, “6 Milletvekilimiz var, ilçe belediye başkanımız var, büyükşehir belediye başkanımız var. Birimizin yanlışı hepimizin yanlışı. Şunu diyemeyiz: Ya işte başkan yapmıyor deme şansımız yok! Hepimiz bu konuda birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YAPMIYOR DEME ŞANSIMIZ YOK! BİRİMİZİN YANLIŞI HEPİMİZİN YANLIŞI”

19 yıldır millete hizmet ettiklerini söyleyen Milletvekili Ahmet Özdemir, “Biz millete hizmet ediyoruz diye övünemeyiz, millette bize sınırsız destek veriyor. En zor anımızda bize destek veriyor. 2007 yılında 367 krizi çıktığında da millet bize destek verdi, 2013’te gezi olayları çıktığın da 15 Temmuz’da da 2018’deki dolar krizinde de Allah için millet bize sınırsız destek verdi. Ben şuna rastladım: Geçmişte AK Parti’de il başkanlığı yaptım, 2 tane vekilimiz arasında uyuşmazlık, anlaşmazlık olmuştu konuşuyoruz vatandaşlarımızdan sakallı yaşlı amca geldi dedi ki; ‘Ya oğlum siz neyi paylaşamıyorsunuz, size oy veren biziz, seçen biziz kardeşim birbirinizle kafa kafaya verip çalışın’ dedi. O gün il başkanıydım farkına vardım. Şunu yapıyoruz şimdi: Bütün milletvekillerimiz, 6 Milletvekilimiz var, ilçe belediye başkanımız var, büyükşehir belediye başkanımız var. Birimizin yanlışı hepimizin yanlışı. Şunu diyemeyiz: Ya işte başkan yapmıyor deme şansımız yok! Hepimiz bu konuda birlikte çalışıyoruz. Osman Başkanım bana sıcak asfaltı söylediğinde bunu bir an önce yapalım diye Karayolları Genel Müdürümüzü aradım. Fakat Karayolları Genel Müdürümüz de DSİ Genel Müdürümüz de Bakanlarımızla birlikte Antalya’da yangın bölgesindeymiş. Şimdi bunu konuşacağız” ifadelerin kullandı.

“OSMAN BAŞKANIMIZ TÜRKOĞLU’NDA BİR BİLİNÇLE ÇALIŞIYOR”

Özdemir, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şimdi biz Türkoğlu’na geliyoruz, tamam! Çarşıyı, pazarı gezdiğimiz oldu ben bir seçim propagandası için buraya gelmiştim bir de şimdi geliyorum. Ama baktımki büyük büyük caddeler, parklar, burada böyle bir ilçe şehir kültürü oluşmuş. Ben bundan dolayı çok memnun oluyorum ve gurur duyuyorum. Zaten Osman Başkanımız Türkoğlu’nda bir bilinçle çalışıyor. Yani önüne gelen sorunu çözmekle ilgili değil, bu ilçenin geleceğini düşünerek çalışmış. Onu görüyorum. Bir şehirleşme, modernleşme, bir anlayış... İnsanların yaşam alanı, çalışma alanı, bir dinlenme alanı, sosyal etkinlik alanı, çocukların kültürel alanı bunların hepsi düşünülmüş. Bunlar düşünülürse bir yerde başarılı olunur. Yoksa asfaltı yaparsınız, kilitli parkeyi döşersiniz, çözer gidersiniz; artık öyle değil.

“HER ZAMANDA BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Biz siyaset yapıyoruz, belediye başkanlarımız hizmet üretiyor, bizim de milletvekili olarak asıl işimiz yasama faaliyeti yapmak. Yani ülkenin hukukunu düzenlemek, kanununu düzenlemek ama vatandaşın bakış açısı öyle değil, vatandaşın bakış açısı şu: Vekilim Ankara’da benim sorunlarımı çözsün, benimle ilgilensin istiyor. Hani diyorlar ya vekiller orada parmağını kaldırıyor, indiriyor. Aslında o parmak kaldırıp indirme kanun yapmak, önemli bir şey aslında. Ama sizin için önemli olan o değil, sizin için önemli olan vekilinizin yanınızda olması ve sorunların çözümüne katkı sağlaması. Onun için de biz buradayız. Her zamanda burada olmaya devam edeceğim. Ben gideceğim, diğer vekilimiz gelecek, öbürü gidecek o gelecek ama sizin beklentinizi dinlemeye gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Çünkü cumhurbaşkanımızın bize talimatı bu. Kendisi bunu bizden daha fazla yapıyor. O yüzden biz ondan geri kalmamak için, onun yükünü almak için bu konuda canla başla gayret ediyoruz. Sonucunu da sahada geriyorum. Biz rahat konuşuyoruz vatandaşımızla, bize kızgınlığı var mı? Vardır ama bize bunu rahat anlatıyor. Şöyle diyor: ‘Bu adamlar bunu çözebilir.’ Şikâyetini yine bize söylüyor, şikâyetinizi başka yere söylerseniz bizim için hayal kırıklığı olur. O zaman şöyle düşünürüz: ‘Biz vatandaşlarımız işini çözemiyoruz artık.’ Cumhurbaşkanımız her şeyini bu millete eder. Bakın bu ülkenin daha güçlü olmasıyla ilgili yaptığımız yapısal işleri muhalefet bize boş işler diye eleştiriyor. Bizim yaptığımız işlere ‘Boş işler’ diyor.”

“SADECE ŞEKOROBA’YA DEĞİL BÖLGEYE HİTAB EDEBİLECEK”

İlçede yaptıkları, yapıyor oldukları ve yapacakları çalışmalar hakkında konuşan Türkoğlu’nun çalışkan Belediye Başkanı Osman Okumuş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şekeroba’ya geçtiğimiz yıllarda çok güzel bir spor kompleksi açtık, o millet bahçesinin birinci etabıydı. Ve bölgenin en büyük millet bahçesini yapıyoruz. Yaklaşık 1,5 yıl önce başladık. Sekeroba’mızın kalbi, sadece Şekoroba’ya değil bölgeye hitap edebilecek ve ömür boyu da oranın yeşil alan kalmasını sağlayacak harika bir projeydi, orda da sona geliyoruz. Birkaç ay içerisinde İnşallah bitireceğiz. Yaklaşık 7,5 kilometre Dere boyu yürüyüş, bisiklet yollarımız var, sosyal tesislerimiz, millet konağımız var, halı saha ve Şekeroba çok sıcak olduğu için yarı olimpik açık yüzme havuzunu hizmete soktuk. Yakında bütün Şekerobalılar İnşallah orada yüzme havuzunu kullanacaklar. Soyunma odaları var birkaç gün sonra bitecek Hoparlör ile duyuracağız. Şekerobalı sevdiğimiz kardeşlerimize özel bu yılda tamamı ücretsiz olacak.

2024’E KADAR İNŞALLAH HEPSİNİ BİTİRECEĞİZ”

Kırsal alanda bir ilçe belediyesi düşünün şehir merkezinde ne varsa kırsal alanda da bunu planlayan, programlayan ve tasarımını yapan bir ekibimiz var. Nurdağı sınırında Yeşilyurt Mahallemiz var, küçücük bir mahalleydi burası. Şimdi burayı örnek bir Mahalle yaptık. Şekeroba’da öyle. Beyoğlu’nu daha önce yapmıştık 10 yıl boyunca. Ve yine seçimde önce size söz verdiğim, hepimizin babamızın, dedemizin buradakilerin çocukluğunu yaşadığı Yukarı Şekeroba vardı unutmuş değilim, İnşallah Millet Bahçemizi bittiğinde Yukarı Şekeroba’yı da Merkez Şekeroba’yı da örnek bir mahalle yapacağız. Buradan da sözünü veriyorum. Şekeroba’yla ilgili ne yapılması gerekiyorsa 2024’e kadar inşallah hepsini bitireceğiz. Bizlere 2 dönemden beri güçlü destek veriyorsunuz. 2001’den beri de dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Türkoğlu’muz içerisinde en fazla oy veren mahallesiniz. Bu nedenle de sizlere çok çok teşekkürlerimi sunarım.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz