CHP'li kimliği ile öne çıkan Kibar Daşçı Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9 Şubat'ta yapacağı kongrede il başkanlığına aday olduğunu parti binasında yaptığı basın açıklaması ile duyurdu. Özdemir, "Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilki gerçekleştiriyorum. Bir Cumhuriyet Kadını olarak, Mustafa Kemal'in öngördüğü, kadınsız demokrasi olmaz anlayışının gereğini yerine getirmek için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na adayım. Bu süreçte kıymetli Kahramanmaraşlı hemşerilerimin desteğini bekliyorum. Bu görevi iktidar yolunda bir mevki olarak değil, bir mevzi olarak görüp çok çalışmak ve başarmak için yola çıkıyorum" ifadelerini kullandı.


 

"4 TANE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN KURUCUSU VE BAŞKANIYIM"

Kibar Daşçı Özdemir yaptığı basın açıklamasında, "Bu büyük mücadelede basın mensupları ile 40 yıl yürüdük. Ben size Kibar Özdemir'in siyasi mücadelesinden çok bahsetmeyeceğim. Biz o yolu zaten sizlerle beraber yürüdük. Kahramanmaraş'ın ön seçimle ilk seçilen kadın milletvekili oldum sayenizde. 1999 senesi, Cumhuriyet Halk Partisi baraja takılmış, Parlemento da tabelaları indirilmiş ama Kahramanmaraş'tan bir kadın sandıkta sizlerin iradesi ile milletvekili seçildi ama mazbatasını alamadı. Gönüllerin milletvekili olup bu yolda hep sizlerle birlikte çalıştık. Kahramanmaraş'ta 4 tane sivil toplum örgütünün kurucusu ve başkanıyım. Kahraman Kadınlar Kooperatifini kurdum. Emekten yana kadınlarımızın üretimini sağlayabilecekleri bir alan yarattım. Kahramanmaraş'ta Girişimci Kadınlar Derneğini kurdum. Kadınların ekonomiye katkılarını ve emeklerini var etme noktasında mücadele verdik. Kahramanmaraş'ta kadınların siyaset yapabilme olanaklarını sağlamak adına KA-DER derneğini kurduk. Kahramanmaraş'ın ilk kadın platformunu oluşturduk. Kahramanmaraş'ta güzel şeyler yapmak adına hep bir mücadele sürdürdük.


"KENDİ İLİMİZDE DE İŞLERİN ÇOK DOĞRU GİTTİĞİNİ SÖYLEYEMEYİZ"

Tabi ki sivil toplum örgütlerinde mücadele verilebilir ama o mücadelenin siyasal bir anlayış ile taçlandırılması gerekir. Sivil toplum örgütleri yalnızca kamuoyu yaratırlar, söylem dile getirirler ama siyaset makamı icraat yeridir. Yaşama geçirirsiniz, parlamentoya taşırsınız, yasallaştırırsınız ve halkın yüreğini rahatlatırsınız. O yüzden bu mücadelenin siyasi bir boyutunu sizlerle birlikte taçlandırmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı kaçınılmaz zorunlu bir hale gelmiştir. Ülkenin durumu hepinizin malumudur. Üniversite de çocuklar aç intihar ediyor. Öğretmenler atanamayıp intihar ediyor. İş adamı borcunu ödeyemiyor intihar ediyor. İş adamları dükkanlarına kara kilitler vuruyor. Ekonomik siyasal sosyal siyasal bir krizin içersindeyiz. Kendi ilimizde de işlerin çok doğru gittiğini söyleyemeyiz. Burada ciddi bir iktidarın eksikliği var. Kahramanmaraş'ın ihtiyaçlarını söylemek durumundayız. Bu halkın beklentilerini cevap verecek bir siyasal çalışmanın bu topraklar da, 11 ilçede verilmesi gerekiyor. Ben sizlerin karşısına Kahramanmaraş'ı kucaklayan büyük bir kadro ile çıkacağım. Bu mücadelenin birinci odak noktası Kahramanmaraş merkez olacaktır, çünkü milli mücadelenin de merkezi Kahramanmaraş'tır.


 

"BİZ BU YOLU İSTİŞARE EDEREK ÇIKTIK"

O kurtuluş döneminde ki mücadeleyi bu gün ki siyasal mücadele ile taçlandıracağız. Vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Kahramanmaraş'ın yolları yarım kalıyor, Uçakları kalkmıyor, suları kirli, çevre kirliliği, yolsuzluklar, usulsüzlükler ve yetersizlikler var ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara giden yolunu sizlerle birlikte açıp Kahramanmaraş'ta bu seferberliği başlatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi kararlarında işçinin, emekçinin, ev kadının, iş insanının, esnafın ve toplum örgütünün ortak bir dil geliştirmesi için düzenli seminerler vereceğiz. Değerli yöneticilerimiz, örgüt mensubu Genel Başkan Yardımcımızı ziyaret edip düşüncelerimi kendilerine ifade ettim. Bana başarılar dileyip yolumun açık olmasını dilediler. İlimizin bir tanecik Milletvekili Ali Bey ile istişare ettik, Böyle bir yola çıkacağımı ifade ettim. Kendi çalışmalarımız da başarılar diledi. Ben Kahramanmaraş'ta ki birçok STK Başkanlarını ziyaret ettim. Elbistan'a gittim, Muhtarlar Derneği Başkanı, Sosyal Demokrasi Derneği başkanlarını, eski ilçe başkanlarını, yeni ve eski tüm il başkanlarını ziyaret ettim. Biz bu yolu istişare ederek çıktık" şeklinde konuştu.


 

"ORTAK BİR DİL GELİŞTİRMEK İÇİN"

Kibar Daşçı Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanlığına aday olmasının nedenlerini ise şu ifadelerle sıraladı. "Çoğulcu ve katılımcı, ortak aklı hayata geçirmek, parti içi demokrasinin yerel düzeyde işlerlik kazanmasını sağlamak. Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü'nün öngördüğü maddeleri ve yönetmeliği eksiksiz hayata geçirmek. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin "Altı Oku' özümsemesi ve sosyal demokrasinin içselleştirilmesine katkı sunmak için parti okulu açıp, sürekliliğini sağlamak. Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve siyasi ahlakı önceleyen bir anlayışla siyaset yapmak. Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi kararlarında işçi, emekli, ev kadını, iş insanı, esnaf ve sivil toplum örgütlerinin aktif birer paydaş olmasını sağlamak. Tüm ilçe örgütlerimizin katılımı ile Cumhuriyet Halk Partisi programının, halka anlatılabilmesin de ortak bir dil geliştirmek için düzenli eğitim seminerlerinin verilmesini sağlamak. Bütün ilçelerimizin eşit bir şekilde desteklenmesini sağlamak, ilçelerimizin ekonomik, sosyal, siyasal yapılarına uygun projeler sunmak. Bir gençlik ve kadın hareketinin önceleyen çalışmaların temellerini atmak"


 

"ALİ ÖZTUNÇ'A DESTEK OLMAK"

Özdemir il başkanlığına adaylığında ki amacını ve planlarını ise, "Gençlik radyosu açmak. Kadın ve gençlik lokali açmak. Bilişim merkezi oluşturmak. Üretim atölyeleri açarak kadınların güçlendirilmesini sağlamak. Cumhuriyet Halk Partisi de milletvekilliği, il, ilçe, belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan danışma kurulunu oluşturmak. insan kaynakları merkezi kurmak. Kahramanmaraş'ta milletvekili sayımızı üç e çıkararak milletvekilimiz Ali Öztunç'a destek olmak.En az 4 belediye başkanlığını kazanmak için, yatay bir örgütlenme biçimini hayata geçirmek, planlı projeli çalışmalar yapmak için. Sayın Genel Başkanımızın ülke sorunlarına çözüm üretme gayretlerine destek olmak. Güçlü bir ekip ruhuyla, bu çözümleri hayata geçirmek. 11 ilçemizi kucaklayan sevgi dolu bir anlayışla çalışmak için bu göreve talibim" şeklinde ifade etti.


 

KİBAR DAŞÇI ÖZDEMİR'İN ÖZGEÇMİŞİ

Kahramanmaraş, Göksun ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi işletme bölümünü okudu. D.S.I 20.Bölge Müdürlüğün de Bütçe Program bölümünde 9 yıl bilgisayar teknikeri olarak çalıştı. 20 yıl tekstil işletmeciliği yaptı. Evli ve iki çocuk annesidir. Aktif siyasete Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) II kadın komisyonun Kahramanmaraş da faaliyete geçilmesine öncülük ederek başladı.1992 yılında SHP kadın kollan başkanlığını yaptı. SHP ve Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) birleşmesi ardından 1992-2004 CHP il yönetim kurulu görevlerini yaptı.1995-2000 Yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (K.K.) Güneydoğu sorumlusu olarak görev yaptı. Dört dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Kurultay delegeliği yaptı.1999 yılında mahalli idare ve milletvekili seçimlerindeki ön seçimde, birinci sıraya geldi. Seçim sonucunda milletvekili seçilebilmek için geçerli oyu aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin baraja takılması sonucu mazbata alamadı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin barajı geçmesi durumun da Cumhuriyet Halk Partisi'den ve şehrinden secilen ilk ve tek kadin milletvekili olacaktı.2002-2007 yıllarındaki seçimlerde milletvekili adayı oldu. Bu süre içerisinde kadınların siyaset de daha etkin olabilmesi için çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaptı. Bu konuda birçok eğitim ve seminer çalışmalarına katıldı eğitmen olarak görev aldı. Cumhuriyet Halk Partisi eğitmenliği yaptı.1999-2002 tarihleri arasında Devrimci Isçi Sendikasi (DSK), Kahramanmaraş il Temsilciliği ve Tekstil işçileri Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinde bulundu, sendikal çalışmalara katkı sağladı. 2006 yılında halen başkanlığını yapmakta olduğu Kahramanmaraş Girişimci Kadınlar Derneği (KAGID) kurdu. 2004 yılında Kahramanmaraş da kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Kahramanmaraş kurucu başkan ve KA-DER merkez bölge eğitmenliği görevinde bulundu Bu kapsamda birçok siyasi partide kadın adayları desteklemek amacıyla eğitim verdi. 2010-2014 Yılları arasında Kahramanmaraş Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılında Kahramanmaraş da, faaliyet gösteren, kadın derneklerini bir araya getirerek, Kahramanmaraş Kadın Platformunu oluşturdu ve başkanlığını yaptı.2018 de kadın emeğini değerlendirmek amacıyla Kahraman Kadınlar Kooperatifini kurulmasına öncülük yapmış ve halen kooperatif başkanlığı görevini yapmaktadır.


 

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz