16 yaşında girdiği siyaset arenasına sırasıyla Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve son olarak gönül verdiği AK Parti’de 25 yılını geçiren, bu süre zarfında ise teşkilatın hemen hemen her kademesinde yer alarak, kentin en sevilen siyasetçilerinden biri olmayı başaran Ahmet Özdemir, yeni dönemde siyasi hayatına milletvekili adayı olarak çıktı. Erken seçime gidilmesinin ardından partisinden milletvekili aday adayı olan ve aradan geçen bir aylık süreçte ilçe ilçe, semt semt mahalle mahalle dolaşarak vatandaşların sorunlarını sıkıntılarını dinleyen Özdemir, bu kapsamda Onikişubat İlçesi esnaflarını ziyaret etti. Beraberindeki Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile AK Parti heyetiyle esnafları dolaşarak destek isteyen Özdemir, esnaf gezisinin ardından açıklamalarda bulundu.

GÖRDÜĞÜMÜZ İLGİDEN MEMNUNUZ”
Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Esnaf ziyaretlerimiz gayet iyi gidiyor. Bugün Belediye Başkanımız il başkan yardımcılarımızla birlikte Onikişubat İlçemizdeyiz. Burada esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Tabii ki sıkıntısı olan vatandaşlarımız var. Onların sıkıntılarına da dikkatle eğiliyoruz. Çünkü biz millet odaklı çalışan bir partiyiz. Vatandaşımızın beklentisini gerçekleştirmek bizim sorumluluğumuz. Onlarda bizim bu konudaki samimiyetimizi, sorunlara eğilme biçimimizi takdir ediyorlardır diye düşünüyorum. Nihayetinde vatandaşımızla aramızda sıcak bir diyaloğumuz var ve bu bizim için çok önemli. Bugüne kadar vatandaşlarımızdan herhangi bir olumsuz tepkiyle karşılaşmadım. Şu oluyor; vatandaşımızın şikâyet ettiği konular oluyor. Büyük oranda memnuniyet var ama nadiren şikâyet ettikleri konulardan da şunu hissediyorum; yani AK Partili AK Parti’nin bu ülke için şans olduğuna inanıyor ama kendi beklentisinin de karşılanmasını istiyor. Bunu yine bizden istiyor. Bunu yine bizden istiyor olması şu demek; yani ben sizi seviyor ve destekliyorum ama sizden de şunları istiyorum diyor. Yani diyalog kapısının kapatılmamış olması bizim için önemli. Burada yüzde 80-90 oranında memnuniyet yüzde 10 oranında da böyle beklentisi olan vatandaşımız var. O beklenti de yine AK Parti’ye sempatisinin bir göstergesidir aslında.”

VATANDAŞ SEÇİMİ BİR BEKA MESELESİ OLARAK GÖRÜYOR”
Diğer aday arkadaşlarımızla yani bürokrasiden gelen, teşkilatın içinde olmayan arkadaşlarımızla aramızdaki fark benim uzun süreden beri teşkilatların içinde yer almamdır. Yani aslında bu sokaklarda daha önce il başkanı, ilçe başkanı, il başkan yardımcısı olarak gezdim. Dolayısıyla vatandaşımızla aramızda bir iletişim olmuş. Tabii bu da vatandaşların beni tanımasından kaynaklanıyor. Yoksa diğer aday arkadaşlarımıza da ilgi görüyorum. Onları da takip ediyorum. Vatandaş seçimi bir beka meselesi olarak görüyor. Yani şuna çok rastladım; vatandaşlarımız 24 Haziranı bir atlatalım. Ondan sonra biz istekte bulunuruz diyorlar. Bu şu demek; seçimin bu ülkenin beka meselesi yani AK Parti sadece kendi dünyasıyla hareket eden bir parti olmaktan çıkmış, artık Türkiye’nin kaderiyle özdeşleşmiş bir parti olmuş. Dolayısıyla da vatandaş AK Parti’nin başarısını ülkenin başarısı olarak değerlendiriyor ve 16 yıllık yapılan hizmet kervanının devam etmesini istiyor. Bu da iyi bir şey. Ama bunun bir sorumluluğu var. Bu durum bize bir yük yüklüyor. Bizde bu sorumluluğu ve yükü taşımaya talip olduk. İnşallah da bunun gereğini yapacağız. Bir küçük kız çocuğu böyle bir temenni de bulunuyorsa siyasete ilgi duyuyor ve liderimizi de aslında seviyor demektir. Bizim liderimiz insanımızla hareket eden ve onun duygusuyla duygulanan bir lider. Dolayısıyla bu zaten bir çocukta tezahür ediyor bazen bir engelli de tezahür ediyor bazen bir kadın da tezahür ediyor bazen de bir genç kardeşimiz de tezahür ediyor. Bu AK Parti’nin ve onun liderinin milletle hemhal olmasının bir sonucu aslında.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz