Türkiye’de gençliğin en büyük sorunları arasında yer almaya başlayan madde bağımlılığına karşı Başkan Mehmet Hacıbebekoğlu yönetiminde önemli başarılara imza atan Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği, her geçen gün yeni bir proje oluşturarak gençlerin uyuşturucudan uzak tutulmasını amaçlıyor. Bu çerçevede derneğin, önemli çalışmalarından biri olan ‘Bağımsız Hayatta Kal’ projesi kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte gençleri spora teşvik etmek amacıyla futbol turnuvası organize edildi. Batıpark Spor Kompleksinde yer alan halı sahada gerçekleştirilen turnuvanın açılış törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, KAMED Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ekrem Karaoğlan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi (TÜFAD) Başkanı Mesut Çanak, futbol kulüpleri ve davetliler katılım sağladı.


 

“GENCE, BİR KÖŞEDE UYUŞTURUCU KRİZİYLE SANCI ÇEKMEK YAKIŞMAZ”

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, genç olmanın çok önemli ve kıymetli bir şey olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İnsan genç olunca yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bir işin üstesinden gelmek, bir kıza sevdalanmak onunla evlenmek bir yuva kurmak, bir davaya sahip olmak, bir inanca sahip olmak, ülkesini sevmek bu gence çok yakışır. Onun için sizin bunların hepsinin üstesinden gelecek gücünüz, enerjiniz olduğu için size bunları söylüyorum. Bir gence ne yakışmaz biliyor musunuz? Gence, bir köşede uyuşturucu kriziyle sancı çekmek yakışmaz. Hastane köşelerinde, bir çöp kutusunun kenarında can vermek yakışmaz. Bir gence vatanı için savaşmak yakışır, bir gence futbol sahalarında başarılı olmak yakışır. Bir gence ülkesinin hakkını savunurken o yüksek kürsülerde yüksek sesle hitap etmek yakışır. Onun için size yakışan şeyleri birlikte yapalım, size yakışan şeylerin en güzellerinden biri de bugün burada bir müsabaka yapmak.”

“GENÇLERİMİZ NE KADAR SAĞLIKLI OLURSA TOPLUM YAPIMIZ DA SAĞLIKLI OLUR”

KAMED Başkanı Hacıbebekoğlu ise konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Günümüzün en büyük gençlik tehlikelerinden biri olan ‘Uyuşturucu bağımlılığına hayır’ demek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen bu turnuvaya katılan spor kulubülerine teşekkür ediyorum. Gençlerimizin hayatlarını olumsuz etkileyen, yaşamlarını kısıtlayan, iletişimlerini azaltan, aile yapılarını bozan bağımlılık yapıcı sebepleri bilmeli, farketmeli ve uzak durmalı. Gençlerimiz bizim yarınlarımız. Geleceğimiz gençlere emanet. Gençlerimiz ne kadar sağlıklı olursa toplum yapımız da, aile yapımız da hatta bir sonra ki neslimiz de o kadar sağlıklı olur. Bizi biz olmaktan uzaklaştıran, fiziksel ve biyolojik sağılığımızı bozan, sonu ölümle sonuçlanan bağımlılık yapan her şeye hayır diyor, önce kendimizi sonra geleceğimizi koruyoruz.”

“HACIBEBEKOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ekrem Karaoğlan da şunları söyledi: Böyle bir turnuvaya iştirak eden spor kulüplerimi ve sporcularımı tebrik ediyorum. Aynı zamanda Madde bağımlılığıyla alakalı farkındalık oluşturmak için böyle bir turnuva organize etmesinden dolayı Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği Başkanımız Mehmet Hacıbebekoğlu’na teşekkür ediyorum. 

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz