AK Parti İl Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve renkli görüntülere sahne olan ziyarette Öz Büro-İş üyeleri salonu hınca hınç doldurdu. Yüzlerinde verilmiş olan kadro sözünün mutluluğu ile gülümseyen onlarca taşeron işçi, başkanları Murat Arifoğlu ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’i konuşma yaptığı sırada dikkatle dinledi. Akılda kalan soruların cevaplandırıldığı ve sorunların dinlendiği toplantıda üyelerinin huzurunda AK Parti İl Başkanı Özdemir’e teşekkür eden Öz Büro-İş İl Başkanı Arifoğlu, kadro müjdesiyle bayram sevinci yaşadıklarına dikkat çekti. Sözlerinde sıklıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Arifoğlu, kadro kapsamı dışında kalan diğer işçiler içinde bir düzenleme beklediklerini söyledi. Arifoğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Özdemir ise tüm sorun ve problemlerin çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüğünü ve dolayısıyla aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığını kaydetti.

ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK”
Özdemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Aslında bizim size teşekkür etmemiz lazım. Çünkü bize 15 Temmuz sonrası mutluluğu yaşatanda sizlersiniz. AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelmesini sağlayanda sizlersiniz. AK Parti’yi ayakta tutanda sizlersiniz. Bu yüzden biz size teşekkür ederiz. Bu yapılan tabii ki yeterli değil. Daha iyileri yapılacak. Bu milletin daha iyilerine layık olduğunu biliyoruz. Bunun için çalışacağız. Murat Bey bana geldiğinde bazı arkadaşlarımızın kapsam dışında kaldığından bahsetti. Ben bu durumu Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği yapacağı İl Başkanları toplantısına gideceğim ve orada bu durumu paylaşacağım. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideriniz varsa aslında bu konuları çokça konuşmaya yâda endişe etmeye gerek yok. Çünkü eğer hastanelerde yapılan sözleşme bir personel sözleşmesi değil de hizmet alımı ise de cumhurbaşkanımız onu içine katıp geçecektir. KİT’lerle ilgili bizim bazı işçilerimizin talebi var. Bunları konuşacağız. Cumhurbaşkanımız bu millet için her şeyi düşünür. Bu milletin geleceği için bu milletin bekası için her birinizin küçük çocuğu ile ilgili de bir gelecek planı yapıyordur. Yani bir yandan savunma sanayini düşünürken bir yandan uçak yapmayı düşünürken bir yandan yerli otomobil yapmayı düşünürken asgari ücretle çalışan birinin çocuğunun nasıl geçineceğini düşünüyordur. O grup toplantısında dede diye seslendiklerinde efendim diye dönen bir kişiden bahsediyorum. Yani torununa Kur’an-ı Kerim öğreten bir deden bahsediyorum. O çok şefkatli, merhametli ve anlayışlı bir insandır. Onunla bunu konuştuğumuzda “Sizin bir kısmınız dışarıda mı kalmış? Sizi de bunun içine katalım” diyecektir. Ama ben bu konuları mutlaka başkanımıza ileteceğim.”

MUHATABINIZ DEVLET OLACAK”
Taşeronların bundan sonraki süreçte muhatabının devlet olacağını anlatan Özdemir, “Biz 7 Haziran 2015 seçimlerinde bir yola çıktık ve dedik ki 3. Köprüyü, 3 havalimanını Kanal İstanbul’u yapacağız. Ama işçilerimiz bana şunu söylediler. Bize asgari ücretle ilgili sıkıntılarının olduklarını söylediler. O zaman cumhurbaşkanımız asgari ücreti iyileştirelim dedi ve asgari ücret tarihinde hiç olmayacak şekilde iyileşti. Arkadaşlarımızın sıkıntı yaşadığı yâda endişe ettiği ne varsa bunları ulaştıracağım ama asıl sorun neydi? Sizi istihdam eden şirketlerin inisiyatifinden sizi kurtarmamız lazımdı. Çünkü çok sorunlar yaşadık. Şimdi ne oldu? Artık bundan sonra sizin muhatabınız devlet olacak. Siz devletin şefkatli tarafı ile muhatap olacaksınız” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR”
Dünyada küresel bir terörün olduğundan bahseden Özdemir, bölgede güçlü bir Türkiye istemediklerine vurgu yaptı. Özdemir, “Devletimiz uzun süredir çok şey kattı. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu, Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde her vatandaşın bebeğine kadar geleceği düşünüldü. Ama yeterli mi tabii ki yeterli değil. Her yıl yeni büyümeyle her yıl yeni istikrarla planla yola çıkıyoruz. Dünyada da küresel bir terör var. Burada güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemedikleri içinde bizim ülkemizle ilgili bazı planlar yapılıyor. Gizli masalar kurulup bazı planların peşindeler. Biz PKK terör örgütüyle uğraşırken bir yandan da küresel terörle de uğraşıyoruz. Biz bu uğraş içerisinde bazen yoruluyoruz. Bazen enerjimizi sömürüyor bu güç bizim. Eğer onlar olmasa sizin yaşamınızda daha iyi olacak, ülkemizin geleceği de daha iyi olacak” dedi.

BİRAZ SABIR VE SEBAT GÖSTERMELİYİZ”
Sorunların çözümü noktasında işçilerin biraz sabır ve sebat göstermelerini isteyen Özdemir, cumhurbaşkanlarına güvenmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Özdemir, “Ama bu noktada biraz sabır ve sebat göstermeliyiz. Sadece bu konuda dünyanın liderine, söylediği sözün arkasında duran, göründüğü gibi olan lidere güvenmenizi istiyorum. Bu eksikliklerin hepsini ileteceğim onlara. Toplantılarda söyleyeceğim. Vekillerimize de iletilmiş olanlar vardı. Diğer illerden de vardır muhakkak. Onları da toplayacağız. Anladığım kadarıyla bütün illerde aynı sorunlar vardı. Kapsamın genişletilmesi belki sizin kadroya geçmesinden dolayı yeni bir ücret sistemi veya maaş artışı bununla alakalı bir beklenti var doğal olarak. Bunları konuşacağız. Şimdi her yasa ilk çıktığında içinde çok güzel şeyler barındırır ama bazen de aksaklıklar olur. O aksaklıklar bazen siz işi yaparken ortaya çıkar bazen de başında ortaya çıkar. Veya yeni beklentileri doğurur. Bunlar yasa yürürlüğe girdiğinde ya da uygulanmaya başlandığında ortaya çıkacaktır. O zamanda biz bunların çözümlerini ya da sorunları taşıma noktasında özverili bir şekilde sizin hak ettiğinizi biran önce almanızla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı ilerdeki günlerde bunun çerçevesini yeniden belirleyecektir” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZ VERDİKTEN SONRA İŞ BİTMİŞTİR”
“Cumhurbaşkanımız bize söz verdikten sonra iş bitmiştir” diyen Arifoğlu ise, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Kadro müjdesiyle bizlere bayram sevinci yaşatan ve ailelerimizle birlikte bu mutluluğu ortak eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti ailesine teşekkür ediyoruz. Daha önce hiçbir sosyal hakkı olmayan biz taşeron işçiler cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren haklarımızı bir bir elde etmeye başladık ve sendikalı olma hakkı, toplu sözleşme yapma hakkı ve diğer haklardan yararlandık. Ama bütün haklarımıza rağmen her zaman içimizde bir burukluk vardı. İş güvencemiz yoktu. Sürekli kurumun işini yapmamıza rağmen acaba yeni patronumuz kim olacak, nasıl olacak endişesi yaşıyorduk. Ama şükürler olsun ki cumhurbaşkanımız bizleri de ihmal etmeyerek sesimizi duydu ve hayallerimize kavuşmamızı kadro sözü vererek sağladı. Ben tüm taşeron işçi arkadaşlarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah yasanın bir an önce meclisten geçmesiyle birlikte bu sevincimiz kat be kat artacaktır. Bizler hiçbir zaman provokasyon eylemlerine izin vermeden her zaman istişare yoluyla bu konunun çözülmesini bekledik. Şükürler olsun çözüldü. Cumhurbaşkanımız bize söz verdikten sonra iş bitmiştir. Biz tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasından memnunuz ancak sadece ihale mevzuatından dolayı birlikte çalıştığımız bazı arkadaşların kapsam dışında kaldığını görüyoruz. Bu arkadaşlar hastanelerde çalışan HBYS denilen otomasyon elemanlarımız ve yemekhanelerde çalışan aşçı arkadaşlarımızdır. Biz bir düzenlemeyle bu arkadaşlarımızın da kadro almasını istiyoruz. Hiçbir arkadaşımızın dışarıda kalmasını istemiyoruz. KİT’lerdeki arkadaşlarımız da kadro bekliyor ve inşallah onlara da bir düzenleme olur.”

Konuşmaların ardından Öz Büro-İş İl Başkanı Arifoğlu, Özdemir’e çiçek takdim ederken toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz