Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Kahramanmaraş Fuar alanı (KAFUM)’nda yapılan Malinua Ötüm Yarışmasına Türkiye’nin birçok şehrinden kanarya severler katıldı. 4 gün süren Malinua Ötüm Kanaryası Yarışması’nın puanlamasını Kayseri bölgesinden Federasyona bağlı A sınıfı Malinua Hakemi Memiş Demirezen yaparken yardımcı hakemliğini görevini ise Bayram Yanık üstlendi. İstanbul Malinua İhtisas Kulübü Başkanı Muammer Akkaplan ile ev sahibi Kahramanmaraş Kafes Kuşları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Fatih Öncülokur’un büyük özverisiyle gerçekleştirilen Malinua Ötüm yarışmasına Trabzon ve Kayseri’den yarışmacılar damga vurdu.

Trabzon’dan katılan Hasan Usta teklerde, takımlarda ve serilerde aldığı başarı ile kupaların çoğunluğunu yüklendi. Malinua da ötüm yarışmalarının başarılı, değişmez ismi Kayseri’den Erdal Deniz de 129 puanla Best Malinua’da şampiyonluk kupasını ve takımlar birinciliğini alan isim oldu. Kahramanmaraş’tan katılan ve yardımcı hakemlik görevini de üstenen Bayram Yanıkise teklerde aldığı 123 puanla 1. oldu. Yarışmaya Gaziantep’ten katılan ve büyük emeği olan Mehmet Fatih Cesur takımlarda ikinciliği göğüsledi. Malinua Ötüm yarışması sonunda ödül töreni yapıldı. Ev sahibi Kahramanmaraş Kanarya Yetiştiricileri Derneği Başkanı Fatih Öncülokur katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul Malinua İhtisas Kulübü Başkanı Muammer Akkaplan da güzel bir yarışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Kahramanmaraş’a ve tüm emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Teklerde en iyi kloklu malinua üreticisi Mehmet Ekiz, açıklamasında Kahramanmaraş’ı çok beğendiklerini belirterek yarışmaya emeği geçenleri tebrik etti.

Dört gün süren puanlamanın ardından son iki gün ise kuş pazarı açıldı.

Yarışma sonuçları şu şekilde: Takımlarda, 1.Erdal Deniz (491 Puan), 2. M. Fatih Cesur (485 Puan), 3. Zeki Dönmez (482 Puan), 4. Mustafa Daş (470 Puan), 5. Hasan Usta (467 Puan) En iyi Klok Hasan Usta 29 Puan, En iyi Bollende M.fatih Cesur 17 Puan, En iyi metal Hasan Usta 20 Puan.

Seriler; 1. Hasan Usta 243, 2. Erdal Deniz 240, 3.Erdal Deniz 234, 4. Hasan Usta 234, 5. Hasan Usta 231 Puan. En iyi Klok Hasan Usta 16 Puan, En iyi Bollende Hasan Usta 8 Puan, En iyi metal Hasan Usta 10 Puan.

Teklerde; 1. Bayram Yanık 123, 2. Hasan Usta 120, 3. Hasan Usta 120 (Klok farkı) 4. Seyfi Aktürk 120, 5. Seyfi Aktürk 120 Puan. En iyi Klok Mehmet Ekiz 8 Puan, En iyi Bollende Bayram Yanık 4 Puan, En iyi Metal Hasan Usta 5 Puan.

Best Malinua Klok farkıyla 129 Puanla Erdal Deniz.

(Haber: Aziz Çevlik)


 

Editör: Mahmut Beyaz