Edebiyatın ve şiirin başkenti Kahramanmaraş’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, tüm renkliliğiyle devam ediyor. Yazarlar okurlarla buluşuyor, okurlar ise hayal dünyalarını genişleten kitaplara dokunma fırsatı yakalıyor. 7 Güzel Adam şehrinde geleneksel hale gelen Kitap Fuarı olağanca hızıyla sürerken AK Parti Kahramanmaraş Aklıselim Teşkilatı, kültür yoğunlaşmasına dikkat çekmek ve aynı zamanda farkındalık oluşturmak adına önemli bir etkinliğe imza attı. Zaten renkli olan fuarı daha da renklendirmek adına belediye otobüslerini kitaplarla süsleyen Aklıselim Teşkilatı mensupları, yaptıkları etkinlikle takdir topladı. Oldukça farklı ve güzel olan etkinlikle ilgili bilgi veren Eski adıyla Aklıselim Teşkilatı yeni adıyla Yeni Seçmen Birim Başkanı Osman Yabasun, “Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu yazarların, şairlerin memleketi Kahramanmaraş’ımızda gerçekleşen 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına dikkat çekmek amacıyla Aklıselim Gençlik Teşkilatımıza üye kardeşlerimizle belediye otobüslerine herkes okusun diye kitaplarımızı astık” dedi.

KİTAP FUARI EN ÇOK MEMLEKETİMİZE YAKIŞIYOR”
“Kitap fuarı diğer iller içerisinde en çok memleketimize yakışıyor bunu fuarın açıldığı ilk günden bu yana gelen ziyaretçilerden açık bir şekilde anlıyoruz, fakat halen şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bir bölümünün açılan fuardan haberi yok” diyen Yabasun, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bizlerde elimizde bulunan kitapların kütüphanelerimizi süslemesi yerine daha çok kişilere ulaşmasını, herkesin okumasını şehirde bir kitap fuarının kurulduğunun farkına varılmasını istedik. Birçok vatandaşımız maalesef kitap okumaya zamanın olmadığını zamanı olsa kitap okumaya başlayacaklarını ifade ediyorlar. Genç kardeşlerimizin kitapları astığı ilk otobüs seferine çıktıktan sonra o otobüsün şoföründen tarafımıza gelen telefonla şu ifadeleri duyduk ve mutlu olduk ‘’otobüse binen yolcular kitapları görünce şaşırdı hediyemi diye sordular hediye olduğunu öğrenince her biri kitapları açıp karıştırmaya başladılar.’’ Dolayısıyla Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti olan ikra (oku) emrinin yerine getirilmesi için şehir içi yolculuğu bile yeterliymiş.”

AKLISELİM GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNİN GÜZEL OLACAĞININ İZLENİMİ BIRAKIYORLAR”
Yabasun, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Okumak üzerine sadece bu çalışmamız değil daha öncede çalışmalarımız oldu. Okuma haftasında kent meydanında yine Aklıselim Gençlik Teşkilatı üyelerimiz tarafından kitap okuma etkinliği yapıldı, köy okullarına elimizden geldiğince kitaplar götürüp ufak çaplı kütüphaneler kurduk. Bizi asıl gururlandıran olayda böyle güzel çalışmaların Türkiye’nin teminatı olan 15-16 yaşlarındaki liseli gençlerimizin uygulamaya koymaları oluyor, yani aklıselim gençler bu ülkenin geleceğinin güzel olacağının izlenimi bırakıyorlar bizlere. Büyüklerimiz ise onlara her seferinde hem dua ediyorlar hem de ülke menfaati gerektiren her çalışmalarında arkalarında olduğunu her fırsatta ifade ediyorlar. Değerli büyüklerimizde sizin nezdinizde teşekkür ederim.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz