Açılışa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Ak Parti İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil,  Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Cemil Turan Özdöşemeci ve belediye meclis üyeleri katıldı.

AK PARTİ İKTİDARINDA DA BELEDİYELERİMİZ VE HÜKÜMETİMİZ ÇOK İŞ YAPTI”
Hanefi Mahçiçek yaptığı konuşmada, “Avgasır (Av Kasrı) çok güzel bir isim. Avgasır köşk demek. Yani Avköşk. Çok güzel bir isim. Değiştirilen o güzel ismi biz eski haline getirdik. Biz imam hatipte okurken neredensiniz dedikleri zaman yayla üstü demezlerdi Avgasır derlerdi. Avgasır’ı Av Kasrı haline dönüştürdük. Bu kabil yerleşim yerlerimiz, mahallelerimiz yüzyıllardan beri vardı. Ama 2014 seçimlerinde geldiğimizde buralarda çocuklarımız, naylon terliklerle çamurların içinde yürüyorlardı. Onların 100 senede yapamadıklarını biz 4 sene gibi bir sürede Allah’ şükür tamamladık. Avgasır Mahallemize 86.900 m2 kilit parke yol yaptık. Bu Kültür evi, fitness takımları, oyun takımları ile toplamda bu mahallemize yaptığımız yatırım miktarı 2 milyon 38 milyar 500TL.  Avgasır Mahallemizin nüfusundan dolayı bize gelen para ise 162 milyar. Yani sizlerin sayesinde aldığımız paranın 15 katından daha fazla para harcamışız. Helal olsun, sizler buna layıksınız. Bu ülkenin birliği için bütünlüğü için, geleceği en önemlisi de çocuklarımızın geleceği için gayret eden insanlarsınız. Bu Ak Parti iktidarında hiçbir zaman bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Ama şunu iyi biliyoruz ki Ak Parti iktidarında da belediyelerimiz ve hükümetimiz çok iş yaptı.Şimdi bir dönüm noktasındayız, emin olun ki seçimle ilgili değil bu, çok farklı bir şey. Bundan böyle bize sistem diye getirilen, ama kendilerinin müsaade ettiği yere kadar sistem olan, o sistemi değiştirip, gerçekten sizin seçtiğiniz insanların bu ülkeyi yönetmesini sağlayacak bir sistem getireceğiz inşallah.”

BAŞLARINDA ÖRTÜ VAR DİYE ÇOCUKLARIMIZI OKULLARDAN İÇERİYE ALMADILAR”
Mahçiçek, “Siz 50’li yıllarda rahmetli Adnan Menderes’i seçtiniz değil mi? Menderes’ten önce bu ülkedeki camileri, kuran kurslarını kapattırıp, ezanları susturmuşlardı. Ama Menderes geri geldi onları açtı. Ve Menderes’in yaptığını sorgulayıp, 60’lı yıllarda ihtilalle görevden aldılar ve astılar. Ve onu asan urganın parasını ve üstündeki kefenin de parasını Menderes’in ailesinden icra ile geri aldılar. O Menderes sizin seçtiğiniz insanlardan biriydi. Aynı şeyleri tekrar etmek isteseler de, Allah bu milleti, ülkeyi muhafaza ediyor.
Eğer 15 Temmuz’daki o hain saldırıda muvaffak olsalardı, bugün bizim o uzun, yiğit adamımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi de olmayacaktı. Belki bizler de olmayacaktık. Kimin ne suçu vardı? Ülkesinde yaşayan insanların daha iyi şartlarda imkânlar temin etmek bakımından gayret eden, bu ülkede fakir çocukların okumasını sağlayan, daha önce okulların kapısından çevrilen sizin çocuklarınızın tekrar okuması için gayret gösteren bir adam. Dediler ki bizlere, çocuklarınızı okutun. Çocuklarımızı okullardan geri çevirdiler. Başlarında örtü var diye çocuklarımızı okullardan içeriye almadılar” dedi.

BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİNİ MUTLAKA KULLANIN”
Hanımefendi ve beyefendi kardeşlerimiz Bilgi ve Kültür Evlerimize gelip mukabele okusunlar diyen Mahçiçek,“ Yazları çocuklarımızı buralarda okutalım. Klimalı, yazın serin kışın sıcak olan yerlerimizi her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz. Biz istiyoruz ki, şehir merkezlerimizde ne varsa kırsalımızda aynısı olsun” şeklinde konuştu.

SADECE TEK HİZMETİ BURASI DEĞİL”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Ramazan ayımızın beldemize, ilimize, mahallemize, ülkemize tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı kardeşlik, birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. Böyle güzel bir ayın hayırlı gelişmelere vesile olur. Onikişubat Belediyemiz sosyal kültürel hizmetler kapsamında, tabiri caizse hizmet kervanını bir yenisini daha ekliyor. Sadece tek hizmeti burası değil, Onikişubat sınırları içerisinde birden fazla yapılan hizmetlere hepimiz tanık oluyoruz. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecektir. Ben kendisine ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum ve mahallemize hayırlı olsun diyorum” dedi.

İŞGAL GİRİŞİMİNİ DE HEP BİRLİKTE YAŞADIK”
24 Haziran Ankara’da düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldıklarını belirten Çitil, “2014 yerel seçimler oldu, 2015’te haziranda genel seçim ardından hükümeti kuramadığımız için koalisyon kuramadığımız için Kasımda ikinci bir erken seçim ardından referandum oldu. Biz Ak parti olarak olağanüstü kongrelerimizi yaşadık hem başbakan değişimi hem referandum yaşadık ardından biliyorsunuz 15 Temmuzu hep beraber kâbus kötü bir rüya gibi darbe girişiminin ötesinde işgal girişimini de hep birlikte yaşadık. Bu süreçte sizde bizde çok seçim yasadığımız için haliyle seçim yaşamaktan dolayı bir yorgunluk oldu. Ama Cumhurbaşkanımız başkanımız tekrardan teşkilatları yenilemesiyle daha da güçlendik.24 Haziran seçimlerine hazır bir şekilde hazırız” ifadesini kullandı.

AK PARTİ HER ZAMAN YAPMAYA, İNŞA ETMEYE NİYETLİ”

Çitil, “Ne zaman bir gelişmişlik olsa, yatırım olursa, ne zaman bir söz sahibi olmuşsak engellemeyle karşılaşmışız. Biz özellikle Ak Parti’nin iktidar oluşumunda geçmişten bu yana gelen esaret sistemi, baskı sitemi daha doğrusu ülkemizi yönetme ve yönlendirme gayretleri Allah’a şükür her türlü engelleme yoluna gittik.2002’den bu yana düşünecek olursak çok büyük yasaklar vardı çok büyük engeller vardı, çok büyük yolsuzluklar vardı, çok büyük sıkıntılar vardı, bireysel özgürlüklerine özgürlüğümüz açısından her türlü yasaklamaları, kısıtlamaları kaldırdığımız gibi iç ve dış baskılarımda kaldırdık. Her şey bitti mi hayır. Asıl bu kazanımlarımız teminat altına almak için bundan sonraki süreçte Anayasa değişikliğiyle yaptığımız yeni hükümet siteminde oturası ve ardından gerekli anayasa ve değişiklerinde yapılması gerekiyor. Ak Partinin her zaman yapmaya, inşa etmeye niyetli. Onların ise yıkmaya niyetli olduğunu ve bu yüzden her zaman bir olacağız. Bilgi ve Kültür Evlerinin ise hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


“BÖYLE BİR PROJEYİ SİZLERLE AÇMAKTAN GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUM”

Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise, “12 Şubat Belediyemizin birçok mahallemizde birçok kırsaldan dönme mahallemizde bilgi ve kültür evi projelerinden bir tanesini yine bugün hep birlikte açacağız. Ramazan ayının bu güzel gününde, bereketli günlerinde böyle bir projeyi sizlerle açmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü bu projenin bugüne kadar getirmiş olduğu güzellikleri görünce gerçekten ne kadar faydalı bir yatırım olduğunu hep beraber müşaade ediyoruz. Gün geliyor acılarımızı burada paylaşıyoruz gün geliyor sevinçlerimizi bu bilgi kültür evlerinde paylaşıyoruz. Ve gerçekten ortak değerlerimize çok önemli katkılar sunan bir proje olduğuna hep beraber görüyoruz. O yüzden Hanefi Başkanıma ve bütün ekip arkadaşlarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan. İnşallah Allah nasip ederse hep beraber çok önemli bir seçime gideceğiz. Bugün yapmış olduğumuz bu açılış hem seçim arifesinde sizlerle beraber olma gayesini taşıyor, hem de çok önemli çok güzel bir projemizi açma gayesi taşıyor” ifadesini kullandı.

BÖYLE BİR PROJEYİ SİZLERLE AÇMAKTAN GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUM”

Bugüne kadar Avgasır (Av Kasrı) mahallesinin çok önemli destekler verdiğini söyleyen Görgel, “1 Kasımda büyük bir oranda Ak partimize desteğini yineledi. Yine 16 Nisanda evet oylarıyla sandıkları patlatırcasına bizlere desteklerini esirgemediler. 12 Şubat İlçemizin değerli sakinleri, Avgasır (Av Kasrı) mahallemizin değerli sakilleri bir işe başladılar mı Allah’ın izniyle yarıda bırakmazlar.16 Nisanda biz bir işin yarısını Allah’ın izniyle halletmiştik. İnşallah 24 Haziranda hep beraber sizlerin desteğiyle Avgasır’ın desteğiyle,12 Şubat’ın desteğiyle, Kahramanmaraş’ın desteğiyle işi tam anlamıyla inşallah halletmiş olacağız. Cumhurbaşkanımıza inşallah Avgasır’da,12 Şubatta, Kahramanmaraş’ta çok yüksek bir oy oranıyla desteklerimizi bir kez daha yenileyeceğiz” dedi.

BİZLER YAPMANIN PEŞİNDEYKEN ONLARIN YIKMANIN PEŞİNDE”

Görgel, “Bugüne kadar yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Aslında çok fazla söze de hacet yok. Bizler bugün yapmış olduğumuz gibi belediyelerimizle, milletvekillerimizle bir şeyler yapmak için uğraşırken bugün diğer cumhurbaşkanı adaylarının az çok televizyonda konuşmalarını izlediğinizde hepimiz müşaade ediyoruz ki bizler yapmanın peşindeyken onların yıkmanın peşinde. O yüzden biz Cumhurbaşkanımıza ve onun seçmiş olduğu milletvekillerine ne kadar güçlü bir destek gönderirsek buradan Allah’ın izniyle gelirken gördüğümüz yolların yapımları, bugün bilgi kültür evlerinin açılışları hep beraber Allah’ın izniyle bu hizmetlere daha da hızlı kavuşacağız. Hepinize bu güzel günde bizlerle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hanefi başkanıma ekibine bu güzel hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz