14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenlediği toplu nikah törenlerini geleneksel hale Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde 2020 yılını da boş geçirmedi. Nikah tarihlerini unutulmaz kılmak için 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk getiren 17 çift, ömür boyu birlikteliğe “evet” dedi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplu nikah töreni ile 46 çiftin nikahını kıyan Başkan Hanefi Mahçiçek, bu yıl ise 17 çiftin hayatını birleştirdi. Sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Onikişubat Belediyesi, böylelikle düzenlediği toplu nikah törenleri ile Türkiye’nin en çok nikah kıyan belediyesi olma yolunda hızla ilerleyişini sürdürdü. Atatürk Parkı içerisinde bulunan Nikâh Sarayı’nda düzenlenen törende çiftlerin nikahlarını tek tek kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çiftlere aile cüzdanlarını takdim etti. Çiftlerin yanı sıra ailelerin de katıldığı tören, adeta sevgi şölenine dönüştü.

“EVLİLİK, TOPLUMUZUN EN ÖNEMLİ MÜESSESELERİNDEN BİR TANESİ”

Program öncesi çiftlere ve ailelere seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çiftlerin mutluluğunu paylaşmanın kendilerini sevindirdiğini dile getirerek, “14 Şubat Sevgililer Günü olarak belirlenmiş, ülkemizde de her yıl Sevgililer Günü münasebetiyle nikah programlarımız çok daha yoğun oluyor. Böyle güzel bir güne denk getirmek için çiftlerimiz yarışıyor. Belediyemiz de her sene bu anlamlı günde yeni evlenecek çiftlerimizle beraber olmak, onların mutluluğunu paylaşmak için böyle güzel programlar düzenlemeye devam ediyor. İnşallah, Allah ömür verdiği sürece de bunları devam ettireceğiz. Evlilik, bizim toplumuzun en önemli müesseselerinden bir tanesi. Sevgililer Günü güzel ama o sevgi kavramını ömür boyu devam ettirmek de çok önemli” dedi.

ÇİFTLERİMİZİN AİLE KUTSİYETİNİ KAVRAMALARI LAZIM”

Boşanma oranların arttığını dile getiren Başkan Mahçiçek, çiftlere mutlu evlilik için önerilerde bulunarak, “Türkiye’de maalesef ki boşanma oranları her sene biraz daha artıyor, fazlalaşıyor. Buradan çıkartacağımız sonuç, demek ki evlilik müessesesinin kutsiyetini, önemini kavramakta eksiğimiz var. Dolayısıyla bizim toplumumuzun temeli olan çekirdek ailemizin sürekliliği çok önemli. Evlilik aynı zamanda hepimiz de biliriz ki bir sabır işi. Ufak tefek her zaman sıkıntılar olabilir ama onları ailelerimizle beraber göğüsleyeceğiz. Güzel günleri beraber yaşayacağız, o ufak tefek sıkıntıları da beraberce atlatacağız İnşallah. Bunu telafi etmemiz lazım. Ülkemizdeki bu boşanma oranlarının yükselmesini engellememiz lazım. Öyleyse, evlenecek çiftlerimizin evlendikleri zaman bu işin önemini, kutsiyetini kavramaları lazım. Bu iş sadece nikah merasimiyle değil, aile ortamının özelliğini, kutsiyetini, güzelliğini, iki ailenin bir araya gelerek o güzelliği yaşamasını karşılıklı olarak benimsememiz ve onu yaşamamız lazım. İnşallah, hem bugün kıyacağımız nikahların hem de bundan böyle evlenecek bütün gençlerimizin aileleriyle beraber, güzel günlerde mutluluklar içerisinde, çocuklarıyla beraber güzel bir hayat sürmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOPLUMU AYAKTA TUTACAK TEK MÜESSESE”

Evlilik müessesesinin toplumu ayakta tutacak en önemli değer olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Bunlar çok önemli, bu iş sadece bir kağıt imzalamak değil, Allah için. İki aileden bir aile oluşturuyoruz. Her iki taraf için de kutsal olmalı, güzel olmalı. Saygıda, edepte eksiklik olmamalı. Bu toplumu ayakta tutacak bir tek müessesemiz var, o da ailemiz. Bu aileyi çok daha iyi yaşatacak düzeylere getirmemiz lazım. Hemen en ufak bir şeyde bir tarafa çekilip gitmememiz lazım. Sabırla, metanetle kutsal müesseseyi devam ettirmemiz lazım. Bugün kıyacağımız bütün nikahlar, çiftler için hayırlı olsun. Allah onlara uzun süre beraber, sağlıklı bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Sizlere de İnşallah, çocuklarınızla, torunlarınızla beraber güzel ömürler, güzel hayatlar temenni ediyorum. Bugün sizlerle beraber olmak, çocuklarımızın mutluluğunu paylaşmak için teşkilatımızla, ilçe başkanımız, kadın kolları başkanımız da buradayız. Ülkemizin en temel müesseselerinden birisi olan aile müessesemizin önemini, kutsiyetini bu günlerde ifade ediyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yeni evlenecek çiftlerimizin nikah ahitlerinde bulunduk, onların mutluluklarını paylaştık” şeklinde konuştu.

Başkan Mahçiçek, konuşmasının ardından nikah tarihini 14 Şubat’a denk getiren 17 çiftin nikahını kıydı. Aile cüzdanını çiftlere takdim eden Başkan Mahçiçek, aileleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Mahçiçek, çiftlere fincan takımının yanı sıra, Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın evlilik üzerine yazdığı kitaplardan hediye etti. Toplu nikah töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Programda, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ile AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci’nin yanı sıra çiftler ve aileleri katıldı.
 

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz