Genç ve profesyonel tasarımcıları teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Suzan Abdulhâkîm Bilgili Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılan yarışmanın ödül töreni Piazza Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Ödül töreninin yanı sıra birbirinden güzel eserler Piazza Alışveriş Merkezi giriş katında sergilendi ve dereceye girenlere ödülleri verilirken Mansiyon ve Zeytin Dalı Özel Ödülü de hünerli ellere teslim edildi. Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’in yanı sıra yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı. Sim Sırma eserleri, 29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında Piazza Alışveriş Merkezi giriş katında sergilenecek.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU VAR”

Açılışta konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, en güzel işin el emeği, göz nuru olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Teknoloji geliştikçe insanlar üretileni kolay almaya başlayınca bu tür üretimi zor olan işlere rağbet gide gide azalıyor. Aslında burada bir el emeği göz nuru var. Bu bir sanat eseri ve bu sanat eserini meydana getiren kişi buna çok uzun süre emek veriyor. Dolayısıyla bunun aslında takdir ediliyor olması lazım. Bugün burada yapılan aslında bu güzelliğin insanların farkında olmasını sağlamaktı. Amacına ulaştığını düşünüyorum. Çünkü emeğin önemli olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Çünkü hepimiz bir şeylere emek vererek geliyoruz. İnsanlarda bir kolaycılık var. Örneğin bu tabloyu buradan almayı tercih etmiyor çok büyük bir alış veriş mağazasından duvarda asılı endüstriyel olarak üretilmiş, hiçbir sanat değeri olmayan yani bir bilgisayar çıktısı olan bir tabloyu evine alıp koyabiliyor. Biraz bunun farkında olsun istedik. O yüzden hem buna emek veren bu sanat eserlerini meydana getiren kardeşlerimize hem de Onikişubat Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bunun farkında olunmasını sağladıkları için teşekkür ediyoruz.”

“ÇOK YARATICI ŞEYLER ESERLERİN İÇERİNDE VAR”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ise hanımların emek vererek işlediği sim sırma sanatı eserlerini tek tek inceleyerek, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Mahçiçek ise yaptığı açıklamada, “Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’a has sim sırma gibi kültürel değerler taşıyan mesleklerimizin devam ettirilmesi ve unutulmaması için gayret gösteriyoruz. Suzan ve Abdulhâkim Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bu mesleklerin ayakta kalabilmesi için güzel bir program düzenledik. Hanımefendiler çok güzel eserler icra etmişler, hepsini çok takdir ettim. Çok yaratıcı eserler ortaya çıkarmışlar. Böyle güzel eserler ortaya çıkaran bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Halk Eğitim merkezimiz ve bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu kabil Kahramanmaraş’a özel olan güzellikleri ortaya çıkarmak için Onikişubat Belediyemizin çalışmaları devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

“BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİNİN KONSEPTİ DEĞİŞİYOR”

Bu yaz sezonundan itibaren Onikişubat Belediyesi’ne ait olan Bilgi ve Kültür Evlerinin konseptlerini değiştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunmuş olduğu kıraathane projesine dönüştüreceklerini kaydeden Başkan Mahçiçek, “Bilgi ve Kültür Evlerimizde Kahramanmaraş’a ait olan sanat çalışmalarımızı başlattık. Bir taraftan sim sırma gibi yöresel meslekler, bir taraftan resim ve musiki gibi sanatsal kavramların içerisinde var olan tüm alanlar Bilgi ve Kültür Evlerimizde yer alacaktır” dedi.

Kahramanmaraşlı hünerli elleri yarışıyor geleneksel Maraş işi( Sim Sırma) işletmeciliği yarışmasında Geleneksel ve Zeytin Dalı’nda dereceye giren isimler; 1.Elif Fettahlıoğlu 2.Ayşegül Akben 3.Sultan Kazıcı 4.Fatma Başel 5.Münevver Aksu

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz