Özellikle pandemi sürecinde salgınının etkilerini en aza indirgemek amacıyla getirilen kısıtlamalar bir yandan mücadele gücünü arttırıp, vaka sayılarını düşürürken diğer yandan da kan bağışçı sayısını azalttı. Kan stokuna en ihtiyaç duyulan dönemde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da bağışçı sayısı azalarak, kan stok seviyesi kritik seviyelere geriledi. Bu kapsamda Onikişubat Muhtarlar Derneği’ne bağlı tüm muhtarlar hem kan seviyelerini yükseltmek hem de vatandaşlara örnek olmak amacıyla Kızılay’a kan bağışında bulundu.

“KIZILAY BİZİM ORTAK DEĞERİMİZDİR”
Yapılan kan bağışı sonrası konuşan Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, şunları söyledi: “Bugün Kan bağışında bulunmak üzere Kızılay Kan Bağış Merkezimizde bulunuyoruz. Onikişubat muhtarları olarak hem Kızılay Kan Merkezindeki kan stokuna katkıda bulunmak hem de vatandaşlarımıza farkındalık oluşturulması için bu bağışı tüm Onikişubat muhtarları olarak yapıyoruz. Kızılay bizim ortak değerimizdir. Kızılay başta kan bağışı olmak üzere hem yurt içinde hem de yurt dışında özellikle mazlum coğrafyalarda hilalin gölgesini taşıyarak oralara hizmet ve yardım götürmektedir. Bu vesile ile bu hizmetlerin içinde en önemlisi kan bağışıdır. Zannediyorum pandemiden dolayı kan stoklarında bir sıkıntı var. Bizler yetkililerle görüştük Onikişubat Muhtarları olarak kan stoklarına hem fayda sağlamak hem de vatandaşlarımız için farkındalık oluşturabilmesi için tüm muhtar arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZI KIZILAY’A KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ”
‘Kan ver, hayat kurtar’ şeklinde bir sloganımız var. Buna destek vermek adına tüm vatandaşlarımızı özellikle şu günlerde çekinmeden, pandemi kurallarına dikkat ederek Kızılay’a kan vermeye davet ediyoruz. Hafta sonu biliyorsunuz sokağa çıkma yasağı var. Vatandaşlarımız sokağa çıkma yasaklarında da yine Kızılay’a gelip kan bağışında bulunabilir. Kıızlay’ın kendi sitesinden randevu oluşturuyorsunuz. Oluşturduğunuz randevuyu emniyet güçlerine gösteriyorsunuz ve size geçiş izni veriyorlar. Bu sayede de kan bağışında bulunabiliyorsunuz. Lütfen bunu dikkate alın.”

Haber: Emre Akkış  

Editör: Mahmut Beyaz