Türkiye’nin en hızla tükenen kaynağı olan enerji alanında eksiği gidermek ve enerji üretimine katkı sağlamak için kolları sıvayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve AKEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz Belediye Hizmet Binasında Güneş Enerji Santrali (GES) Bağlantı Noktaları için protokol imza töreninde bir araya geldi. Yenilebilir enerjinin her geçen gün arttığı ülkede Onikişubat Belediyesi de Hizmet Binası ve Şantiye Binasına kuracağı Güneş Enerji Santralleriyle hem kaynak üretecek hem de kendi elektriğini sağlayacak.

‘DUYARSIZ KALMADIK’

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mahçiçek, konuşmasında şu sözlere yer verdi: Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ’la karşılıklı olarak işbirliği için bir aradayız. Ülkemizin en büyük eksiği ve en büyük gider kaynağı bildiğiniz üzere enerji. Son yıllarda bu durum yapılan yenilenebilir enerji santralleriyle giderilmeye çalışılmaktadır. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu duruma duyarsız kalmayıp Hizmet Binamızın çatısına ve şantiye alanımıza Güneş Enerji Santralleri kurarak, hem kendi ihtiyacımızı üretmek hem de kalan kısmı AKEDAŞ’a satarak kaynak üretmek istedik. Projemiz 2 Megawata yakın bir enerji üretecek. İlerleyen zamanlarda daha fazla miktarlara çıkabilir. Mustafa Bey’e işbirliği ve gösterdiği kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum. Kaynak üretmek açısından ve çevremiz açısından olumlu katkıları olacağına inandığımız bu projenin ülkemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

‘ÜLKEYE VE BELEDİYE BÜTÇESİNE EK KAYNAK’

Proje ile birlikte hem  ülke ekonomisine hem de belediye bütçesine kaynak üretilebileceğini ifade eden AKEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz,  Başkanımızın davetiyle böyle hayırlı bir işin imzasını atmaktan mutlu oldum. Malumlarınız olduğu üzere ülkemiz enerjiye büyük paralar ödemektedir. O nedenle son yıllarda hükümetimizin de teşvik ve yönlendirmeleriyle yerli ve milli yatırımlar yapılıyor. Bu kapsamda ülkemiz güneş enerjisi yönünden son derece verimli ve iyi bir güneşlenmeye sahip. Bu tarz projelerle kamu kurum ve kuruluşları, boş alanlar değerlendirilerek hem ülkemiz ekonomisine hem de kendi bütçelerine kaynak üretmekteler. Bugün uzun zamandır üzerinde çalıştığımız GES projesi bağlantı noktaları imza töreni için bir araya geldik.


Bölgemizde yenilenebilir enerji kaynakları her geçen gün artmaktadır. Bölgemizde dağıttığımız 3,5 milyar Kilowatt enerjinin neredeyse yüzde 50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyoruz. Sayın başkanımıza konuşmasının başında hakkımızda söylediği nazik düşünceleri için teşekkür ediyor, santralimizin de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Atılan imzalar sonrası iyi dilek ve temenniler ile program noktalandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz