Sosyal ve kültürel belediyecilikte Onikişubat İlçesine ilkleri yaşatan, yaptığı insan odaklı yatırımlar ile de insanların yüzünü gülümseten Onikişubat Belediyesi, yosun tutan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırarak, toplumun bütünlüğü arttırmak adına düzenlediği kahvaltı programlarına devam ediyor. Her hafta ilçenin farklı bir mahallesinde vatandaşları buluşturup, kaynaştırarak, yozlaşmış apartman kültürüne bir anlamda darbe vuran Onikişubat Belediyesi, bu haftaki gönül sofrasını Tekerek Mahallesi’ne kurdu. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı programında vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve sorunları dinleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kahvaltı sonrası bir konuşma yaptı. Başkan Mahçiçek yaptığı konuşmada, kahvaltı programlarında bir araya gelmelerinin en önemli sebeplerinin komşuluk münasebetlerini hatırlatmak olduğunu söyledi. “Bizim geçmişimizde, örfümüzde, âdetimizde komşuluk münasebetlerimiz çok önemlidir” diyen Başkan Mahçiçek, toplum olarak ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışacaklarını anlattı. Tekerek Mahallesi’ne yapılan hizmetler hakkında da konuşan Başkan Mahçiçek, mahallenin 815 bin TL bütçesini olduğunu ancak belediye olarak Tekerek’e 2 milyon 991 bin TL yatırım yaptıklarını kaydetti.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahvaltı programlarında bir araya gelmemizin en önemli sebeplerinden bir tanesi komşuluk münasebetlerimizi hatırlatmaktır. Bizim geçmişimizde, örfümüzde, âdetimizde komşuluk münasebetlerimiz çok önemlidir. Biz çocukken annelerimiz dışarı bir yere gittikleri zaman bizi komşularına emanet ederdi. Akşamları birer tabak yemeklerimizi paylaşırdık. Ama bu güzel adetlerimizden maalesef bir kısmını kaybettik. Apartman hayatında bazen kapı komşunuzu bile tanımıyorsunuz. Ama inşallah bu güzel vesileler ile komşuluk ilişkilerimizi geliştireceğiz, birlikte, beraber yaşamanın güzelliklerini beraberce yaşayacağız.”

2 MİLYON 991 BİN TL YATIRIM
Göreve geldikleri andan itibaren Tekerek Mahallesi’ne 2 milyon 991 bin TL yatırım yaptıklarını belirten Başkan Mahçiçek, bundan sonraki süreçte de daha yaşanılabilir Onikişubat için gayret edeceklerinin altını çizdi. Başkan Mahçiçek, “Tekerek Mahallemize 3,5 yıl zarfında önemli hizmetler yaptık. Burada 40’ın üzerinde siteye fitness takımları koyduk. Yollarımızı yaptık, asfaltlarımızı döktük ve buralarda sizin daha güzel yaşamanız için elimizden geldiği kadar daha da güzelleştirmek için gayret edeceğiz. Tekerek Mahallemizin nüfusundan dolayı devletimizden aldığımız para 815 bin TL’dir. Ancak buraya harcadığımız para 2 milyon 991 bin TL’dir. Yani devletimizden aldığımız paranın 4 katı Tekerek Mahallemize para harcadık. Yakın bir zamanda ücretsiz olarak TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlama kurslarımız başlayacak. Bu ülkenin iyi yetişmiş, alanında en iyi olan insanlara ihtiyacı var. Bunları da inşallah hep beraber temin edeceğiz. Bir yandan da yaptığımız spor tesisleri ile çocuklarımızı spora teşvik edeceğiz. Böylelikle de çocuklarımızı inşallah çok daha ahlaklı bireyler olarak yetişmesine gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın yanı sıra Onikişubat Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı. Programın ardından Başkan Mahçiçek, Milletvekili Kılıç ve beraberindeki heyet, Tekerek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan oyun parkının açılışını yaptı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz