Uzun bir süredir Hizmet-İş Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak görev yapan Ömer Çınar’ın istifa kararı almasının akabinde başkanlığa talip olan isimlerde bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda daha önce Hizmet-İş sendikasında çeşitli görevlerde bulunan ve hâlihazırda Onikişubat Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nde görev yapan Önder Kurt, Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Mesai arkadaşlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Kurt, “Hizmet İş Sendikası Bayrağını emeğin ve alın terinin üretimden gelen gücünü işçilerimizin haklarını koruma görevini bir adım daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SENDİKAMIZIN BİRÇOK DALINDA EMEKÇİLERİMİZİN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN GÖREV ALDIM”
Kurt, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Demokrasimizin olmazsa olmazı işçi sınıfının sesi olma ve yetkisini 24 Ocak 1979’dan bu yana etkin bir şekilde sürdüren Hizmet İş Sendikamızın, Kahramanmaraş Şube Başkanlığına Adaylığımı açıklamak üzere sizlerle bir araya geldik. Ben Önder Kurt, olarak 1999 yılında girdiğim çalışma hayatıma yine aynı yıl Hak İş Konfederasyonu çatısı altında Hizmet İş Sendikamıza üye oldum. Sendikamızın birçok dalında emekçi arkadaşlarımızın haklarını savunmak için görev aldım. 23 yıllık sendika çalışanı olarak birçok toplu iş sözleşmelerinde yer aldım. 1999 yılından bu güne üyesi olmaktan gurur duyduğum bu camiaya daha büyük bir sorumluluk ve hizmet verebilmek için Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığına aday olduğumu bir kez de değerli basın mensuplarımızın aracılığıyla açıklamak istiyorum.

“DEĞER VERİLEN VE ÖNEMSENEN BİR SENDİKACILIK YAPACAĞIZ”
Dünden bugüne Türkiye’de işçilerin ve çalışanlarımızın örgütlü bir sesi var. Oda Hizmet İş Sendikamızdır. Bizler bu bağlamda işçiyi koruyan bir sendikacılık yapıyoruz bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Sendikacılığın asli gayesi olan çalışanların haklarını dün olduğu gibi bugünde ve yarında korumaya odaklanacağız. Tüm belediyeler yönetimleri ile iyi ve faydalı üreten, pozitif bir diyalog geliştireceğiz. İşçi ve işveren birbirlerini tanımlayan unsurlardır. Çalışanlarımızın hakları için taraflar arasında iyi diyaloglar kuracağız. Seçildiğimiz takdirde şeffaf olacağız. Oluşturacağımız aktif temsilci ağı ile sendika işçi ilişkilerinde, sözleri dinlenen, talepleri ciddiye alınan, söylediklerine değer verilen ve önemsenen bir sendikacılık yapacağız.

“İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞACAĞIZ”
Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı için yapılacak seçimlerin bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle, şayet seçilirsek Hizmet İş Sendikası Bayrağını emeğin ve alın terinin üretimden gelen gücünü işçilerimizin haklarını koruma görevini bir adım daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz.”

Editör: Mahmut Beyaz