Eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla UNESCO tarafından 8 Eylül günü "Dünya Okuma Yazma Günü" olarak kabul edilmiştir.

1967 yılından bu yana her yıl farklı ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanan "Dünya Okuma Yazma Günü" ile başta kadın ve kız çocukları olmak üzere herkesin okuma bilinci kazanması amaçlanmaktadır.   Okuma bilincini kazanmış bireyler yaşadığı dünyayı ve toplumu daha iyi anlıyor, çözümler üretiyor, iletişim becerilerini geliştirerek sosyal hayata daha kolay dahil olabiliyor. Okumanın önemini hepimiz biliyoruz ve bunu çocuklarımıza aşılamak için Belediye olarak hizmetler üretiyoruz.  “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi ile her yıl 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde öğrencilere dağıtıyoruz. Önceki yıllarda 2,5 milyon okuma oranına ulaştığımız projemizi bu yıl da gerçekleştireceğiz. Her fırsatta karşılaştığımız çocuklarımıza ve gençlerimize, kıymetli şair ve yazarlarımızın kitaplarından hediye ediyoruz ki, hem edebiyat dünyasını tanısınlar hem de okumanın, bilgi dünyalarını geliştirmenin ne denli önemli olduğunu anlasınlar. Okumakla aralarında engel olmasın diye kırsal mahallelerimizde yaşayan çocuklarımıza “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul” diyerek çıktığımız yolda 5 okulumuzu yurtlarıyla beraber tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik.

İlçe merkezinde 7 adet, kırsalda 60 adet Bilgi ve Kültür Evi ile vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Kırsalda bulunan Kültür Evlerimiz ihtiyaca göre, taziye evi, çok amaçlı salon, etüt merkezi ve ders çalışma ortamları olarak kullanılabiliyor. Merkezde ne varsa kırsalda o da olsun mantığıyla kırsal mahallelerimize de eğitim yuvalarımızı taşıdık.

Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ücretsiz olarak verdiğimiz üniversite hazırlık kurslarımızla, gençlerimizin üniversiteye gitme yolunda yanlarında olduk. Sınava giren öğrencilerimizde Yüzde 81’lik başarı oranıyla birçok gencimizin hayalini gerçekleştirmesine vesile olduk.  “Kitaplar Devletten, Çanta Ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” sloganıyla her yıl ilkokula başlayan tüm 1. sınıf öğrencilerine okul çantası, beslenme çantası, suluk ve kırtasiye setinden oluşan eğitim paketimizi hediye ediyoruz. Bu yıl 8 bin çanta ve kırtasiye seti ile toplamda, 78 bin çanta ve kırtasiye seti hediye etmiş olacağız. İlk emrin “oku” olduğu dinimizce, kendini okumak, tabiatı okumak, yaşananları okumak ve dünyayı okuyarak varlığımızla ait olduğumuz yere değer katmak bilincini hepimiz edinmeliyiz.”

Editör: Mahmut Beyaz