Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nın yedinci günü geride kaldı. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu bıçak gibi kesen Mehmetçik, düzenlediği yeni harekatla terör mevzilerini bir bir vurarak hainlere dar ediyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’ın tamamında terör hedefleri yoğun ateş altına alınırken, ilçe kısa sürede TSK’nın kontrolüne girdi. Fırat'ın doğusunda Tel Abyad ve Resulayn’da başlayan Barış Pınarı Harekatı 7’nci gününde devam ediyor. Çatışmalar, kent merkezi terörden temizlenen Resulayn’ın sanayi bölgesi olarak bilinen bölgesinde yoğunlaştı. PKK/YPG'nin ciddi mühimmat stoğu bulunan bölgeye sızan Suriye Milli Ordusu ile tespit edilen mevzilerdeki teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Terör unsurları TSK'nın ateş destek unsurlarıyla vuruluyor. Yoğun çatışma sesleri kentin karşısındaki Ceylanpınar'dan da duyuluyor. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık” dedi. TSK’dan yapılan açıklamada 7’nci gün itibariyle  595 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

TERÖRİSTLER SİVİL KIYAFETLERLE KAÇIYOR!
Harekat kapsamında kontrol altına alınan Tel Abyad ve Resulayn’dan teröristlerin sözde elebaşlarının bölgeden kaçabilmek için her yolu denediği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütünün bölgedeki sözde alay sorumlularının, kendi adamlarını ve silahlarını bırakıp sivillerin arasına karıştığı ve bölgeyi terk etmeye çalıştığı belirlendi. Örgütün, tüm mensuplarına yerel Arap halkının sivil kıyafetlerinden giymeleri konusunda talimat verdiği de tespit edildi. Güvenlik kaynakları, terör örgütünün uluslararası kamuoyunu yanıltma yöntemleri hakkında da dikkat çeken bir bilgi verdi. Buna göre teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindekilere benzer nitelikteki bazı silahlarla sivillere yönelik saldırılar düzenledi. Teröristlerin böylelikle uluslararası kamuoyunu yanıltmayı amaçladıkları belirlendi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda da Türk ordusunun yanında olan Kahramanmaraş’taki okullardan Barış Pınarı Harekatı’na destek yağıyor.  Kahramanmaraş Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler okudukları Fetih dualarıyla askerlere destek olurken, Mehter Takımı gösterileriyle de milli duygulara dikkat çekti. Kahramanmaraş Şehit Öğretmenler İlkokulu öğrencileri ise giydikleri asker kıyafetleriyle askerlerin yanında olduklarını gösterdi. 

“MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ ARTIRMALIYIZ”
Dua sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Kişifli, “Fetih surelerini okuyoruz. Cenab-ı hak Fetih Suresi'nde fethi müjdeliyor. Bu fetihlerimiz kıyamete kadar devam edecek” dedi. Kişifli, “Bu mücadele kıyamete kadar devam edecek. Bu dualar, gayretler inşallah cephede Mehmetçiklerimize çok büyük bir güç olacak. Kalbimiz, gönlümüz hep Mehmetçiklerimizle beraber. Her anımızda, 24 saatimizde daima Mehmetçiğimize dua halindeyiz. Hepimiz askerlerimizin büyük fedakarlığını, zalimlere karşı mazlumları koruma niyetini ve canlarını sadece Allah için, mazlumların yanında olmak için feda edişlerini bizim de unutmamamız gerekiyor. İnşallah Cenab-ı hak Bedir'de olduğu gibi, Malazgirt'te olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi ve İstanbul'un fethinde olduğu gibi zulmün ortadan kaldırılması için bu büyük niyeti muzaffer kılacak. Buna inanıyoruz. İnşallah askerlerimiz salimen memleketlerine muzaffer şekilde döneceklerdir. Bu dua organizasyonu öğrencilerimizin memleket sevdasını artırmak noktasında da çok güzel bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı. 

“RABBİM ASKERİMİZİN AŞAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN”
Fetih Suresi okuyan öğrencilerlerden İmam Hatip Lisesi Öğrenci Başkanı Mehmet Akif Işık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi terörist unsurları temizleyip, oradan ülkemize saldırı yapılmasını engellemek için gitmiştir. Sonuna kadar Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Ordumuz bu operasyonu da başarıyla tamamlaması için biz de manevi destek olmak adına buradan dua ediyoruz. Rabbim askerimizin aşağına taş değdirmesin. Böylesi günler milletçe kenetlenip tek yürek olacağımız günler. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Vatanımızı milletimizi korusun” dedi

“BEDENEN DE ONLARIN YANINDA OLMAK İSTERİM”
Kahramanmaraş Şehit Öğretmenler İlkokulu öğrencileri ise, “Biz sonuna kadar ordumuzun arkasındayız, hem maddi hem de manevi olarak. Devlet bizim devletimiz, sonuna kadar ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Dualarımızla askerlerimizin yanındayız, manevi olarak kendileriyle beraberiz. Hepimiz Türk ve Müslümanız, bu vatan bizim vatanımız, başka bir vatanımız yok. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Rabbim şuanda cephedeki tüm silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize yardım eylesin, güç kuvvet versin, başarıyla girdiler, başarıyla da alnımızın akıyla çıkarız İnşallah. Rabbim o askerlerimizi korusun. Bu bir beka meselesidir, ülkemizin birlik ve beraberlik meselesidir. Bugünler de biz bir ve beraber olmayacağız da ne zaman olacağız. Tüm kalbimizle, tüm gücümüzle Türk ordumuzu ve Türk devletimizi desteklemek mecburiyetindeyiz. Rabbim İnşallah yardımcıları olsun, hayırlı bir sonuçla neticelenmesini nasip etsin. Askerlerimiz ülkemize sağ salim dönerler İnşallah, Suriye’de de teröristler tehdit olmaktan çıkar” ifadelerini kullandı. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz