Onikişubat İlçesi’ne bağlı Kumaşır Mahallesi’ndeki anaokulu öğrencileri, servis olmaması nedeniyle kendilerine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Selimiye Mahallesi içerisindeki Nuri Tecirlioğlu İlkokulu’ndaki eğitimlerine devam edemiyor. Mahallede sayıları 10’nu bulan ve yaşları 4 ila 6 arasında olan çocuklar okullarına gidememenin hüznünü yaşarken, öğrenci velileri de duruma olan üzüntüsünü dile getiriyor. Maddi imkânı olmayan ve bu nedenle çocuklarını kendi özel araçlarıyla okula götüremeyen öğrenci velileri, konuyla ilgili yetkililerden yardım bekliyor. İlk yarıyıl tatiline kadar devletin gönderdiği servisle okullarına giden öğrencilerin ikinci yarıyılın başlamasından bu yana elleri kalem tutmuyor.

Yaşanan mağduriyetle ilgili Manşet Gazetesi’ne konuşan Kumaşır Mahallesi sakinleri, çocuklarının eğitimden uzak kaldığını ve bu duruma çok üzüldüklerini söylediler. Devletten çocukları için servis göndermesini isteyen mahalle sakinleri, 3 haftadan bu yana çok zorluklar çektiklerini ifade ettiler.

İşte servis mağduriyeti ile ilgili Kumaşır Mahallesi sakinleriyle yaptığımız görüşmelerin detayları…

YETKİLİLERDEN YARIM İSTİYORUZ”
Mithat Mert
Biz burada anaokuluna giden çocuklarımızı okula götüremiyoruz. Okulla evimizin arası yaklaşık 4 kilometre. Servis sadece ilk yarıyılda çocuklarımızı evden aldı. Bu dönem almıyor. Dolayısıyla çocuklarımızda okula gidemiyor. Eğitimden uzak kalıyor. Biz buna çok üzülüyoruz. Maddi imkânlarımız iyi olmadığı için çocuklarımızı özel araçlarımızla okula götüremiyoruz. Bundan dolayı da zorluk çekiyoruz. Buradan devlet yetkililerine seslenmek istiyorum; lütfen bizim çocuklarımıza bir servis verin. Verin ki çocuklarımız okullarına gidebilsinler. Yetkililerden yarım istiyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ ŞU AN MAĞDUR DURUMDA”
Birgül Çetinkaya
Benim torunum ilk döneme kadar devletin verdiği servisle okuluna gitti. 15 tatilden sonra servisçiler bu çocukları alamayız dediler. Bizim çocuklarımız şu an 3 haftadan bu yana okula gidemiyorlar ve okula gidemedikleri için de ağlıyorlar. Çocuklarımızı sabah bir şekilde kendi imkânlarımızla biz götürsek öğle okul çıkışında geri getirenimiz olmuyor. Devlet yetkililerinden tek istediğimiz anaokuluna giden çocuklarımıza servis vermelerini istiyoruz. Bunu kendilerinden rica ediyoruz. Çocuklarımız şu an mağdur durumda. Şu anda okulda öğretmen sadece 7 çocukla ders işliyor. Geriye kalan kalan çocuklarımız şu anda anaokuluna gidemiyorlar. Lütfen bu konuyla ilgilensinler.

DEVLETİMİZDEN BİR SERVİS İSTİYORUZ”
Zeynep Yüce
Çocuklarımız yarıyıla kadar okula gidiyordu. Tabii bu süre zarfında çocuklarımızın okula gitmesi için devletimiz servis gönderiyordu. Ama yarıyıl tatilinden sonra servis artık gelmiyor. Dolayısıyla da çocuklarımız okula gidemiyor. Çocuklarımız şu anda bir mağduriyet yaşıyor. Devletimizden rica ediyoruz. Bu çocuklarımızın okula tekrar gidebilmeleri için devletimizden bir servis istiyoruz.

ÇOCUKLARIMIZIN OKULA GİTMESİNİ İSTİYORUZ”
Fatma Kara
Çocuklarımız yaklaşık 3 haftadan bu yana servis olmadığından dolayı okula gidemiyor. Bu konuya devlet büyüklerimizin el atmasını istiyoruz. Çocuklarımızın okula gitmesini istiyoruz. Çocuklarımız eğitimden geride kalmasını istemiyoruz ve bu konuda yardım bekliyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ÜZÜLÜYOR”
Ayşe Karcı
Bizim sorunumuz şu anda servis. Bize 15 tatilden önce servis vermişlerdi ancak 15 tatilden sonra çocuklarımızı artık servisle götüremeyeceklerini söylediler. Çocuklarımız şu anda okullarına gidemedikleri için çok üzülüyorlar. Biz devletimizden en azından 3-4 aylık dönem için bir servis ayarlamasını istiyoruz.

Anaokulu öğrencilerinden Nermin Karcı ile Esat Çetinkaya ise okullarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok özlediklerini dile getirdi.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz