Türkoğlu ilçesine yapılacak olan 6 derslikli ortaokul için Kahramanmaraş Valiliği'nde protokol töreni düzenlendi. 

Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı Mahallesi'ndeki arsa üzerine yapılacak 6 derslikli okulun yapımını öngören protokol, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Arsa sahipleri Fatih Dokuyucu ve Cengiz Othan tarafından imzalandı.


 ‘HEPİMİZİN ORTAK DERDİ BU KENTTE EĞİTİM SEVİYESİNİ ARTTIRMAKTIR’

Kahramanmaraş Valilik makamında gerçekleştirilen okul protokol töreninde konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, güzel bir anı yaşadığını ve küçük sayılabilecek bir okulun protokolünü bağışçılarla birlikte yapacaklarını söyledi. Kahramanmaraşlı hayırseverler tarafından 2 yıl öncesinden çok güzel seferberlik sonucu Kahramanmaraş'a çok sayıda okulun kazandırıldığını anımsatan Güvençer, şunları kaydetti: “Bundan birkaç yıl önce değerli Kahramanmaraş hemşerilerimizin özel ilgi ve gayretiyle çok güzel bir seferberlik başlatılmış. Hayırseverlerin marifetiyle Kahramanmaraş’ımıza yeni okul, derslik kazandırılmış. Tam en üst performansların gösterildiği yatırımların başlandığı bitmek üzere olduğu döneme denk geldik. Ticari ve ekonomik anlamda bu şehrin birazcık ihtirasa ihtiyacı vardı. Ancak diğer yandan da Kahramanmaraş’ı önemli pek çok sorununu en önünde hepimizin ortak derdi, çabası bu kentte eğitim seviyesini arttırmaktır. Teknik alt yapı alt yapı anlamında sorunlarımızı çözmek üzereyiz. 12 yıllık zorunlu eğitime geçtikten sonra lise çağındaki öğrencilerimiz için ciddi açıdan bir ders açığımız var. Bu yıl ortaokul seviyesinde 4. Sınıftan sonra 5 ve 8 arasındaki öğrencilerimiz içinde çok ciddi derslik ihtiyacımız var. Allaha çok şükür kamu yatırımlarıyla bu derslik ihtiyaçlarımızla önemli bir bölümünü her yıl gerçekleştiriyoruz. Hali hazırda 2 bine yakın dersliğimizin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İdeal ölçüye ulaşabilmemiz için en az 3 bin dersliğe daha iyi kötü ihtiyacımız var. Bu manada artık hayırseverlerimizin birkaç yıl istirahat yeter. Biraz daha bu işe tevşih etmeleri lazım. Bir yerden başlamamız lazım. Şimdilik sadece 6 derslik için protokol yapıyoruz. Kahramanmaraş’ta hayırseverlerle yeniden başlatacağımız yeni derslikler yapımı ilk adımı olur. Bu manada ben bu protokolü son derece önemsiyorum. Tabi öncelikle hayırsever kurumumuza Yıldızkent Madencilik sanayi ticaret Anonim şirketini temsil eden Fatih Dokucu’ya ve Cengiz Othan’a öncelikle Kahramanmaraş adına ve sonrasında Türkoğlu ilçemiz adına teşekkür ediyorum. İlçe kaymakamlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları çok fazladır. Kahramanmaraş’ın bugünü ve yarını için öncelikle çocuklarımıza sonrasında ülkemize değer yaratabilecek insanlar olarak yetişebilmesi için başlatılacak eğitim seferberliğine bu güne kadar olduğu gibi destek vermelerine bir kez daha hepiniz adına istirham ediyorum.“

 

‘HEP BERABER OMUZLAYIP ÇÖZMEK LAZIM’

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal,  Türkoğlu ilçesinde yürütülen bazı projelerin olduğu ve bu projelerden bir tanesinin de eğitim sevdaları projesi olduğunu söyledi. Kartal, “Devlet kaynakların dışarısında bizim sanayicilerin ve hayırseverlerinin kaynaklarının eğitim konusunda aktarılması hususunda bir ilerleme sağlamaktır. Bir sosyal proje olarak bunu gerçekleştirebilmektir. Eğitim kalitemizi yükseltmek devletimizin yükünü hafifletmek için biz bu projemizi bir fırsat biliyoruz. Bu nedenle bizim birçok girişimimiz oldu ve hayırseverlerimizin iyi kötü destekler alıyoruz, almaya da devam ediyoruz. Artık yavaş yavaş Milli eğitimin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki işlerini de fabrikaların büyük bir kısmı Türkoğlu’nda olduğu için iş adamlarımıza yavaş yavaş teslim etmeye başladık. Arkası gelir diye umut ediyoruz. Eğer burada eğitim hizmeti yapılacaksa bunu sadece devlet memurlarından, devletten beklemek doğru değildir. Ortada bir sorun var ise bunu hep beraber ilçe, il, millet olarak omuzlayıp çözmek daha güzel olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz