Salı ziyaretleri kapsamında Dulkadiroğlu İlçesine bağlı mahalle esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek birebir görüşme yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşların sorunlarının dinleyerek çözüm noktasında gerekli bilgileri veriyor. Bu kapsam vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinlemek için Fevzipaşa Mahallesine gelerek esnafla birebir görüşme yapan Başkan Okay, Mahallede yapılacak olan projelerin çalışmasına başlamadan önce proje alanlarını inceledi. Mahallede bulunan Sütçü İmam Türbesine ziyaret gerçekleştiren Başkan Okay, Sütçü İmam’ın Dünya Çapında bir insan olduğuna değinerek, “fevzipaşa mahallesi tarihi bir mahalle olduğu için turizme büyük bir katkısı olacaktır” dedi.


TÜRBE ZİYARETİ
Sütçü İmam Türbesini ziyaret ederek yapılacak olan Restorasyon çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Okay şu ifadelere yer verdi: “31 Ekim 1919’da Sütçü İmam ilk kurşunu atmıştı ve Bugünde Sütçü İmam’ın Çınarlı Camisi’ndeki Kabrini ziyaret ettik. Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzde, bu mezarı daha güzel bir hale getirmek için Restorasyon çalışma başlatıldı ve 2 ay içinde de bitecek İnşallah. Bizde bu Restorasyonun biran önce bitip Fevzipaşa mahallesine, bu bölgemize tekrar Anıt mezara gelenlere hizmet verecek hale getirilmesini takip edeceğiz. Sütçü İmam, Kahramanmaraş’ımızın kurtuluş meşalesini ateşleyen kişi olarak tarihe ismini altın harflerle yazdırmıştı. Aynı zaman da Sütçü İmam, bu meşaleyi ateşleyerek Kahramanmaraş’ımızın Fransız işgalinden kurtuluşuna vesile olmuştur. Kahramanmaraş’ımızın bu kurtuluş destanı da Türkiye’mizde ki kurtuluş savaşının tetikleyicisi olarak tarihe geçmiştir. Sonuçta tüm Türkiye’deki kurtuluş mücadelesini Sütçü İmam’ın atmış olduğu bu ilk kurşunla başladığını hepimiz biliyoruz. Sütçü İmam’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu mahallelerimizde ki çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Hem tarihi eserlerimizin bu bölgede bulunması, Sütçü İmam Anıt Mezarının çok yoğun bir şekilde ziyaret edilmesi, bunlar şehrimizin turizm potansiyeline katkı sunacak eserlerdir. Yine Bu mahallemizde ki su deposunu Dulkadiroğlu Belediyesi olarak alıyoruz ve yakında da oraya büyük bir park yapacağız. Bizde bu şekilde bu bölgemizin turizme katkı sunması hizmet vermesi adına tüm hızla çalışmalara devam edeceğiz.”

ESNAF ZİYARETİ
Mahalle esnafıyla görüşme yapan Başkan Okay, “Uzunoluk caddesi’ndeki esnaflarımızla hasbihal ettik. Onların sorun ve problemlerini dinledik ve dertleştik. Bu programlarımızı biz her hafta farklı bölgelerde ki esnaflarımızla oturup hasbihal etmeyi artık gelenek haline getirdik. Uzun oluk çarşısında ki kardeşlerimizle de geçmişte ki bu çarşının Nostaljisiyle alakalı da burada ki esnaflarımızla geçmişteki günlerimizi andık. Esnaf arkadaşlarımız helalinden para kazanan sabahleyin erkenden dükkânlarına gelip akşam evlerine giden toplumun can damarı sigortasıdır esnaflarımız. Toplumda kendi kendini kurtaran kendi kendinin geçimini sağlayan ve vergileri ile de devletimize katkı sunan esnaflarımızın yaptığı iş, kutsal bir iştir. Dolayısıyla bizde esnaf arkadaşlarımıza moral-motivasyon amacıyla bu ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri biliyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerine kullandı.
 

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz